Mi a véleményetek az Iszlám vallásról?
"Én tudnék az iszlámról írni, de amilyen mocskos szövegeket kaptam az itteni muszlimoktól engem már nem érdekel a téma. Az iszlám sem érdekel."
Ahhoz képest be nem áll a szád, amikor az Iszlámról hordasz össze hazugságokat.
Te vagy az aki mi vallásunkat mocskolod újra és újra.
Mindezt úgy hogy "szakértőnek" hazudod magadat, és a kereszténységet reklámozod az Iszlámmal szemben.
10-es.
Ha én lennék a helyedben nekem is, hasonló véleményem lenne.
"Ahhoz képest be nem áll a szád, amikor az Iszlámról hordasz össze hazugságokat."
Be nem áll a szám? Hetek óta az oldalra sem jöttem fel, annyira viszolygok tőletek. Ezt a kérdést is elintéztem pár mondatban és semmi sértőt nem írtam. A kereszténységről meg lényegében egy szót sem szóltam. Abdullah te a legutolsó válaszodban a pokolra átkoztál, Allah és a béke vallása nevében, mert a hádíszokból idéztem és nem tetszett neked, ami benne állt, megmagyarázni viszont már nem tudtad. Szerinted ezek után foglalkoztat még engem a vallásod? Most is miket írsz rólam? "Alattomos" stb.. azt se tudod ki vagyok. Szerintem részben azért utálsz ennyire, mert te a felét sem tudod annak, mit én és ez frusztrál. Nem tudsz válaszolni és nem tetszik, hogy valaki döntögeti a kis világodat. Az hogy képtelen vagy tárgyilagosan beszélni egy vallásról elég szomorú. Te az összes iszlámot ért kritikát személyes sértésnek veszed. Mohamed neked az életed és aki bármi kritikát megfogalmaz róla az szerinted megérdemli, hogy a pokol tűzében rohadjon. Hát, kösz. Ebből én nem kérek.
Megláttam a kérdést, válaszoltam. Tovább nem érdekel.
Ha valaha érdekelni fog még az iszlám, normális, szellemileg és vallásilag művelt muszlimoktól fogok kérdezni. Veletek már beszélni sincs kedvem.
" Ezt a kérdést is elintéztem pár mondatban és semmi sértőt nem írtam"
>>>>
"Korán pedig nekem érzésre olyan, mintha valaki fejből próbálná visszaadni a Biblia tartalmát, de nem nagyon emlékszik, mert 20 éve olvasta utoljára és időnként a saját gondolatait is beleszővi."
Folyamatosan degradálod az Iszlámot. Ez egy primitív szubjektív vélemény amit leírtál.
"Megláttam a kérdést, válaszoltam. Tovább nem érdekel."
Bárcsak így lenne. De valószínűleg ez is hazugság.
"Elmondom, hogy az itteni muszlimok nem szeretnek véleményt hallani a vallásukról, bárki is írjon bármit."
Én szertek véleményt hallani de az a baj hogy te folyamatosan hazudozol.
"Én tudnék az iszlámról írni, de amilyen mocskos szövegeket kaptam az itteni muszlimoktól engem már nem érdekel a téma. Az iszlám sem érdekel."
Ehhez képest minden iszlámmal kapcsoaltos kérdésnél megjelensz és elkezdesz hazudozni.
"A véleményem, hogy voltaképpen egy karizmatikus vezető által, politikai és egyéb okokból alakult ki a környező vallásokat, legfőképpen zsidó és keresztény szektákat felhasználva, amiktől hemzsegett az akkori és ottani térség, valamint magának Mohamednek is volt velük kapcsolata. Mohamed egy ügyes politikus és hadvezér volt."
A legutóbb még azt hazudtad hogy Mohamed még alap szinten sem ismerte a keresztény vallást. Most meg ügyes plotikus? Az hogy éppen melyiket hazudod, mitől függ nálad?
"Még a muszlimok is válogatnak belőle tetszésük szerint."
Egy kereszténytől ez érdekes kritika mikor minden keresztény irányzat Bibliája eltér mert saját kényük kedvük szerint válogatták össze a Biblia könyveit. A hamisításról meg annyit hogy még a keresztéynek szerint is a létező Evangéliumok 90%-a hamistott, a Biblia hitelessége pedig nulla.
"A Korán pedig nekem érzésre olyan, mintha valaki fejből próbálná visszaadni a Biblia tartalmát, de nem nagyon emlékszik, mert 20 éve olvasta utoljára és időnként a saját gondolatait is beleszővi. Van akiknek nagy élmény olvasni, nekem nem volt az."
A Korán sokkal hitelesebb, erkölcsösebb, logikusabb és hihetőbb mint a Biblia. Csak egy példa. A Bibliai próféták kegyeteln tömeggyilkos, rabszolgatartó, csaló paráznák, mig a Korán szerint ugyanezek erkölcsös példamutató emberek.
"Ezt nem szeretik a muszlimok ennyire nyíltan hallani. De, ez az őszinte véleményem erről a vallásról."
Ugyaezeket a hazugságokat ismételgeted minden kérdésnél. Ezeket már ezerszer átbeszéltük és kiderült hogy mind hazugság részedről. Mindeketten tudjuk hogy nem ez az őszinte véleményed. Egyszerűen nem akarsz szembenézni az igazsággal mert az egodat előrébb helyezed mint Istent.
"Vannak értékei ennek a vallásnak, de nem állnék be közéjük."
Inkább a szentháromság három istenségét imádod és a Bibliát követed ami népirtásra ad parancsot, nők és gyerekek legyilkolására de még a saját gyermeed megölését is előírja. És szerinted ez az igaz vallás? :)))
"A szunna voltaképpen használhatatlan"
Ez egy újabb keresztény hazugság. Igen vannak későbbi hamisított hadiszok de ezeket ki lehet szűrni. Szigorú feltételek vonatkoznak a hadiszok hitelességének megállapítására.
Az arab keresztények már az előtt Allahnak nevezték Istent, hogy Mohamed megszületett, úgy hogy szerintük is Allah az egyetlen Isten.
Mi a véleményem az iszlám vallásról? A szúfi irányzat az iszlámon belül nagyon közel áll hozzám, úgy hiszem csak rajtuk keresztül tudunk lényeges előrelépést tenni annak érdekében, hogy megtaláljuk a közös nevezőt a keresztények és a muzulmánok között.
Nincs az iszlám vallás liturgiai gyakorlataival meg hagyományaival az égvilágon semmi bajom. Elismerem a Korán értékét irodalmi szempontból.
De vannak olyan dogmáik, amiket eretnekségnek kell tekintenem keresztényként. Meg hát az éremnek két oldala van, ahogy a példaértékűnek tekintem mindazt amit a szúfiknak köszönhet az iszlám világ, úgy a szalafistáknak köszönheti azt a sok negatív sztereotípiát, ami a szalafikra sokszor igaz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!