Mi a véleményetek az Iszlám vallásról?
Elég buta és ostoba kérdés! A válasz egyértelmű! Már az irányzat és tanítás miatt sem.
Jézusban Isten lakozott testileg! Jézusban Isten jött le hozzánk! Jézus testben megjelent Isten! Jézus az Atya Isten személyes kinyilatkoztatása a teremtett világ számára! Isten Jézus által teremtett mindeneket! Jézus nem csak egy egyszerű ember vagy próféta, hanem a testben megjelent Isten, azaz Isten Fia!!!
Ezzel szemben Mohamed egy mondvacsinált próféta Kr.u. 600 körül, aki saját szakállára átírta és átfogalmazta a Bibliát, a Tórát stb. Tehát az iszlám vallás és benne Mohamed próféta egy mondva csinált dolog, amivel meghülyítették szinte az egész közelkeleti arab világot.
Ezért is írtam, hogy ez egy buta és ostoba kérdés volt!
Te valami bot vagy 21-es?
Szóról szóra, ezt irtad máshova is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Ezzel szemben Mohamed egy mondvacsinált próféta Kr.u. 600 körül, aki saját szakállára átírta és átfogalmazta a Bibliát, a Tórát stb."
Amugy meg mondom, hogy az utólsó ószv. próféta (malakiás) és jézus közt is vagy 600 év van, és a zsidok is nagy részt azt gondolják hogy csak egy ficko volt aki saját szakállára értelmezte a bibliát.
Az első szó ami eszembe jut: undorító egy vallás.
A hit nevében gyilkolnak embereket. Olyan dolgokban hisznek,ami egy racionális ember számára szánalmas és nevetséges.
Agresszív vallàs, embereket gyilkolnak le, nőket tesznek tönkre. Nem értem,hogy valaki ebben az országban miért akarna áttérni erre a vallásra. Mennyire kell agymosottnak lenni,hogy valaki belépjen egy ilyen szektába. Nekik a gyerek semmi, csak egy eszköz semmi más. A nők meg ütve verve tárgyként jók.
26-os. Szerintem az a szánalmas hogy egy egész vallást a fanatikusai és azoknak értelmezése alapján itélsz meg.
A többi értelmezést vagy a többi követőjét lese fingod. Mint mondjuk azt a sok íráni muszlimot akik emiatt az eset miatt amit emlitettél tüntetni kezdtek.
#22#: "Te valami bot vagy 21-es?
Szóról szóra, ezt irtad máshova is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Nem vagyok bot. Ott is hasonló, lényegében ugyanaz volt a kérdés alapja. Így egyszerűbb volt bemásolni, beilleszteni.
#23#: "Amugy meg mondom, hogy az utólsó ószv. próféta (malakiás) és jézus közt is vagy 600 év van, és a zsidok is nagy részt azt gondolják hogy csak egy ficko volt aki saját szakállára értelmezte a bibliát."
Nos nem igazán értem a magyarázatodat, hiszen az ó szövetség idején Jézus előtt sok próféta volt. Ám Jézus már nem próféta volt, hanem Ő benne és Ő általa az Ő személyében Isten jött le hozzánk.
Mt.11,13. Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.
Lk.16,16. A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának: az időtől fogva az Istennek országa hirdettetik, és mindenki erőszakkal tör abba.
Mat.16;
13. Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?
14. Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.
15. Monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem?
16. Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
17. És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.
Mak 8;
27. És elméne Jézus és az ő tanítványai Czézárea Filippi falvaiba; és útközben megkérdé az ő tanítványait, mondván nékik: Kinek mondanak engem az emberek?
28. Ők pedig felelének: Keresztelő Jánosnak; és némelyek Illésnek; némelyek pedig egynek a próféták közül.
29. És ő monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem? Felelvén pedig Péter, monda néki: Te vagy a Krisztus.
Jézus, halálával és feltámadásával bepecsételte az ó szövetség idejét és új korszak új szövetség vette kezdetét.
Kr.u. Mohamednek semmi köze nem volt sem Istenhez sem a prófétasághoz!!! Röviden ennyi. Olvasva a koránt és ismerve a bibliát osz. Mózes 5 k. Tóra könnyen kiderül, hogy a Korán egy átirat, nem pedig Isteni kijelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!