Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon foglalkoztat mostanában...

Nagyon foglalkoztat mostanában az Iszlám mint vallás, vajon elég a hitem?

Figyelt kérdés

Olvasom a Koránt , és elég sokat foglalkozom az Iszlámmal mint vallás.

Hiszek Allahban és egy megnyugtató érzés fog el ima és olvasás közben. Viszont a törvényeknek vannak olyan részei amivel nem tudok azonosulni.

A legtöbbet hasznosnak és jogosnak találom ( elnézést a kritika miatt ) de van olyan amit félek nem tudok betartani.

Én eddig nem voltam nagy hívő egyáltalán és úgy gondoltam hogy ha a szívemben őszintén hiszek és mindig a jóra törekszem, helyesen élek, azzal úgymond nem teszek rosszat. Az imák erőt adnak és jó lesik a “gyónás” ha úgy ítélem meg valamiben hibáztam , rosszat tettem. Úgy érzem megtaláltam vele a helyem a világban csak félek hogy néhány dolog miatt sose fogadná el ezt senki.

2022. jún. 24. 00:21
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
37%

Szóval gondolod, hogy az iszlám istene jobb?

Elmondom neked, az iszlám fatalizmusban hisz. Allah jelölte ki, hogy ki kerül pokolba es ki nem. Még szabad akarat sincs.

Csak ezzel az a gond, hogy akkor minden rosszért Allah a felelős. Egy eszement bigott vallás. Tény, hogy istenkereső emberek, de mellette a legbigottabb, legképmutatóbb vallás is.

2022. jún. 24. 12:00
 12/53 A kérdező kommentje:

Nyilván mint magyar a napi 5 ima a munka miatt időpontokban szinte lehetetlen. Sajnos a munkahelyen ezt nem fogadják el, viszont valamiből ennem kell.

A többi dologról üzenetbe szívesen.

2022. jún. 24. 13:25
 13/53 anonim ***** válasza:
54%
Jézussal nem értem mi a gondos, Allah-val szemben teljes szeretetet hírdet, ez a legnagyobb különbség.
2022. jún. 24. 15:48
 14/53 anonim ***** válasza:
60%
Még amúgy is minden vallással szemben is
2022. jún. 24. 15:49
 15/53 A kérdező kommentje:
Semmi bajom nincs más vallással , nincs jogom senki hitét bírálni. Se megtéríteni. Én elmondom amiben hiszek ha valakit nem érdekel az ő dolga.
2022. jún. 24. 16:19
 16/53 anonim ***** válasza:
100%

"Elmondom neked, az iszlám fatalizmusban hisz. Allah jelölte ki, hogy ki kerül pokolba es ki nem. Még szabad akarat sincs."

Ez nem igaz. Abban, hogy az ember muszlim lesz-e abban Allah szabad akaratot adott az embernek.

2022. jún. 24. 16:32
 17/53 anonim ***** válasza:
60%

"Ez nem igaz. Abban, hogy az ember muszlim lesz-e abban Allah szabad akaratot adott az embernek."

Volt az iszlámnak olyan iskolája, ami a fatalizmusban hitt, csak éppenséggel kiveszett és most már a szabad akaratban hisznek. Egyébként szerintem teljesen jogos elképzelés a Korán alapján, mivel a Koránból sokkal jobban következik a fatalizmus, mint a szabad akarat. "Allah lepecsételte szívüket és hallásukat" "És ha Allah úgy akarta volna, azok akik utánuk voltak, nem harcoltak volna" "Egyetlen lélek sem hal meg,

kivéve Allah engedelmével, egy elrendelt időpontban." "Akinek ármányát Allah akarja," "kiknek szíveit Allah nem akarja megtisztítani." "Akit Allah akar, azt a tévelygésbe engedi, és akit Ő akar, azt az egyenes

útra helyezi." "És elfordítjuk a szívüket és a látásukat, és nem fognak hinni a jelekben, ahogy nem hittek benne az első alkalommal sem." stb. Egy csomó olyan szöveg van a Koránban, ami arra utal, hogy tulajdonképpen Allah dönti el mi van. Bár tény, hogy jelenleg az iszlám nem fatalista. Szóval egy átlag muszlim hisz a szabad akaratban.

2022. jún. 24. 22:35
 18/53 anonim ***** válasza:
29%

"Köszönöm a válaszokat! Szeretnék érdeklődni hogy akik ilyen módon elrettentenének az Iszlámtól azoknak mennyi köze van hozzá? Gyakorlott benne? Beszélgetett iszlám emberekkel? Volt Pesten Mecsetbe?"

Igen, egyszer voltam mecsetben. Annakidején tele volt plakátokva a város meghívókkal. Egyszer kiváncsiságból elmentem, és elég sokat beszélgettem ott az egyik vezetővel. Nem igazán volt meggyőző. Kb. fogadjam el Mohamed prófétát, és boruljak le, imádjam az ő istenét. De semmi épeszű érvet nem mondott, hogy ezt miért kellene megtennem, miért kellene rábíznom az életemet. Kb. add oda a pénzedet, nálam jó helyen lesz, bízz meg bennem. De miért bíznék meg benne? Mi a garancia, hogy nem ver át? Ugyanez a helyzet, csak nem a pénzemet kérik, hanem a lelkemet.

"Sajnos a kereszténység nálam elveszett, nem fejtem ki de csalódtam."

A kereszténységnek nagyon rossz oldalával találkoztál akkor. Ez mondjuk nem nehéz, kevés hívő van, akinek tényleg van bármi köze az igaz Istenhez.

2022. jún. 24. 22:51
 19/53 anonim ***** válasza:
0%
a kereszténységgel barátkozz meg újra, ne az iszlámmal,én is ezt javaslom
2022. jún. 25. 02:27
 20/53 anonim ***** válasza:
100%

"Elmondom neked, az iszlám fatalizmusban hisz. Allah jelölte ki, hogy ki kerül pokolba es ki nem. Még szabad akarat sincs."

Láthatod kérdező hogy keresztények mindenfélét hazudnak az iszlámról. A fatalizmus valójában protestáns keresztény tanítás. Az iszlám szerint az emberek szabad akarattal rendelkeznek. Igazából az a sok borzalom amivel keresztények az iszlámot rágalmazzák keresztény tanítás.

2022. jún. 25. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!