Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon foglalkoztat mostanában...

Nagyon foglalkoztat mostanában az Iszlám mint vallás, vajon elég a hitem?

Figyelt kérdés

Olvasom a Koránt , és elég sokat foglalkozom az Iszlámmal mint vallás.

Hiszek Allahban és egy megnyugtató érzés fog el ima és olvasás közben. Viszont a törvényeknek vannak olyan részei amivel nem tudok azonosulni.

A legtöbbet hasznosnak és jogosnak találom ( elnézést a kritika miatt ) de van olyan amit félek nem tudok betartani.

Én eddig nem voltam nagy hívő egyáltalán és úgy gondoltam hogy ha a szívemben őszintén hiszek és mindig a jóra törekszem, helyesen élek, azzal úgymond nem teszek rosszat. Az imák erőt adnak és jó lesik a “gyónás” ha úgy ítélem meg valamiben hibáztam , rosszat tettem. Úgy érzem megtaláltam vele a helyem a világban csak félek hogy néhány dolog miatt sose fogadná el ezt senki.

2022. jún. 24. 00:21
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

"Láthatod kérdező hogy keresztények mindenfélét hazudnak az iszlámról. "

Tényleg? A keresztény hazudnak? Így általánosságban? Komolyan mondom, neked bajod van. Még ennek a kérdésnek a kapcsán sincs igazad. Ennek ellenére ezt leírod minden egyes alkalommal, csak hogy szapulhass másokat.

A #18-as választ is egy keresztény írta, ami pont arról szól, hogy a muszlimok nem fatalisták, még ha vannak is első ránézésre fatalistának tűnő szövegek a Koránban. De efelett lazán átsiklasz, mert nem illik bele a negatív szövegedbe.

2022. jún. 25. 10:45
 22/53 anonim ***** válasza:
71%

A 11-es keresztény válaszoló behazudta hogy az iszlám a fatalizmusban hisz, mert Allah jelölte ki, hogy ki kerül pokolba és ki nem. Ez hazugság.

Ha kiírnék egy kérdést amiben megkérdezném hogy keresztényeknek mi a problémájuk az iszlám tanítással, a válaszok 90%-a hazugság lenne, 10% pedig féligazság kiforgatva.

2022. jún. 25. 10:53
 23/53 anonim ***** válasza:
65%

Az Ószövetségben konkrétan népek kiirtására buzdít a zsidók istene, de az Ószövetség szerint azonnal meg kell gyilkolni mindenkit aki szombaton dolgozik, homokos, tetoválása van stb.

A zsidók istene szerint kiirtani egy teljes népet és csak a fiatal szüzeket meghagyni szexrabszolgaknak az teljesen elfogadható. Maga a Tóra ír erről.

Ez nem zavarja a keresztényeket?

Csak mert ugyanazzal vádolják a muzulmánokat, ami rájuk is ugyanúgy igaz. Sőt, a zsidók istene sokkal vérszomjasabb bármelyik másik istentől

2022. jún. 25. 14:45
 24/53 anonim ***** válasza:
29%

"Ha kiírnék egy kérdést amiben megkérdezném hogy keresztényeknek mi a problémájuk az iszlám tanítással, a válaszok 90%-a hazugság lenne, 10% pedig féligazság kiforgatva."

Akkor ne írj ki kérdéseket, amire névtelen laikusok válaszolgatnak.

Amúgy ez vice versa is igaz. Én eddig normális muszlim választ a keresztényekkel kapcsolatban nem igen olvastam ezen az oldalon, mégsem írom azt, hogy a muszlimok hazudoznak. Mivel egyes válaszolókról van szó, nem lehet általánoságokban beszélni egy teljes közösségről.

Ráadásul a hazugság szándékos dolog, amit tudva és akarva kell csinálni. Lehet, hogy valaki egyszerűen szándékán kívül oszt meg téves információt, amit egyébként, ő maga igaznak hisz, talán mert félreértett valamit, vagy ő maga kapott valahonnan téves információkat. De te megbélyegzel mindenkit, szándékától függetlenül, ráadásul általánosságban beszélsz olyan emberekről is, akiknek közük nincs ehhez az egész beszélgetéshez. Fogalmad sincs, hogy aki éppen nem kommentel ide neked, az tulajdonképpen mit gondol. Szerintem hányan írogatnak ezen az oldalon ebben a szekcióban összesen? 10? 20?

