Milyen keresztény felekezetbe vagyok sorolható? Református? Katolikus? Evangélikus? Baptista? Tanúk? Hitgyülekezet?
Egy Istenben hiszek: aki a Mindenható, Örökkévaló, Teremtő, Magassagos egyetlen Isten és Úr a mindenek Ura, és ő a mi Mennyei Atyánk, hiszem hogy ő teremtett mindent,: eget, földet, embert,állatot , galaxisokat, bolygókat, hegyet, völgyet, ő Ábrahám, Izsák, Jákób, Izrael Istene, a felséges Örökkévaló Mindenható szentséges Ur Isten, biblia Istene.
Hiszek Jézus Krisztusban, hiszem hogy ő Isten Egyszülött Fia, aki egylényegű az Atyával, tudom hogy az Atya a mindenek forrása de a fiú egylényegű vele, mert ő az IGE a Teremtő szó, aki által az Atya a mindenséget alkotta ,, Isten az ő egyszülött Fián keresztül teremtett mindent . Hiszem hogy mikor eljött az idő , Az Isten elküldte az egyszülött fiát testben aki asszonytól Szűz Máriától született. Ő az emberiség megváltója, szabadítója, a Mi URUNK, az út az Atyához azért csak rajta keresztül mehetünk Mennyei Atyánkhoz mert ő a Krisztus a Messiás. Az ő nevében imádkozhatunk, járulhatunk az Atyához Istenhez de természetesen mivel egylényegűek Jézushoz is lehet imádkozni, de én mindig az Atya Istent szólítom meg az Úr Jézus nevében.
Szentlélek: számomra az Atya-Fiú- lelke, egyben személy is, és az Atya ereje is .... az Atya az egyszülött fia által teremtett mindent a szentlélek erejével... pünkösdkor pedig eljött hogy a világ végéig a keresztények éltető lelke legyen: vígasztaló, pártfogó, elvezet Jézussal és az Atyával kapcsolatos minden igazságra.
Hiszem hogy az Atya-Fiú-Szentlélek egy Istent alkot.
Tisztelem Máriát mint Isten fia a Megváltó Urunk a Fiúisten földi édesanyjat de nem mondom neki hogy Szűzanya mert csak addig volt szűz még jézust megszülte utánna Józseftől lettek gyerekei. De tisztelem nagyon de nem imádkozok hozzá csak is Istenhez Jézus által vagy Jézushoz.
Pál apostolt meg a többihez sem imádkozom csak tisztelem őket mint Krisztus apostolait, s testvéreimet az Úrban.
Hiszek a túlvilágban ami menny es pokol. azonban a feltámadásba is hiszek de ezt nem tudom pontosan hogy meghalunk a halál után alszunk e feltámadásig vagy egyből a menny pokolba jutunk vagy az új földre , ezt Istenre bízom majd ő tudja. Próbálok jó lelkű lenni, kerülöm a rosszat, erkölcsösen, tetszően próbálok élni.
Ez a troll, így szórakozik.
"Próbálok jó lelkű lenni, kerülöm a rosszat, erkölcsösen, tetszően próbálok élni." - hogyne, persze
Ez a credo nagyjából ok, ez alapján - egyetértve az egyik előttem íróval - nem lehetsz római katolikus, mert a Megváltó anyjához helyes a viszonyulásod.
Az igazi keresztényekre az a jellemző, hogy taníthatóak, hagyják, hogy Isten tanítsa őket, akár az Igén keresztül, akár az Istentől rendelt szolgálati ajándékokon keresztül (pásztor, tanító), akár közvetlenül Istentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!