Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként jogom van...

Keresztényként jogom van gyűlölni egy gyilkost, akit elítélt a bíróság?

Figyelt kérdés
A pápa miért mossa meg bűnözők lábát nagycsütörtökön? Miért nem inkább hozzá méltó, tiszta múltú, jól szituált emberek lábát mossa meg?

2022. máj. 24. 15:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

"Én jobb vagyok nála."

Ettől még nem gyűlölheted, mert ez ellentmond a tanításoknak.

2022. máj. 24. 18:18
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
Jogod van, de ettől még egy betegség. Szóval ha tudatoaan táplálsz egy betegséget..., hát az istenkáromlás.
2022. máj. 24. 18:29
 13/24 anonim ***** válasza:
78%

Neked jogod van, mert te nem vagy keresztény. Ha keresztény lennél, akkor nem szabadna gyűlölni őket.

A keresztény szó a görög krisztusi szóból származik, Krisztus az őt keresztre feszítőkért is imádkozott a kereszten.

2022. máj. 24. 18:47
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Ilyet még nem hallottam, hogy "táplálsz egy betegséget" az Istenkáromlás. Gyerekek, mielőtt írtok, légyszi végezzétek el az általános iskolát, mert a szövegértéssel bajban vagytok!
2022. máj. 24. 18:54
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

"Én jobb vagyok nála."

Maris itelkeztel felette. Csak neked szabad masok felett itelkezned? Ez keresztenyi szerinted?

2022. máj. 24. 19:41
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A gyűlölködés bűn. Én pl. ismerek sok fiatalt, akinek minden második szava "b.zd meg". Ezeket sem gyűlölöm, hanem azt nem szeretem, ahogy beszél, ezért igyekszem elkerülni, nehogy "rám ragassza". A gyilkosokat is el kell kerülni, ennyi a keresztény lét, majd az Isten megoldja velük a helyzetet, nem a mi feladatunk.
2022. máj. 24. 20:34
 17/24 anonim ***** válasza:
42%
Pápa amúgy nagyon benézett valamit. Jézus sem híres gonosztevők lábát mosta meg, hanem a tanítványokét. Elgondolkoztál azon, hogy pl. Jézus miért nem mossa meg a Sátán lábát? Bibliában sem kedveskedett azokkal az emberekkel, akiket ördögök szálltak meg, hanem kiűzte belőlük és nem nagyon érintette őket utána sem, hanem elküldte őket, hogy hirdessék Jézus tettét.
2022. máj. 24. 20:37
 18/24 anonim ***** válasza:
55%

A jobb lator szerinted a sátán volt? Egy bűnöző is megtérhet, Mátéból is tanítvány lett. Isten nem személyválogató, mint te.

2022. máj. 24. 21:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Melyik bűnözőről van szó?
2022. máj. 24. 22:11
 20/24 anonim ***** válasza:
44%
18-as honnan tudod mit mondott a latornak? Ott voltál?
2022. máj. 25. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!