Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tovább, már fél lábbal...

Hogyan tovább, már fél lábbal Isten országában élek itt a Földön?

Figyelt kérdés

Ha tudna valaki segíteni, vagy ha hasonló cipőben jár és tudja a további utat, segítsen, kérem:

Olyan 1.5 éve kezdődött. A Földön nem érdekel semmilyen anyagi dolog, teljesen leküzdöttem a bűnöket, pl. sikerült leküzdeni az irigységet (az irigység a földi javak iránt érzett kívánalom) bárminemű rosszakaratot, a hazugságot és sorolhatnám. Teljesen Isten akaratának rendelem alá magam (Dávid zsoltára), majdnem minden percet vele töltök. És ami a bibliában van, szó szerint bekövetkezik velem: spontán sírok és utána hihetetlen öröm és földön túli boldogság és szeretet uralkodik el rajtam (nem mint Kozsónál) Öszintén már várom a következő sírást. (Boldogok akik szomorúak...) Szerintem szó szerint kell a Bibliát értelmezni: pl. gyűlölni kell mindenkit, saját magadat is. Ezt is sikerült elérnem, hogy Istent imádjam és ne szeressek senkit. És ez is igazzá vált, mert Istenen keresztül vezetett oda, hogy most már mindenkit tudok szeretni. Vagyis nem az embereket kell szeretned, hanem az emberekben mélyen lakozó Istent, melyet ők még nem találtak meg és élik a mindennapi "vak" életüket.

Egy biztos, szentek életét olvastam és valami hasonlót írnak, de a további folytatást nem tudom. Csak azt értem ami velem is megtörtént, a további "rejtjelezett". Már társas kapcsolatot is képtelen vagyok kezdeni, mert olyan lány aki a földi dolgokat hajszolja távol áll tőlem. Megváltoztatni senkit sem lehet. Nem vagyok tagja hitközösségnek, egyedül járom az utam. Talán ezt olvassa valaki...

Vagy csak Isten segíthet... Nem véletlen, hogy ezt nem akarom senkinek elmondani, még a papok is azt mondják, hogy nem szabad a Bibliát szó szerint venni, de szerintem igen.

Elvileg az olvasatban azt írják a szerzetesek, hogy a következő fokozat egy próbatétel, mely által az Úr magára hagy egy időre és elveszettnek, magadra hagyottnak érzed magad.

2010. szept. 25. 15:57
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:

Ja, és a "hitetlen orvos" is tud sok mindenben segíteni, de persze neked lehet, hogy ebben a helyzetben nem rá van szükséged. Szerintem leginkább a tiszta igazság hiánya látszik meg a gondolkozásodon. Féligazságok és hazug tanítások uralnak. Nyilván vannak dolgok, melyeket jól látsz, de a végkövetkeztetésed hibás, mert nem mindenben igaz a levezetés.

[link]

Itt kaphatsz segítséget! A hit hogyan nem lesz hiszékenység?

2010. szept. 26. 15:04
 32/55 anonim ***** válasza:

Netán bármilyen gyógyszert szedsz sürgősen hagyd abba, mert az összhatás lehet kábító jellegű is.

Többen leírták előttem, hogy létesíts kapcsolatot, ha lehet nővel, mert a megértés ott kezdődik és a hosszú együttélésben nyilvánul meg.

Ne ábrándozzál, hanem tűzzél ki magad elé célt és valósítsd meg, (de ne csak akard, mert a sült galamb nem fog a szádba repülni) ez lehet szerzetesi élet is - ajánlanám az Athos hegyi barlangi remetéket.

Vigyázz a korodra, mert Jézusnak is a dupla hármas okozta a vesztét. Ha túléled léci jelezz vissza, hogy sikeres lettél, ígérem elolvasom.

Óvatos, további elmélkedést.

2010. szept. 26. 16:38
 33/55 anonim ***** válasza:

"Vigyázz a korodra, mert Jézusnak is a dupla hármas okozta a vesztét"

Ja, meg Sátán!

Ugye nem számmisztikázól?

2010. szept. 26. 16:47
 34/55 anonim ***** válasza:
hehe számmisztika...annak ehhez semmi köze!
2010. szept. 26. 16:54
 35/55 anonim ***** válasza:

Megértelek téged nem mondom, hogy egy cipőben járunk, mert nekem van mit leküzdenem bőven. Néhány csodát már én is megtapasztaltam.

Abba jutottál amibe én túlzásba vitted. Isten kegyelmezzen nekünk.

