Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg nem szabadna Keresztén...

Tényleg nem szabadna Keresztényként seafoodot ennem?

Figyelt kérdés

Olvasom a Bibliát, de eddig valahogy sosem szúrt szemet nekem az a bizonyos rész.

(Huhh szó szerint nem tudom, de valami olyasmi hogy a tengerben élő állatok közül csak azokat együk meg amik pikkelyesek. Igaz, az ószövetségben van.)

Eszembe jutott hogy hányszor áthágtam ezt a szabályt, mivel eléggé szeretek minden ilyet. Természetesen Isten miatt nem nagy teher lemondani róla, félre ne értsetek.)

2022. jún. 25. 17:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
46%
#30 Jézus még azokért is imádkozott akik őt megölték...
2022. jún. 26. 10:07
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
És ez hogy jön ahhoz, amiről beszéltünk? Vagy csak térítés a cél? Mondtam, nem vagyok hívő, így jézus sem érdekel.
2022. jún. 26. 10:11
 33/35 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy a Biblia ez a része csak ezekre vonatkozik, a másik meg csak a másikoknak. Nem tudom ki terjesztette el ezt a baromságot de nagyon rászedte az embereket. Amikor még a paradicsomban tökéletes volt minden (a bűnbeesés előtt) akkor csak növényeket ettek az emberek, mivel az állatok leölése kívül áll a teljes tisztaságon, ez szerintem mindenkinek érthető. Aztán ahogy egyre jobban elfajzottak az emberek úgy kezdtek el mindent össze vissza enni, meg is lett az eredménye. Valóban az özönvíz után az állatok fogyasztása meg lett engedve az embereknek, de megvolt szabva melyik és valószínűleg nem ilyen módon ahogy ma étkezünk. Szóval mit eszik a magyar legtöbbet? Pont azt amit nem kellene, mivel kívülesik a tiszta állatok listáján, disznót. A tiszta és tisztátalan állatok nem hasracsapás szerűen lettek elosztva, hanem tudományosan is megmagyarázható melyik miért hol van. Valszeg mindenki látott már disznófarmot, látja hogy azok az állatok hogyan élnek. Egész nap ürülékben, belepiszkítva a saját ételükbe és vizükbe. Ezért nem tiszta állatok a Biblia szerint. A marha meg a juh az, de azt is mértékletességgel kellene enni.

Még egy pár mondat azoknak akik szerint ezek a törvényék csak a zsidóknak lettek megszabva: 28. Mert nem az a zsidó, a ki külsőképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsőképen van:

29. Hanem az a zsidó, a ki belsőképen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.

2022. jún. 27. 20:11
 34/35 anonim ***** válasza:

"tudományosan is megmagyarázható"

Pontosan: a sivatagi körülmények miatt, ahol fél nap alatt megromlik a disznó.

Ez hűtőszekrényre nem érvényes.

A disznó meg annyira tiszta, amilyenre nevelik. Értelmes, és saját magától is tiszta állat, ha hagyják.

2022. jún. 27. 20:23
 35/35 anonim ***** válasza:

Milyen frizsiderről beszélsz te? Persze hogy megromlik a hús, nem is rakosgatták el sehova. Leölték az állatot és elfogyasztották meg szétosztották. Ès nem csak a disznóhús romlik meg, nem arra értettem hogy megmagyarázható. Más hús is gyorsan megromlik.

Látszik hogy városi vagy és nem volt még vasvilla a kezedben. De, saját tapasztalatból mondom hogy a disznó rettentő mocskos állat, a marhának a juhnak a közelébe se ér ilyen téren. Az is megér egy misét hogy megeszik mindent ami a szája ügyébe kerül, míg a két említett állat kérődző és csak növényt eszik, ezért sokkal tisztább a húsuk.

2022. jún. 27. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!