A keresztények mit gondolnak a spirituális sátánizmusról? (Az alábbi oldalakon bemutatott "vallásokról": Joy of Satan, Spirits of Eridu, Hellvegen
Elvileg tényleg működnek ezek a erőmeditációk és démon idézések.
Sátán lenne az igazi/eredeti teremtőnk?
#28 én csak a 28-as választ írtam és nem vagyok dualista. Ahogy János apostol írja: Az Isten világosság és nincs benne semmi sötétség.
Fel kéne tűnnie, hogy Jézus tanításaiból teljesen hiányzik a hímsovinizmus. Ami Pálnál visszajön itt-ott, hiába írt sok szép dolgot mellette.
A dualista hozzászólónak, a jó és gonosz világának megismerése egy lépcsőfok, hogy a jót és a szeretet ki ki önként válassza. Önként lehet Jézust választani, vagy elutasítani, e világban nincs következménye a döntésednek.
"Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete"
Az ábrahámita vallások szerint Isten és Sátán kapcsolata nem duális mert Isten a MINDENHATÓ, abszolút jó míg Sátán egy korlátolt hatalmú, abszolút rossz.
Isten és Sátán nem egymás ellentéte és de létezhetne egyik a másik nélkül. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy ha Isten mindenható és abszolút jó akkor miért hagyja létezni nem, hogy az abszolút rosszat de csak úgy eleve a rosszat is.
Igazából inkább vádlót jelent a sátán... Nincs szó semmiféle ellenpólusról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!