Nagyon foglalkoztat mostanában az Iszlám mint vallás, vajon elég a hitem?
Olvasom a Koránt , és elég sokat foglalkozom az Iszlámmal mint vallás.
Hiszek Allahban és egy megnyugtató érzés fog el ima és olvasás közben. Viszont a törvényeknek vannak olyan részei amivel nem tudok azonosulni.
A legtöbbet hasznosnak és jogosnak találom ( elnézést a kritika miatt ) de van olyan amit félek nem tudok betartani.
Én eddig nem voltam nagy hívő egyáltalán és úgy gondoltam hogy ha a szívemben őszintén hiszek és mindig a jóra törekszem, helyesen élek, azzal úgymond nem teszek rosszat. Az imák erőt adnak és jó lesik a “gyónás” ha úgy ítélem meg valamiben hibáztam , rosszat tettem. Úgy érzem megtaláltam vele a helyem a világban csak félek hogy néhány dolog miatt sose fogadná el ezt senki.
#25:
"szerintem te félreértésben vagy kérdező. Isten nyilván örül, ha valamilyen módon közeledni akarsz hozzá, ezért érzel békét."
Miféle légből kapott kijelentés ez ? Az egyik ember beszámol arról a békéről ami az Iszlám gyakorlásának természetes velejárója, te pedig ezt egy mondvacsinált légből kapott kijelentéssel degradálod.
Ilyen kijelentéseknek semmi értelmük nincs, a Kérdező egyértelműen az Iszlámmal kapcsolatban számolt be élményeiről.
"Már most látom, hogy viszont neked valószínűleg nem az iszlám lesz az utolsó állomásod, mivel ezek szerint már érzed, hogy nem teljesen van rendben az a vallás. "
Már itt láttam, hogy egyetlen célod minden szerinted "eltévedt bárányt" visszaterelni a kereszténység nyájába. Az Iszlámban vannak elemek, amelyek egy európai értékrendhez szokott embernek elsőre bizony furcsák lehetnek. Ez nem jelenti azt hogy nincs "rendben a vallás".
"De egy ideig valószínűleg jó lesz neked, mert legalább az utad elkezdted. Az igazságot keresni kell."
Gusztustalan amit csinálsz. Nem tiszteled a másik embert, lekicsinyled az ítélőképességét arra nézve hogy önállóan képes volt megtalálni Isten vallását ami az Iszlám.
"az igazság megtalálása egy út és nem kezdi mindenki a tuti helyen."
Mert te a tuti helyen vagy ugye ? :D
"Azt azért értened kell, hogy az iszlám nem úgy működik, hogy szemezget belőle az ember. Az öt ima pl. egy kőkemény előírás. Az ember vagy aláveti az akaratát Allahnak és azt csinálja, amit mond vagy nem. Ez a vallás vagy igaz és akkor azt kell csinálni, amit mond, vagy nem az és akkor lényegtelen milyen szabályai vannak"
Jó erről már beszéltünk korábban itt a kérdés alatt. Én jószívvel javaslom, hogy elsősorban muszlimoktól érdeklődjön aki a vallás mindennapi konkrét megélésének gyakorlatára kíváncsi. Mert sajnos van olyan hogy 1-1 imát később lehet csak teljesíteni mint az előírt például.
"Én ismerek muszlim embereket, mecsetben még nem jártam, de egyszer legalább szeretnék elmenni, viszont hallgattam online prédikációkat és teljes pénteki istentiszteleteket. Főleg a covid alatt könnyű volt találni ilyen videókat. Magyart is. Ezen kívül olvastam a Koránt és sok hádíszt, hallgattam egy átfogó egyetemi előadás sorozatot róla, amit muszlim professzor tartott és állított össze. Több muszlimok által írt könyvet olvastam róla angolul is. Néztem filmeket Mohamed életéről vagy kettőt is láttam, meg animációs filmeket, ismertet terjesztő videókat az iszlámról, hallgattam a Korán olvasási módjait, a legjobb Korán olvasók előadásában stb. Szóval azért van rálátásom az iszlámra. Pár éve aktívan foglalkoztatott a dolog."
Reméljük mindez igaz is volt.
