Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallásos életet élek mit...

Ha vallásos életet élek mit veszítek?

Figyelt kérdés
Mert én úgy gondolom, hogy semmit. Most tegyük fel hogy nincs pokol, mennyország és te egész életedben vallásos voltál. Max csalódsz de még mindig nem veszítettél semmit. Viszont ha nem éltél vallásos életet, teszem fel van halálos bűnöd, és kiderül miután meghaltál hogy ott vagy a pokolban akkor biza elég sokat veszítettél. Persze én azt mondom hogy nem kell mindent szó szerint érteni, sőt. És elmondom, hogy szerintem is van aki túlzásba viszi a dolgot. De még mindig azt gondolom, hogyha vallásos életet élek nem veszítek semmit. Nyilván nekem is vannak olyan napok, pillanatok, amikor elgondolkodok ezen-azon és azért számomra is van olyan ami nem tetszik, de ha belegondolunk ilyen mindenben van. Még amit megemlítenék, hogy azt hülyeség alapnak venni, hogy "azért nem hiszek Istenben, mert nem látom". Rengeteg olyan dolog van amiben kell hinnünk/hiszünk, az egész történelem, de amúgy ott voltál amikor megtörtént? Ha nem akkor meg mért hiszed? Ugyanúgy nem látod, mint Istent. Plusz még egy utolsó megjegyzés, hogyha valaki elmagyarázza nekem hogy hogyan jött létre az univerzum meg minden azt adnám. Ősrobbanás, és hogy jött létre az ősrobbanás? Szóval a lényeg, hogyha hiszek Istenben nem lesz semmi bajom, és én most ezt azért írtam, mert szeretném tudni, hogy gondolkodik-e még valaki hasonlóan, aki pedig nem ért egyet, annak szívesen várom a megindokolt válaszát.

2022. jún. 21. 23:13
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mennyire vallásos az az élet. Ha túl komolyan veszed, akkor úgy megy el melletted az élet, hogy nem éltél semmit. Nincs baj a vallásossággal, amíg nem viszed túlzásba. Élj úgy, hogy jó ember legyél, tudj tükörbe nézni, de közben ne tagadj meg magadtól semmit holmi vallásra hivatkozva, élvezd az életet.
2022. jún. 21. 23:28
 2/43 anonim ***** válasza:
100%

Ugye, most nem téríteni akarsz az önismereti kategóriában?

Mert az nem lenne szép tőled.

A vallásos élettel az a baj, hogy hogy egy csomó kötöttséggel jár, sokat elvehet az életedből.

Ha ez téged nem zavar, akkor élj így. Igazából ezzel hozol egy áldozatot a... miért is?

Mást meg hagyjál békén, ne térítsd.

2022. jún. 22. 07:59
 3/43 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed pont úgy hangzik, mint amit annak idején Pascal megfogalmazott. Ez egy hamis dichotómia.

Ha rossz vallást vagy rossz felekezetet választasz, ami hamisnak bizonyul, akkor többet veszíthetsz, mint az egyszerű ateista. Mert az életed jelentős részét elpocsékoltad egy olyan Isten olyan imádására, ami nem az igazi. Olyan módon élted az életed, ami Istennek nem tetsző.

Arról nem beszélve, hogy ha csak megjátszod a hívő életed, vajon Isten nem mindennek a tudója, nem fog-e azonnal átlátni az álságos és trükközős igyekezeteden?

2022. jún. 22. 09:18
 4/43 Dorkász06 ***** válasza:
42%
Nagyon jó az, hogy hiszel Istenben. Így akkor nagyon fontos meggyőződni, hogy a Biblia az ő szava (ha még nem tetted ezt meg). Mert ebben nagyon sok olyan alapigazság van, ami a mi védelmünkre szolgál. "Azt, aki megtartja a parancsot, nem éri baj, és a bölcs szív felismeri, mikor mit kell tenni, és hogyan kell eljárni" (Prédikátor 8: 5)Világossá teszik azt, hogy miért tartsuk távol magunkat bizonyos káros szokásoktól. Beszél azokról az áldásokról amiket azért kapunk, mert őt követjük. Nem aszkéta életre buzdít, de felhívja a figyelmünket a veszélyekre.
2022. jún. 22. 09:31
 5/43 anonim ***** válasza:
100%
vallásosság = önkéntes börtön
2022. jún. 22. 09:32
 6/43 anonim ***** válasza:
91%
#5 igen.. de ezt jézus már leirta bibliába hogy a rablánca édes tehát ő rabszolgáknak nevezi azokat akik őt követik tehát igen ez egy börtön is lehet tulajképp
2022. jún. 22. 11:34
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát amennyire téged nem zavar, hogy hazugságban elted le az életed, betartva egy csomó olyan szabályt, amire semmi alap nincs, mert az egész kitaláció. Amik miatt viszont rengeteg minden kimaradt az életedből, sivárabb lett az az egy életed, ami biztosan létezik.
2022. jún. 22. 14:09
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez mindenkinek a saját döntése.

A gond ott kezdődik, amikor elkezd beleszólni az életembe.

Kezdve azzal, hogy az én adómból tartják el... és mindazokat szintén, akik nem sokat dolgoznak, de benne vannak a pixisben. Lásd: vatikáni egyezmény.

2022. jún. 22. 14:13
 9/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked mindegy hogy amiben hiszel igaz vagy sem, tényleg mindegy. De akkor hasraütés szerűen választhatsz a kb 3000vallásból, ami létezik.
2022. jún. 22. 14:15
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
8000
2022. jún. 22. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!