Református legyek vagy evangélikus?
Más nem jöhet szóba, már alaposan tájékozódtam (5-7 éve) biztosan mondom.
Szerintetek melyik a biblikusabb illetve mit gondoltok a kettős predestinációról?
Válaszokat előre is köszönöm!
nem megsertodtem, hanem valaszoltam :-D
azt kerdezte, hogy melyik legyen - ezert mondtam, hogy akkor legyen reformatus
Szia,
A Biblia a tudatos döntésen alapuló teljes alámerítéssel történő felnőtt keresztséget hitelesíti:
“Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék őáltala. János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jössz énhozzám? Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki. És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből, és ímé, az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mint egy galambot és őreá szállani. És ímé, egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.”
(Mt. 3:12-17)
Az Úr Jézus Krisztus szerint ez az az igazság amit be kell töltenünk.
Pál apostol így tanít erről:
“ Mit mondunk tehát? Megmaradjunk-é a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen? Távol legyen! Akik meghaltunk a bűnnek, mi módon élnénk még abban? Avagy nem tudjátok-é, hogy akik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg? Eltemettettünk azért ővele együtt a keresztség által a halálba, hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk.”
(Róma 6:1-4)
Üdv. Péter
Péter, ha jól emlékszem te adventista vagy, ugye?
Nem bántani akarlak, csak azon gondolkozomtam, hogy babtista vagy-e, de úgy rémlik, hogy adventista, mert mintha egyszer beszélgettünk volna a szombatról. De lehet nem te voltál.
Szia,
Adventista vagyok, és a keresztség nálunk is vízben alámerítkezéssel történik. Feltétele a Jézusban való hit megvallása és a bűnbánat bizonyossága. A Szentírás tanulmányozása és tanításainak elfogadása után következik a keresztség.
Üdv. Péter
#43-as vagyok. Nagyon röviden, a csecsemő keresztség a fő probléma, illetve az, hogy nem bibliai módon, víz alá merítéssel történik a keresztség.
Nem azt keresztelik meg, akit kellene, és nem úgy, ahogyan kellene.
Az újjászületés egyik alapja a vízkeresztség. Enélkül elég nehéz Krisztus követőjévé válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!