Én ezen az oldalon összesen két muszlimot látok rendszeresen. Talán egyszer olvastam más kommentet is a tiéteken kívül. Ti reprezentáljátok az egész 1 milliárdos muszlim közösséget? Amit ti csináltok az a minta és a szentírás? Kötve hiszen.

2022. jún. 25. 18:37
 25/53 anonim ***** válasza:
77%

"Köszönöm a válaszokat! Szeretnék érdeklődni hogy akik ilyen módon elrettentenének az Iszlámtól azoknak mennyi köze van hozzá? Gyakorlott benne? Beszélgetett iszlám emberekkel? Volt Pesten Mecsetbe? Sajnos a kereszténység nálam elveszett, nem fejtem ki de csalódtam."

Elolvastam a kérdésed. Én nem akarlak elrettenteni, de szerintem te félreértésben vagy kérdező. Isten nyilván örül, ha valamilyen módon közeledni akarsz hozzá, ezért érzel békét. Már most látom, hogy viszont neked valószínűleg nem az iszlám lesz az utolsó állomásod, mivel ezek szerint már érzed, hogy nem teljesen van rendben az a vallás. De egy ideig valószínűleg jó lesz neked, mert legalább az utad elkezdted. Az igazságot keresni kell. Isten a hitre és a jószándékra reagál, bármilyen vallású is legyen az illető, mivel tisztában van az emberek korlátaival és van akiknek az igazság megtalálása egy út és nem kezdi mindenki a tuti helyen. Ha tényleg keresed az igazságot és a kapcsolatot Istennel, erre magadtól is ráfogsz jönni.

Azt azért értened kell, hogy az iszlám nem úgy működik, hogy szemezget belőle az ember. Az öt ima pl. egy kőkemény előírás. Az ember vagy aláveti az akaratát Allahnak és azt csinálja, amit mond vagy nem. Ez a vallás vagy igaz és akkor azt kell csinálni, amit mond, vagy nem az és akkor lényegtelen milyen szabályai vannak. Mint a legtöbb vallásban, az iszlámban is találhatók az igazság morzsák, féligazságok, bár én úgy gondolom, nem tartalmazza a teljes igazságot. Ha eltekintek attól, hogy igaz-e vagy sem, én akkor is hiányosnak érzem a tanítását. Nekem személy szerint kevés. Hogy ezzel te hogy vagy az a te dolgod.

Én ismerek muszlim embereket, mecsetben még nem jártam, de egyszer legalább szeretnék elmenni, viszont hallgattam online prédikációkat és teljes pénteki istentiszteleteket. Főleg a covid alatt könnyű volt találni ilyen videókat. Magyart is. Ezen kívül olvastam a Koránt és sok hádíszt, hallgattam egy átfogó egyetemi előadás sorozatot róla, amit muszlim professzor tartott és állított össze. Több muszlimok által írt könyvet olvastam róla angolul is. Néztem filmeket Mohamed életéről vagy kettőt is láttam, meg animációs filmeket, ismertet terjesztő videókat az iszlámról, hallgattam a Korán olvasási módjait, a legjobb Korán olvasók előadásában stb. Szóval azért van rálátásom az iszlámra. Pár éve aktívan foglalkoztatott a dolog. Most már kevésbé, mert amire kíváncsi voltam az számomra már egyértelmű.

2022. jún. 25. 19:05
 26/53 anonim ***** válasza:
82%

#25 vagyok.

Én komolyan megversenyeztettem az iszlámot a kereszténységgel, akárki akármit is gondoljon. Tudom, hogy az a muszlim, aki annyi kritikával illet másokat, a kereszténységet és sokszor engem is, fel ennyit nem tett.

Mégis nálam az iszlám veszített. Holott én nem nevelkedtem valami bigott keresztény családban, még meg se kereszteltek gyerekkoromban. Én magamtól választottam, hogy keresztény akarok lenni.

