Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallásos életet élek mit...

Ha vallásos életet élek mit veszítek?

Figyelt kérdés
Mert én úgy gondolom, hogy semmit. Most tegyük fel hogy nincs pokol, mennyország és te egész életedben vallásos voltál. Max csalódsz de még mindig nem veszítettél semmit. Viszont ha nem éltél vallásos életet, teszem fel van halálos bűnöd, és kiderül miután meghaltál hogy ott vagy a pokolban akkor biza elég sokat veszítettél. Persze én azt mondom hogy nem kell mindent szó szerint érteni, sőt. És elmondom, hogy szerintem is van aki túlzásba viszi a dolgot. De még mindig azt gondolom, hogyha vallásos életet élek nem veszítek semmit. Nyilván nekem is vannak olyan napok, pillanatok, amikor elgondolkodok ezen-azon és azért számomra is van olyan ami nem tetszik, de ha belegondolunk ilyen mindenben van. Még amit megemlítenék, hogy azt hülyeség alapnak venni, hogy "azért nem hiszek Istenben, mert nem látom". Rengeteg olyan dolog van amiben kell hinnünk/hiszünk, az egész történelem, de amúgy ott voltál amikor megtörtént? Ha nem akkor meg mért hiszed? Ugyanúgy nem látod, mint Istent. Plusz még egy utolsó megjegyzés, hogyha valaki elmagyarázza nekem hogy hogyan jött létre az univerzum meg minden azt adnám. Ősrobbanás, és hogy jött létre az ősrobbanás? Szóval a lényeg, hogyha hiszek Istenben nem lesz semmi bajom, és én most ezt azért írtam, mert szeretném tudni, hogy gondolkodik-e még valaki hasonlóan, aki pedig nem ért egyet, annak szívesen várom a megindokolt válaszát.

2022. jún. 21. 23:13
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

"Őket mért nem cáfolod? Mért csak a keresztény Istent?"

Nem érted? Nem cáfolok senkit. Aki állít valamit, annak kell bizonyítani, hogy létezik.

Ha azt mondom, van egy unikornis a kertemben, te elhiszed? Nem, és nem is neked kell bizonyítani, hogy nincs a kertemben. Az alap az, hogy nem hiszed el, amíg nem bizonyítom, hogy tényleg ott van.

Különben minden állitást elhinnénk minden alap nélkül.

2022. jún. 23. 20:39
 32/43 A kérdező kommentje:
31: Akkor ne cáfold és ne mond azt hogy nem létezik. Ettől még azt sem kell mondanod, hogy igen.
2022. jún. 23. 20:41
 33/43 A kérdező kommentje:
30: Hát ha el sem mondod azokat a bizonyos bizonyítékokat akkor csak annyit látok, hogy nem tudod cáfolni, csak kibújsz alóla. Na de itt mostmár tényleg befejeztem, mert nem sok értelmét látom folytatni, csak ismétlődni fog és időpazarlás, nagyobb mint az, hogy templomba járok :) Én minden jót kívánok mindkettőtöknek, azt azért leszűrtem, hogy nem leszek rosszabb ember nálatok, azért mert hiszek. Szép estét!
2022. jún. 23. 20:41
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell cáfolnom, ez egy kicsavart logika.

Azt mondom, van százmilliárd forintom meg 18 gyerekem. Te ezt elhiszed automatikusan? Esetleg neked kell cáfolni, hogy nincs így?

Neked semkit nem kell tenned, nekem kell bizonyítanom, hogy igazat mondok. Addig meg fura is lenne ha bemondásra elhinnéd.

2022. jún. 23. 20:43
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Vagy te elhiszed, hogy létezik a jeti? Utánajász, megcáfolsz mindent?

Dehogy jársz. Egyszerűen nem hiszed el, mert nincs rá semmilyen bizonyíték ami meggyőző lenne.

2022. jún. 23. 20:46
 36/43 anonim ***** válasza:

>>Na, gondoltam, hogy kíváncsi leszel...

nem bánom, legyen.

Akkor minden válaszomnál kiteszem ezeket a >> jeleket, hogy lásd: én írtam.

Tehát: miért nem létezhet ez a két isten?

Ezekről az istenekről a hívők azt gondolják, hogy végtelenek: minden tulajdonságuk végtelen.

Most a keresztények istenéről fogok beszélni, de Allah is hasonló.

Tehát: végtelenül igazságos, jóságos, mindentudó, előrelátó, és a hatalma is végtelen.

Ráadásul nincsen másik, hozzá hasonló isten.

Ezekből viszont több dolog is következik:

1: A világ EGÉSZEN PONTOSAN olyan, amilyennek ő akarja. Tehát most is olyan, régen is olyan volt, és a jövőben is olyan lesz.

Hitlert is ő akarta, és az összes világháborút is. Meg persze a bűnbeesést is, ha valóban így történt volna.

Ráadásul ezt már a teremtés előtt is tudta, hogy így akarja.

Akkor viszont ez az isten NEM végtelenül jó, vagy igazságos!

2: Egy ilyen tökéletes isten csakis egy tökéletes világot teremthet, mást nem, mert különben szembeköpné magát.

Egy tökéletes világ pedig magától nem tud tönkremenni, különben nem lenne tökéletes.

Márpedig a világunk MA nem tökéletes!

Tehát akkor nem ez az isten teremtette.

3: Az, hogy valaki végtelenül jó ÉS végtelenül igazságos is legyen, üti egymást.

Ilyen csakis egy teljesen tökéletes világban létezik, a mi világunk pedig nem az. Tehát akkor a teremtője sem az.

Ja, és mindez, amit írtam, a szabad akarattal együtt IS érvényes. A szabad akarat létezése nem tud megzavarni egy ilyen végtelen istent.

2022. jún. 23. 20:52
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

A kegyelmes és igazságos eleve ütik egymást.

A kegyelem az igazságosság felfüggesztése: ezt érdemelnéd, de mégsem ez lesz, pedig ez lenne igazságos. Tehát ekkor nem vagyok igazságos.

Ha meg igazságos vagyok, abba a kegyelem nem fér bele. Hisz akkor logika szerint műķödik minden. Bűn=büntetés. Nincs kegyelem.

2022. jún. 23. 20:56
 38/43 A kérdező kommentje:
Ebbe inkább privátban mennék bele, elmondtam, hogy nekem is vannak olyan dolgok, amik nem tetszenek.
2022. jún. 23. 21:00
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted, hogy nem tetszenek?
2022. jún. 23. 21:05
 40/43 A kérdező kommentje:
39: elmondtam, én se értek mindennel egyet, de ha érdekel, hogy mivel nem, privátban hajlandó vagyok elmondani, itt nem látom értelmét.
2022. jún. 23. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!