Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tovább, már fél lábbal...

Hogyan tovább, már fél lábbal Isten országában élek itt a Földön?

Figyelt kérdés

Ha tudna valaki segíteni, vagy ha hasonló cipőben jár és tudja a további utat, segítsen, kérem:

Olyan 1.5 éve kezdődött. A Földön nem érdekel semmilyen anyagi dolog, teljesen leküzdöttem a bűnöket, pl. sikerült leküzdeni az irigységet (az irigység a földi javak iránt érzett kívánalom) bárminemű rosszakaratot, a hazugságot és sorolhatnám. Teljesen Isten akaratának rendelem alá magam (Dávid zsoltára), majdnem minden percet vele töltök. És ami a bibliában van, szó szerint bekövetkezik velem: spontán sírok és utána hihetetlen öröm és földön túli boldogság és szeretet uralkodik el rajtam (nem mint Kozsónál) Öszintén már várom a következő sírást. (Boldogok akik szomorúak...) Szerintem szó szerint kell a Bibliát értelmezni: pl. gyűlölni kell mindenkit, saját magadat is. Ezt is sikerült elérnem, hogy Istent imádjam és ne szeressek senkit. És ez is igazzá vált, mert Istenen keresztül vezetett oda, hogy most már mindenkit tudok szeretni. Vagyis nem az embereket kell szeretned, hanem az emberekben mélyen lakozó Istent, melyet ők még nem találtak meg és élik a mindennapi "vak" életüket.

Egy biztos, szentek életét olvastam és valami hasonlót írnak, de a további folytatást nem tudom. Csak azt értem ami velem is megtörtént, a további "rejtjelezett". Már társas kapcsolatot is képtelen vagyok kezdeni, mert olyan lány aki a földi dolgokat hajszolja távol áll tőlem. Megváltoztatni senkit sem lehet. Nem vagyok tagja hitközösségnek, egyedül járom az utam. Talán ezt olvassa valaki...

Vagy csak Isten segíthet... Nem véletlen, hogy ezt nem akarom senkinek elmondani, még a papok is azt mondják, hogy nem szabad a Bibliát szó szerint venni, de szerintem igen.

Elvileg az olvasatban azt írják a szerzetesek, hogy a következő fokozat egy próbatétel, mely által az Úr magára hagy egy időre és elveszettnek, magadra hagyottnak érzed magad.

2010. szept. 25. 15:57
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
Szerintem kapcsolatokra lenne szükséged.
2010. szept. 25. 16:48
 12/55 anonim ***** válasza:
51%
A lelki világ felé tartasz. A végső próbatétel mikor az ember Istennek hiszi magát...természetesen nem mindenki esik bele. Isten azt kéri, mikor már kellően erős a hited, a tudásod engedd el minden vallási cselekedeted és csak neki hódolj meg. Ekkor már nem számít mit ír a Biblia. Csak neki szenteled az életed minden vágyad lelki és minden vágyad ő, megpihensz és nem a következőkön jár az elméd. Az meg teljesen érthető, hogy ha ilyen szellemi színten állsz akkor hasonló társat is szeretnél, de ilyen alig ha akad.
2010. szept. 25. 16:48
 13/55 anonim ***** válasza:
71%
Olyan helyekre kellene eljárnod ahol hozzád hasonló szellemiségű emberek társaságában lehetsz. Az lenne számodra az emelő kapcsolat.
2010. szept. 25. 16:51
 14/55 A kérdező kommentje:

16:40

Igen, nem mondom el senkinek. Tudtam, hogy ez lenne. Még be is vinnének a gyogyóba. Nem rossz dolog tudom, és tényleg nem vagyok magányos, állandóan emberek között vagyok.

De meg akarom találni azt az embert, aki hasonló mint én.

Ha nincs, akkor tényleg magányos vagyok.

2010. szept. 25. 16:52
 15/55 tucski ***** válasza:
hány éves vagy ?
2010. szept. 25. 16:55
 16/55 A kérdező kommentje:

"A lelki világ felé tartasz. A végső próbatétel... "

Nem tehetem, hogy Istennek képzeljem magam és nem is fogom. Alázat és csak a része akarok lenni. Azért köszönöm a hozzászólást!

2010. szept. 25. 16:57
 17/55 A kérdező kommentje:

ma 16:55

33 éves

2010. szept. 25. 16:58
 18/55 anonim ***** válasza:
Akkor jó, mert azon próbatételen sajnos sokan buktak már meg. így van alázattal szolgálni az Ember dolga.
2010. szept. 25. 17:01
 19/55 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem minden rendben van veled. Ha a biblián kívül is szeretnél olvasni Istenről, akkor ajánlom neked a Bhagavad Gita-t is, vagy a Sri Isopanisadot.
2010. szept. 25. 17:04
 20/55 anonim ***** válasza:
36%
17:04 olyan jó, hogy ezt írtad én is a Gítát olvasom meg a Bhagavatamot.
2010. szept. 25. 17:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!