Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallásos életet élek mit...

Ha vallásos életet élek mit veszítek?

Figyelt kérdés
Mert én úgy gondolom, hogy semmit. Most tegyük fel hogy nincs pokol, mennyország és te egész életedben vallásos voltál. Max csalódsz de még mindig nem veszítettél semmit. Viszont ha nem éltél vallásos életet, teszem fel van halálos bűnöd, és kiderül miután meghaltál hogy ott vagy a pokolban akkor biza elég sokat veszítettél. Persze én azt mondom hogy nem kell mindent szó szerint érteni, sőt. És elmondom, hogy szerintem is van aki túlzásba viszi a dolgot. De még mindig azt gondolom, hogyha vallásos életet élek nem veszítek semmit. Nyilván nekem is vannak olyan napok, pillanatok, amikor elgondolkodok ezen-azon és azért számomra is van olyan ami nem tetszik, de ha belegondolunk ilyen mindenben van. Még amit megemlítenék, hogy azt hülyeség alapnak venni, hogy "azért nem hiszek Istenben, mert nem látom". Rengeteg olyan dolog van amiben kell hinnünk/hiszünk, az egész történelem, de amúgy ott voltál amikor megtörtént? Ha nem akkor meg mért hiszed? Ugyanúgy nem látod, mint Istent. Plusz még egy utolsó megjegyzés, hogyha valaki elmagyarázza nekem hogy hogyan jött létre az univerzum meg minden azt adnám. Ősrobbanás, és hogy jött létre az ősrobbanás? Szóval a lényeg, hogyha hiszek Istenben nem lesz semmi bajom, és én most ezt azért írtam, mert szeretném tudni, hogy gondolkodik-e még valaki hasonlóan, aki pedig nem ért egyet, annak szívesen várom a megindokolt válaszát.

2022. jún. 21. 23:13
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%

>>Látom, a #36-ra nem tudsz semmit válaszolni.

Nem baj, mert más se tud. Ez úgy igaz, ahogy ott van.

Az eredeti kérdés viszont kb. az volt, hogy milyen fajta életet érdemes választani?

Itt viszont szerintem kicsit eltértünk a neked szóló választól... úgy válaszoltunk, hogy ÁLTALÁBAN mit érdemes tenni, téged viszont ennél jobban érdekelhet, hogy TE mit tegyél?

Nos: szerintem eléggé ismerünk már ahhoz, hogy erre is lehessen válaszolni.

Te egyértelműen hívő vagy, és a gondolkodásod alapján a hit illik jobban hozzád.

Tehát neked jó és előnyös lesz az, ha hívő is maradsz, és ezt az utat követed.

Csak másra ne erőltesd ezt, mert lehet, hogy neki ez nem lesz jó.

2022. jún. 23. 21:51
 42/43 A kérdező kommentje:
41: köszi, egyébként válaszoltam, 38-as :)
2022. jún. 23. 22:13
 43/43 anonim ***** válasza:

Bocs, akkor nem láttam, kinek válaszoltál.

Én azért sem szeretem a levelezgetést, mert akkor csak ketten olvassuk. Ez az oldal meg azért van, hogy többen is kapjanak információkat.

Az meg, hogy az isten milyen, miért lenne magánügy?

Hacsak nem azt akarod leírni, hogy veled mi történt, és nagyon személyes dolgokat.

2022. jún. 23. 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!