Nem tudom, mik azok a negatív tapasztalatok, de ha te is azok közé tartozol, akikre ráerőltették a vallást, akkor nem csodálkozom a véleményeden. Egészen más, ha valaki azért csinál valamit, mert lát benne értelmet és választotta vagy azért mert ezt várják el tőle és talán nem is ért egy csomó dolgot, de fél még kérdezni is.

2022. jún. 25. 19:15
 27/53 anonim ***** válasza:
100%

"Én komolyan megversenyeztettem az iszlámot a kereszténységgel, akárki akármit is gondoljon."

Persze komolyan megversenyeztetted :) És arra jutottál hogy a bibliai tömeggyilkos, parázna, részeges próféták hitelesebbek mint a Korán által leírt erkölcsös próféták? A félistenség Jézus hitelesebb mint a próféta Jézus? A szentháromság három istensége hitelesebb mint az egy igaz Isten? És még reggelig lehetne folytani.

Ahogy mindig is mondtam. Ha valaki jól ismeri a kereszténységet és az iszlámot, képtelenség hogy ne az iszlámot válassza, ha őszinte magához.

2022. jún. 25. 19:35
 28/53 anonim ***** válasza:

"Persze komolyan megversenyeztetted :)"

Hála Istennek, hogy még mindig nem tartozom neked elszámolással. Majd a lelkiismeretem tanúskodik mellettem vagy ellenem az Ítélet Napján. De fogalmam sincs, hogy te milyen jogon hiszed, hogy megítélheted, hogy én mit mennyire őszintén tettem vagy nem tettem.

2022. jún. 25. 19:48
 29/53 anonim ***** válasza:
24%

"Hála Istennek, hogy még mindig nem tartozom neked elszámolással. Majd a lelkiismeretem tanúskodik mellettem vagy ellenem az Ítélet Napján. De fogalmam sincs, hogy te milyen jogon hiszed, hogy megítélheted, hogy én mit mennyire őszintén tettem vagy nem tettem."

Olyan alapon hogy már sokszor kérdeztem tőled, mi a problémád az iszlám vallással, de nem tudtál éretlmes választ adni. A keresztény vallással kapcsolatos kérdéseimre pedig nem válaszolsz, sőt kifejezetten kerülöd a válaszadást a lényegi kérdésekre. Ezekből számomra az jön le hogy nem vagy őszinte magadhoz. Nem akarsz szembenézni az igazsággal.

2022. jún. 25. 19:55
 30/53 anonim ***** válasza:
91%

"Olyan alapon hogy már sokszor kérdeztem tőled, mi a problémád az iszlám vallással, de nem tudtál éretlmes választ adni."

Neked már nem is fogok. Amúgy, már kismillióegy választ kaptál tőlem. Ha nem tudtad összerakni, arról nem én tehetek. Talán nem mondatonként kellene szétszedni minden egyes választ, hanem összességgében olvasni őket és értelmezni, meg talán hagyni, hogy a másik kifejtse a véleményét, nem szavakon lovagolni és elterelni álandóan a gondolatmenetét, meg ahelyett, hogy figyelnél a másikra, folyamatosan áttenni a labdát a másik térfelére, mondván, hogy "Bezzeg a keresztények...", "Itt meg-ott a Biblia azt írja, hogy... és ezt mivel magyarázod?", mintha ennek bármi köze is lenne az iszlámhoz. A kereszténységgel kapcsolatos kérdéseidet megmondtam, hogy írd ki külön kérdésnek, mert minek magyarázzak és vitázzak veled fű alatt, egy olyan helyen, amit senki nem lát egy teljesen más témájú kérdés alatt? De nézegettem és nem érkeztek kiírva a kérdések. Szóval sajnálom, ha számodra nem érkezett válasz. Keresd máshol, mert én már nem foglalkozom veled tovább. Remélem Isten megadja neked, hogy egyszer talán visszaolvasva megértsd legalább részben az én álláspontomat. Mert egész végig nulla empátiát és megértést tanúsítottál felém vagy azzal kapcsolatban, amiket írtam. Mivel nem voltál nyitott, zárt ajtót próbáltam nyitogatni. Ezt onnan is látszik, hogy nem hogy nem fogadtad el, amiket írok, ami egy dolog, nem ért mindenki mindenkivel egyet, de végig meg sem értetted és most is azt írod nekem, hogy nem válaszoltam.

2022. jún. 25. 20:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!