Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg nem szabadna Keresztén...

Tényleg nem szabadna Keresztényként seafoodot ennem?

Figyelt kérdés

Olvasom a Bibliát, de eddig valahogy sosem szúrt szemet nekem az a bizonyos rész.

(Huhh szó szerint nem tudom, de valami olyasmi hogy a tengerben élő állatok közül csak azokat együk meg amik pikkelyesek. Igaz, az ószövetségben van.)

Eszembe jutott hogy hányszor áthágtam ezt a szabályt, mivel eléggé szeretek minden ilyet. Természetesen Isten miatt nem nagy teher lemondani róla, félre ne értsetek.)

2022. jún. 25. 17:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
60%
Ehetsz tengeri kütyüt :)
2022. jún. 25. 20:43
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

A keresztények törvénye éppúgy tartalmazza a rabszolgatartást, meg a nők elnyomását, meg a megerőszakolt nők hozzáadását az erőszakolóhoz. Ne mosd össze az állításom a zsidó vallassal, én a kereszténységről beszélek.

És mielőtt jössz azzal, hogy az ószövetség: az újszövetségben is ezek vannak.

2022. jún. 25. 20:50
 13/35 anonim ***** válasza:
30%

"az újszövetségben is ezek vannak."

Nem mondod.

Ez pl. hol van benne az Újszövetségben? "meg a megerőszakolt nők hozzáadását az erőszakolóhoz." Sehol. Még az Ószövetségben sem ez volt az értelme a dolognak. Egyébként nem volt kötelező hozzámennie, ez egy másik szövegrész alapján derül ki, de mindegy.

"a rabszolgatartást, meg a nők elnyomását," Ez sem igaz és nem úgy van ahogy gondolod, de itt legalább tudom, mire hivatkoznál.

2022. jún. 25. 21:14
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

“zsidók szerint a gójok elkárhoznak szóval rossz példát hoztál fel.”

Nem, a zsidók szerint azok a gójok a üdvözülhetnek akik betartják Noé törvényeit. Ezt bármelyik rabbi megmondja.

2022. jún. 25. 22:04
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
#14 akkor rossz rabbikat kerestel fel mert csak azok udvozulhetnek akik zsidóvâ válnak
2022. jún. 26. 06:46
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
#15 Mi alapján mondod, hogy a judaizmus szerint csak azok üdvözülhetnek akik betétnek? Nincs ilyen sem a Tanakhban, sem a Talmudban. De ha szerinted van, forrás? Melyik könyv, fejezet és vers?
2022. jún. 26. 07:13
 17/35 anonim ***** válasza:
betérnek*
2022. jún. 26. 07:14
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
#16 izraelitákra és yahuah útjára keress rá szerintük csak az üdvözül aki átalakul zsidóvá körülmetéli magát betartsa shabbatot stb
2022. jún. 26. 07:22
 19/35 anonim ***** válasza:
#18 Yahuah útja egy eretnek szekta. Én meg már azt hittem antiszemita vagy, de ezek szerint “csak” szektás vagy. Hogy melyik a rosszabb abba a vitába most nem mennék bele.
2022. jún. 26. 08:30
 20/35 anonim ***** válasza:
76%
#19 nem vagyok szektás mert énse értek egyet a yahuah útja szektával csak mondom hogy szerintük igy lehet üdvözülni.
2022. jún. 26. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!