Református legyek vagy evangélikus?
Más nem jöhet szóba, már alaposan tájékozódtam (5-7 éve) biztosan mondom.
Szerintetek melyik a biblikusabb illetve mit gondoltok a kettős predestinációról?
Válaszokat előre is köszönöm!
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Kedves első válaszoló!
Miért az evangélikust ajánlod?
biblikusabbnak tartom
(a kettős p-t egyébként nem kötelezően vallja a ref. egyház sem)
De időlegesen is eljárhatsz egyik vagy másik gyülekezetbe, akár felváltva is, amíg tisztába jössz magaddal. Szerintem az ilyet nem lehet siettetni, akkor nem lesz az igazi, csak ha tiszta szívvel, meggyőződésből dontesz.
Én protestansrol váltottam protestansra, nem tudatosan, ismerősök miatt elkezdtem járni a másodikba, aztán egyszercsak úgy éreztem, megerkeztem, ide tartozom.
A legtöbb katolikus tud szöveget értelmezni úgyhogy kérlek ne a katolikusokat nézzétek hülyének hanem ezt a válaszolót.
Én úgy tudom, hogy azaz egyik főtanításuk. Vagy ezt jelentené, hogy valaki 5 pontos kálvinista-e?
Elég fiatal vagyok még ami azt illeti és nem hiszem, hogy jó szemmel néznék azt, hogy egyik helyről rohanok a másikba.
Pontosan honnan, hova mentél ha szabad kérdeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!