"Én komolyan megversenyeztettem az iszlámot a kereszténységgel, akárki akármit is gondoljon. Tudom, hogy az a muszlim, aki annyi kritikával illet másokat, a kereszténységet és sokszor engem is, fel ennyit nem tett.
Mégis nálam az iszlám veszített."
Nálam pedig az Iszlám győzött. És ha Allah is úgy akarja győzhet másnál is.
A válaszaidat összeségében nézve pedig azt érzem, hogy NEM a feltett kérdésre válaszoltál, hanem minden szándékod pusztán arra irányult a kereszténység felé tereld a Kérdezőt. Nem értem miért csináljátok ezt, gonosz dolgot tesztek ezzel.
"Mert te a tuti helyen vagy ugye ? :D"
Pontosan tudja hogy nincs tuti helyen. Azt is tudja hogy a kereszténység egy hamisított vallás de még azzal is tisztában hogy az iszlám az igaz vallás, de az egoja fontosabb neki mint az igazság, ezért maradt keresztény.
"Pontosan tudja hogy nincs tuti helyen. Azt is tudja hogy a kereszténység egy hamisított vallás de még azzal is tisztában hogy az iszlám az igaz vallás, de az egoja fontosabb neki mint az igazság, ezért maradt keresztény."
Én elhiszen neki hogy tényleg úgy érzi a kereszténység az igazi, csak azt nem értem miért érzi feljogosítva magát arra, hogy a feltett kérdésre nem igazán válaszolva kampányoljon a kereszténység mellett valamiféle szakértő szerepet felvéve.
"Én elhiszen neki hogy tényleg úgy érzi a kereszténység az igazi, csak azt nem értem miért érzi feljogosítva magát arra, hogy a feltett kérdésre nem igazán válaszolva kampányoljon a kereszténység mellett valamiféle szakértő szerepet felvéve."
Jaj, Abdullah, hajuk már ezt. Mi az, hogy kampányoljak mellette? Nem tűnt fel, hogy a Kérdező kérdésére válaszoltam? Még idéztem is, hogy pontosan mire reagáltam. A szakértőségem meg semmi más, mint hogy leírtam a színtiszta igazat. Ha a felsoroltak alapján szerinted szakértő vagyok, akkor az vagyok, ha szerinted ennyitől még nem lettem szakértő, akkor nem vagyok. Komolyan nem értem, neked miért fáj, ha normálisan leírom a véleményemet, főleg, hogy a Kérdező direkt kérdezett rá az ellenvéleményekre. Nem értem, ide csak ti írhattok válaszokat vagy mi? Vagy tilos olyan választ írni, ami nem támogatja a véleményeteket?
Pár sort írtam ennek a kérdésnek a kapcsán, mert megakadt rajta a szemem, de megint én vagyok a rosszfiú, hogy megmertem szólalni. Ráadásul a legelső hozzászólásom arra irányult, hogy helyretettem az egyik állítólag keresztény válaszolót, aki téves információkat terjesztett. Majd rászóltam a haverodra is, aki megint elkezdte általánosságban hazugnak nevezni a keresztényeket, szokásához híven. Majd miután rájöttem, hogy eddig végülis csak veletek csevegtem, gondoltam szegény Kérdezőnek is válaszolok valamit, elvégre az ő kérdése. Ennyi volt a nagy kampányom.
A haverod most is viszi pálmát, aki képes Isten székébe ülni és minimum, mintha mindentudás képességével rendelkezne és mint valami ítélőbíró, ex cathedra kijelenteni, hogy én mit gondolok, meg mit miért teszek. Ez elég nagy felfuvalkodottságról árulkodik részéről, de sosem hallgat rám. Elvégre miért is figyelne egy "hazug keresztényre"...
"Miféle légből kapott kijelentés ez ? "
nem légből kapott, tapasztalat és a véleményem. Egyébként meg is tudnám indokolni keresztény szemszögből is, de ezt kihagyom. Nem akarok veletek társalogni.
"Reméljük mindez igaz is volt."
Emiatt ne aggódj, nagyon is igaz. Ez az amit a barátod nem képes feldolgozni.