2010. szept. 26. 20:15
 36/55 Salx Narval ***** válasza:
Én ebben a kérdésben, egy segélykiáltást vélek felfedezni.Azt érzem, hogy te hiába élsz emberek kötött, nincs senki, vagy legalább is nagyon kevés ember van, aki megért és szeret is veled lenni.Én attól tartok, hogy te magad vagy az oka ennek.Nem szabad ennyire elveszettnek és kiábrándultnak lenni.És főleg nem szabad a hitet, magad ellen fordítani.Nem az a megoldás, hogy Istennel tömöd be azt a rést, amit te magad ütöttél közéd és az emberek közé.Szerintem azért nincsenek igazi barátaid, mert nagyon idegesítő egy olyan ember, aki másról sem tud beszélni csak Istenről és a Bibliáról.Valószínű, hogy az emberek, nyíltan, sokan a hátad mögött,zakkantnak, vagy idiótának tartanak.Hozzáteszem, szerintem sem alaptalanul vélekednek így. Elárulom neked ez nem hit, hanem depresszió és félelem, párosulva egy jó adag személyiségzavarral.Egy kicsit élj emberibb, bűnösebb életet, mert bedilizel és végképp el fognak kerülni az emberek.33-évesen, ez az életfelfogás, már nagyon gáz.Kéne egy két földi cél is az életedbe, ezeket is lehet Istennel együtt csinálni. Ez az önmarcangolás, nagyon nem jó dolog.Senkitől nem várja el Isten,hogy ennyire balfék legyen.Igyál egy sört, menj el egy meccsre,szórakozz egy kicsit.Ismerkedj, beszélgess az emberekkel, lehetőleg ne Bibliai, hanem világi dolgokról.Élj egy kicsit. Isten megvár, nem kell félni.
2010. szept. 27. 06:29
 37/55 anonim ***** válasza:

Ezen utolsó tanácsokat azért nem tartom helyesnek, mert a kérdező esetében sem a hit "mélységével" van a gond, hanem az irányával, az igazságtartalmával!

Óriási különbség van a két probléma között. Nem azért ilyen "elborult" kicsit, mert "túl mélyen" vallásos. Az Istenhit mélysége, ha jó az irány és az illető igazságokra alapozza a hitét, akkor nagyszerű emberré és anyává, apává teszi őt. A lazaság, vagy másként fogalmazva szabadosság csak kétszínűvé, képmutatóvá tesz egy istenhívőt.

Nem ez a megoldás. A kérdező olyanokat állított a "bibliából" amitől sok embernek égnek áll a haja. Ezek és más tévképzetek már sok bajt és tragédiát okoztak azoknak, akik hittek bennük. Az egészséges bibliai tanításokkal viszont nagyszerű emberré lehet válni, akire felnéznek és szeretik, tisztelik.

2010. szept. 27. 09:42
 38/55 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Való igaz, hogy a kérdésfelvetés is elég különleges, én azonban a válaszokon lepődtem meg inkább! Miért kell egy segítséget kérő embert bántani? Vajon Krisztus is így válaszolt volna?

Talán a Bibliát ismerő emberek számára nem ismeretlen a gazdag ifjú története. Ebben nagyon sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni a kérdező által felvetett "hogyan tovább" kérdéssel. Figyeljük meg Jézus válaszát! Volt ebben bármi bántó, vagy elutasító lelkület?

Úgy gondolom Jézus téged is "kedvel" kedves kérdező, és méltányolja azt, hogy "tökéletes akarsz lenni", hogy teljes és szilárd kapcsolatra törekszel az Istennel. Én úgy látom, és úgy tapasztaltam a megtérésem óta eltelt közel 25 évben, hogy itt a földön magányos kereszténységet gyakorolni hosszú távon lehetetlen. Túl erős a világ és annak csábítása ahhoz, hogy egyedül harcold meg vele szemben a hit nemes harcát. Ráadásul keresztényként - Krisztus követőjeként - azt a parancsot kaptuk, hogy tegyünk tanítványaivá minden népeket, vagyis a személyes bizonyságtételünk mellett szükséges másokat is Krisztushoz vezetni, ami csapatmunka. Amikor jönnek a csapások, próbák, csapat nélkül lehetetlen győzni ezek felett. Jézus is a tanítványokkal együtt munkálkodott, és ebben is példát mutatott nekünk arra, hogyan kövessük őt. Lehetne még sorolni az apostolokat, stb. Azért is szükséges a közösség, mert ők sokkal jobban meg tudják ítélni - megismerve téged - a hiányosságaidat, a jellemhibáidat, és tudnak segíteni ezek legyőzésében a közös imádság erejéről már nem is beszélve. Én így látom a "tovább"-ot.

Kívánom, hogy Isten áldja meg életedet, adjon bölcs belátást, igazi közösségi tapasztalatokat, és ha ez megtörténik, kérlek jezezz vissza, hogy mindannyian együtt örülhessünk!

Testvéri üdvözlettel: Péter

2010. szept. 27. 11:13
 39/55 Salx Narval ***** válasza:
Természetesen a sörözést és a meccsre járást, csak jelző értékű dologként értettem, arra próbáltam utalni velük, hogy csináljon valami mást is, mint eddig.Nem kell szó szerint venni, de úgy sem olyan rossz szerintem.
2010. szept. 27. 11:15
 40/55 A kérdező kommentje:

Péternek köszönöm a kommentjét, igaza van.

Persze sok minden érdekel a Földön és nem zárkózok el a földi dolgoktól. Igen sokoldalú vagyok, amit Istennek köszönhetek, verseket írok, festek, rajzolok, kereskedek, van fix munkahelyem. Csak a bűnöket kerülöm, a sörivás még nem az, ha nem mértéktelen részegeskedés. A meccsre járásról annyit, hogy kipróbáltam, de nem bírtam hallgatni a szidalmakat és káromkodást ami a lelátóról jön és a fülem mellett ordítva.

2010. szept. 27. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!