Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg nem szabadna Keresztén...

Tényleg nem szabadna Keresztényként seafoodot ennem?

Figyelt kérdés

Olvasom a Bibliát, de eddig valahogy sosem szúrt szemet nekem az a bizonyos rész.

(Huhh szó szerint nem tudom, de valami olyasmi hogy a tengerben élő állatok közül csak azokat együk meg amik pikkelyesek. Igaz, az ószövetségben van.)

Eszembe jutott hogy hányszor áthágtam ezt a szabályt, mivel eléggé szeretek minden ilyet. Természetesen Isten miatt nem nagy teher lemondani róla, félre ne értsetek.)

2022. jún. 25. 17:00
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
82%

A mózesi törvények az izraelitáknak lettek kinyilatkoztatva. Mivel te gój vagy, rád nem vonatkozik.

Neked amit be kell tartanod az Ószövetségből az a 10 parancsolat és Noé törvényei. Ebből egy törvény vonatkozik az étkezésre: Ne egyél élő állat húsából!

Tehát ha nem ettél mondjuk olyan kis lábasfejűt ami még élt (tudom hogy Japánban van ilyen szokás) akkor nem szegtél meg semmit abból ami rád vonatkozik. 😀

2022. jún. 25. 17:07
 2/35 A kérdező kommentje:

Nem, az élő állat fogyasztásától ha csak szóba jön is rosszul vagyok🤢 Köszönöm a válaszod, eléggé megnyugtattál!😄

2022. jún. 25. 17:14
 3/35 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy igazából a zsidó vallás ami ezt tiltja de a zsidó meg pogány vallásokból, többistenhitből ered tehát, nincs éppen biztos alapokon a keresztényseg.
2022. jún. 25. 17:39
 4/35 anonim ***** válasza:
0%
#1 zsidók szerint a gójok elkárhoznak szóval rossz példát hoztál fel.
2022. jún. 25. 18:21
 5/35 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy meg tökmindegy, nem tudod betartani a Biblia szabályait. Más kultúrában, más korban, szokástendszerrel íródott, irreális követelményeket támasztva. Másrészről pedig olyan dolgokat engedélyez és kifejezetten pártol, amiket korunkban elítélünk.

Nem lehet a modern, fejlett erkölccsel a bibliát követni, ezért szokták a jó öreg cherry-picking módszerét alkalmazni a keresztények. Kiválogatják az élhető dolgokat, azokat megtartják, a maradék meg elegánsan mehet a levesbe.

2022. jún. 25. 18:39
 6/35 anonim ***** válasza:
52%

5

de ha nem alkalmaznák a Bibliára a "jó öreg cherry-picking módszerét", és megtartanák "a nem élhető dolgokat", akkor mit mondanál rájuk?

2022. jún. 25. 19:26
 7/35 anonim ***** válasza:
22%
Azt, hogy bigott megszállott idióták? 🙄 valóban, az rosszabb lenne, ez csak simán ertelmetlen képmutatás, az meg kifejezett gonoszság lenne.
2022. jún. 25. 19:45
 8/35 anonim ***** válasza:
52%

Akkor tartanának rabszolgákat, és egy csomó dolog miatt megköveznék az embert, pl. a szombati munka, a szakáll levágása, vagy a kétféle anyagból készült ruha miatt is (minden mai ruha ilyen).

Elég borzalmas világ lenne, mit ne mondjak.

2022. jún. 25. 19:56
 9/35 anonim ***** válasza:
76%

"Olvasom a Bibliát, de eddig valahogy sosem szúrt szemet nekem az a bizonyos rész.

(Huhh szó szerint nem tudom, de valami olyasmi hogy a tengerben élő állatok közül csak azokat együk meg amik pikkelyesek. Igaz, az ószövetségben van.)"

Nyugodtan ehetsz ilyesmit keresztényként. Ha zsidó lennél, ez legfeljebb akkor kellene, hogy gondot okozzon neked. Ha eljutsz az Újszövetségig vagy újra olvasod, akkor majd megérted miért. Ez étkezési törvények, rituális törvények, nem vonatkoznak már a keresztényekre.

2022. jún. 25. 20:35
 10/35 anonim ***** válasza:
39%

"Amúgy meg tökmindegy, nem tudod betartani a Biblia szabályait. "

Nem tök mindegy. Csak azt kell megérteni, hogy te nem a zsidó vallást követed, hanem keresztény vagy.

A törvénnyel kapcsolatban ezt a rövid videót ajánlom és az összes többit is, ha valakit érdekel, akár az eredeti angol oldalt is.

https://www.youtube.com/watch?v=0oz5CuxqtG0

A keresztények törvénye az Isten és ember iránti szeretet. Minden ebből következik. A rituális és étkezési törvények a mózesi szövetség részét képezték, de a keresztények új szövetséghez kapcsolódnak. Erről sokat lehet olvasni a nem véletlenül Újszövetségnek elnevezett bibliai részben.

2022. jún. 25. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!