"Nem értem miért csináljátok ezt, gonosz dolgot tesztek ezzel."
1. Leírtam, hogy csináljon, amit akar. 2. Milyen gonosz dolgot? Szerinted, ha én a kereszténységet jobbnak tartom az iszlámnál gonosz szándékkal írtam azt, hogy én hogy döntöttem? A gonosz szádék vezérelt, amikor leírtam, hogy egyébként azért van más is az iszlámon kívül?
Nem értem mi bajod, de tényleg. Ráadásul olvasd már el még egyszer, amit írtam. Tárgyilagosan leírtam, ahogy a Kérdező kérte, az egyik hozzászólásában, hogy pl. én, aki itt írok keresztényként, milyen kapcsolatban állok az iszlámmal és leírtam, hogy egyébként én keresztény vagyok és kb. mi a véleményem erről az egészről. A fő kérdésével kapcsolatban is elmondtam a véleményem. Ennyi.
A barátod a kérdésre válaszolt, amikor az egómról kezdett filozofálni, meg arról, hogy minden keresztény hazudik? Szerintem az volt a gonosz dolog. Mert az színtiszta rosszindulat volt.
"Gusztustalan amit csinálsz. Nem tiszteled a másik embert, lekicsinyled az ítélőképességét arra nézve hogy önállóan képes volt megtalálni Isten vallását ami az Iszlám."
Ja értem. Aki leírja a véleményét az gusztustalan. Mivel te tudod és meggyőződésed, hogy Isten vallása az iszlám, ezért aki mást állít az gusztustalan. Azért neked is van egy szép "békés" hozzáállásod másokhoz.
"Mert te a tuti helyen vagy ugye ? :D"
Néz, én több vallást is tanulmányoztam és szoktam beszélgetni más vallásuakkal is. Több "szentszöveget" olvastam már és még van a listámon pár. Én eddig nem találtam jobbat és igazabbat a kereszténységnél. És őszintén szólva, mivel már az iszlámot is elég jól ismerem, azt hiszem hogy nem is fogok. Hindu, buddhizmus, szikh, bahai, zsidó vallás, a kínai vallások, sintó, zoroasztrizmus, manicheizmus, gnoszticizmus, a kölünböző ezoterikus irányokkal nagyjából... ezekkel is elég jól képben vagyok. Mivel engem tényleg érdekelt, hogy mit gondolnak mások és ezek közül, mi lehet az igazság. Nevethettek rajta, nem érdekel.
"Hindu, buddhizmus, szikh, bahai, zsidó vallás, a kínai vallások, sintó, zoroasztrizmus, manicheizmus, gnoszticizmus, a kölünböző ezoterikus irányokkal nagyjából... ezekkel is elég jól képben vagyok. Mivel engem tényleg érdekelt, hogy mit gondolnak mások és ezek közül, mi lehet az igazság. Nevethettek rajta, nem érdekel."
Hát ez érdekes. És azt elárulod a kereszténység mivel ad többet mint ezek a vallások, az iszlámot is beleértve? Várj, kitalálom. Mert a kereszténység a szeretett vallása? :) Ja és arra sem válszoltál mi a problémád az iszlámmal, mert ugye a kérdező erre várja a választ.
"Nem értem mi bajod, de tényleg. Ráadásul olvasd már el még egyszer, amit írtam. Tárgyilagosan leírtam, ahogy a Kérdező kérte, az egyik hozzászólásában, hogy pl. én, aki itt írok keresztényként, milyen kapcsolatban állok az iszlámmal és leírtam, hogy egyébként én keresztény vagyok és kb. mi a véleményem erről az egészről. A fő kérdésével kapcsolatban is elmondtam a véleményem. "
Elovastuk a felesègemmel együtt is aki ugyebàr protestàns keresztèny. "Bújtatott informàciós hadviselèsnek" tartjuk amit csinàlsz. Adod a jószàndékú szakèrtőt de nem vagy az. Akinek van kèpe nèhàny marginàlis hadith alapjàn bemutatni az Iszlàmot mint múlt alkalommal ugyebàr... az ne kèrkedjen itt az objektivitàsàval.
Degradàlod màsok istenèlmènyeit. Ez a gusztustalan.
