A keresztények mit gondolnak a spirituális sátánizmusról? (Az alábbi oldalakon bemutatott "vallásokról": Joy of Satan, Spirits of Eridu, Hellvegen
Elvileg tényleg működnek ezek a erőmeditációk és démon idézések.
Sátán lenne az igazi/eredeti teremtőnk?
"Sátán és Isten a világ két pólusát szimbolizálja. Ők a sötétség és fény."
Jézus legyőzte Sátánt. Nem egyenlő felekről van tehát szó.
Csak a jó és gonosz tudás világában van két pólus. De akik Jézusban hisznek, nem szeretik jelenlegi világot. "Az én országom nem e világból való."
"Az egyik nélkül nem létezhetne a másik."
Isten létezett a sátán nélkül is amit teremtett.
És létezhet nélküle is.
"Isten létezett a sátán nélkül is amit teremtett."
Akkor már csak az a kérdés marad, miért teremtette isten a sátánt. Akkor csak nem olyan rossz dolog.
Vagy létezik olyan dolog amit isten teremtett és alapvetően rossz szándékkal?
Sötétség és fény egyszerre létezik.
Jézus annyira győzte le Sátánt, mint a Nap az éjszakát. A Nap minden reggel legyőzi az éjszakát, a Hold minden este legyőzni a nappalt.
Amint mondtam, ez szimbolikus.
“ Akkor már csak az a kérdés marad, miért teremtette isten a sátánt. Akkor csak nem olyan rossz dolog.”
Ez ugyanaz mint mikor az emberek azt próbálják kitalálni, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Vajon melyik volt előbb, miközben az egyik szükséges a másikhoz?
A sötétség vagy a fény volt előbb? A víz vagy a tűz volt előbb? A nappal vagy az éjszaka volt előbb? A hideg vagy a meleg volt előbb? A férfi vagy a nő volt előbb? A jó vagy gonosz volt előbb? Isten vagy Sátán volt előbb?
Ez dualista gondolkodás, ennek semmi köze például a kereszténységhez, ami elutasítja a dualista világnézetet.
"A sötétség vagy a fény volt előbb? A víz vagy a tűz volt előbb? A nappal vagy az éjszaka volt előbb? A hideg vagy a meleg volt előbb? A férfi vagy a nő volt előbb? A jó vagy gonosz volt előbb? Isten vagy Sátán volt előbb?"
Nyilván a fény, a meleg, a tűz, a nappal volt előbb. Ezek tudományos tények, lásd ősrobbanás. A többire teológiai válasz pedig, hogy férfi, jó és Isten.
"férfi, jó és Isten" csak a te primitív fejedben nem egyenlő értékű férfi és nő. A sorrendeddel is gond van, Istent harmadik helyre sorolod. Süt a hímsovinizmus. Mondom ezt keresztényként, aki nem veszi szó szerint a teremtéstörténet leírását, mellesleg két féle változat szerepel a bibliában, az egyik nem különíti el, hogy melyiket teremtette előbb Isten. Egy Isten országa szerint, Lélekkel gondolkodó ember tudja, hogy Isten nem tesz értékrendi és rangbeli különbséget férfi és nő közt.
Ha másként gondolod, cáfold meg Jézus tanításaiból.
"csak a te primitív fejedben nem egyenlő értékű férfi és nő. "
Nem azt mondta hogy nem egyenlőek hanem azt hogy a férfi volt előbb. Benne van a bibliában hogy a nőt a férfi bordájábol csinálta az isten, dehát elöbb a férfit csinálta aztán a nőt.
"A sorrendeddel is gond van, Istent harmadik helyre sorolod. "
Ilyen alapon a te sorrendedbe is bele lehetne kötni hiszen a sötétség van a fény elött valamint ördög, isten előtt...
"Jézus annyira győzte le Sátánt, mint a Nap az éjszakát. A Nap minden reggel legyőzi az éjszakát, a Hold minden este legyőzni a nappalt."
Jézust mikor gyözte le a sátán? "Ha másként gondolod, cáfold meg Jézus tanításaiból."
Te hülye vagy, de már megszoktam. Egyszerűen a kérdések sorrendjében mentem és válaszoltam. Sok ész nem kéne hozzá, hogy lásd, de ez van.
Azt se mondtam, hogy a férfi és nő ne lenne egyenlő, de vallás szerint a férfi lett előbb teremtve. Sajnos pár egyszerű mondatot is képtelen vagy értelmezni :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!