Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként jogom van...

Keresztényként jogom van gyűlölni egy gyilkost, akit elítélt a bíróság?

Figyelt kérdés
A pápa miért mossa meg bűnözők lábát nagycsütörtökön? Miért nem inkább hozzá méltó, tiszta múltú, jól szituált emberek lábát mossa meg?

2022. máj. 24. 15:05
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%
Nincs. Vagy tudsz olyan passzust az evangéliumokból, amelyik jogot ad a gyűlölködésre?
2022. máj. 24. 15:10
 2/24 A kérdező kommentje:
A pápának nem kellene tartózkodnia a bűnözőktől? II. János Pál miért bocsátott meg annak a terroristának?
2022. máj. 24. 15:12
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
II. János Pált pl. mikor láttad gyűlölködni?
2022. máj. 24. 15:16
 4/24 A kérdező kommentje:

Soha. Éppen ezért nem értem.

Én keresztényként többször fordultam gyűlölettel olyan személy felé, aki engem is gyűlöl.

2022. máj. 24. 15:18
 5/24 A kérdező kommentje:
A gyűlölet ösztönös.
2022. máj. 24. 15:18
 6/24 anonim ***** válasza:
88%

Keresztény pedig azért vagy, hogy legyőzd ezt az ösztönödet.

Mondjuk ezt emberként is meg kellene tenned, de nem csak neked, hanem mindenkinek. De sokaknak nem megy, ebben is segít nekik a vallás. Ha segít...

2022. máj. 24. 15:23
 7/24 Fero89 ***** válasza:
81%

"Kedves" Kérdező, már egy jó évtizede hátat fordítottam a vallásoknak, de még így ateistaként is 'jobb keresztény' vagyok mint te.

"II. János Pál miért bocsátott meg annak a terroristának?" Mert az egész keresztény vallás központi eleme a megbocsájtás a bűnösöknek, erről szól az egész krisztusi áldozat. Azért mossa bűnözők lábát, mert a vallás szerint mindenkinek jár a bűnbocsánat. Persze te nyugodtan gyűlölheted őket, csak akkor te is azok közé a keresztények közé tartozol akik szerint Jézus tanítása a kereszténység egy elhanyagolható pontja. De ne aggódj ez a mai keresztények egy jelentős része.

2022. máj. 24. 16:54
 8/24 anonim ***** válasza:
93%
Jogod természetesen van, viszont a keresztény értékrenddel homlokegyenest szembemész ezzel a viselkedéssel.
2022. máj. 24. 17:38
 9/24 A kérdező kommentje:

Hogy írhatjátok azt, hogy én rossz keresztény vagyok?

Engem csak senki ne ítéljen meg, mert felettem csak az Isten ítélkezhet. Senkinek nincs joga engem lekezelni ezért. Mi az, hogy nem vagyok jó keresztény? Hetente eljárok a templomba, áldozni is szoktam.

Mielőtt bárki is írná, hogy akkor én se ítéljek meg egy gyilkost, figyelmeztetem, hogy én nem vagyok ugyanolyan bűnös, mint az a gyilkos. Én jobb vagyok nála. Ő bűnösebb.

2022. máj. 24. 17:59
 10/24 anonim ***** válasza:
77%
Valamikor a legnagyobb gyilkosok térnek meg a börtönben. Szentebbek lesznek mint mi. Van az az idézet, hogy meg ne előzzenek titeket a hátul maradtak...
2022. máj. 24. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!