Ezèrt gonosz dolog amit itt művelsz, szerintem egy igazi keresztèny nem tenne ilyet, ahogyan a felesègem sem tenne.
Ha a kèrdező úgy recitàlnà a Korànt hogy az angyalok is làthatóan körbevennèk, de te ezt is kimagyaràznàd hogy tulajdonkèppen ez nem az aminek gondoljuk, ès hogy a keresztènysèg az bezzeg az a tuti...
"Néz, én több vallást is tanulmányoztam és szoktam beszélgetni más vallásuakkal is."
Fantasztikus. Èn is ismerek olyan hithű muszlimot, aki èvtizedeket töltött vallàsok tanulmànyozàsàval. Tehàt a tapasztalataid hangoztatàsa nem èrv arra, hogy màsok ítèlőkèpessègèt kètsègbe vond arra nèzve hogy az Iszlàm az egyenes út.
Gondolom most el fogod jàtszani hogy nem érted miről beszèlek.
"Nem akarok veletek társalogni."
Bàr megkímèlnél minket ettől. De nem hagyhattam szó nèlkül azt a destruktív kampànyt amit itt folytatsz.
"Hát ez érdekes. És azt elárulod a kereszténység mivel ad többet mint ezek a vallások, az iszlámot is beleértve? Várj, kitalálom. Mert a kereszténység a szeretett vallása? :) Ja és arra sem válszoltál mi a problémád az iszlámmal, mert ugye a kérdező erre várja a választ."
Akkor előbb juss konszenzusra Abdullah barátoddal, aki lassan a Sátánnak kiált ki engem, mert olyat írtam, ami neki nem tetszett. Döntsétek el, hogy akarjátok hallgatni a "propaganda szöveget" vagy sem. Megmondtam már neked ezerszer, hogy írd ki kérdésnek ha annyira érdekel, mivel látod, hogy őt nem érdekli! Minek legyek továbbra is én a rosszfiú? Hogy tovább szapulhassatok, mert anonimban nem érdekes mit írtok a másiknak?
"Fantasztikus. Èn is ismerek olyan hithű muszlimot, aki èvtizedeket töltött vallàsok tanulmànyozàsàval."
Nem tűnik fel, hogy te próbálod hitelesnek beállítani magadat nem én? "Van egy ismerősöm, aki tanulmányozta a vallásokat". A "feleségem protestáns keresztény"? Én meg itt vagyok egyszemélyben mind a kettő. Fogalmam sincs, hogy az ismerősöd mit mondana vagy hogy a feleséged egyáltalán gyakorolja-e vallását, csak azt tudom, hogy te se az az illető nem vagy sem a feleséged. Én egyszerűen csak leírtam, hogy ki vagyok. Te hivatkozol másokra.
"Degradàlod màsok istenèlmènyeit. Ez a gusztustalan."
Akkor nyugodtan tarthatod magadat is annak, mivel ti meg degradáljátok az enyémet, sőt minden erőfeszítésemet, amit az évek során tettem, hogy megértsem a dolgokat. Magadat ítéled el, csak észre sem veszed.
"Ha a kèrdező úgy recitàlnà a Korànt hogy az angyalok is làthatóan körbevennèk, de te ezt is kimagyaràznàd hogy tulajdonkèppen ez nem az aminek gondoljuk, ès hogy a keresztènysèg az bezzeg az a tuti..."
Szóval, te is tudod, hogy milyen vagyok és mit gondolok, meg mikor mit tennék... Az ellenségkreálás biztos megkönnyíti a dolgokat neked. Remélem egyszer azért észreveszed, hogy hol ment félre ez a beszélgetés és hol lőttél túl a célon.
Tudod mit? A múltkori kérdésnél tényleg túlzásba estem elismerem, de az is részben a ti hibátok volt, mert kiprovokáltátok. Ott is igazából, csak arra szerettem volna felhívni a Kérdező figyelmét, hogy legyen alapos és ne ugorjon bele semmibe. Itt már nem követem el azt a hibát, hogy hagyom magam felhúzni. Sajnállak titeket. Komolyan mondom. Tele vagytok gyűlölettel és észre sem veszitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!