Ha vallásos életet élek mit veszítek?
"ennyi erővel az ősrobbanás is kitaláció"
Ne haragudj: te elvégezted legalább az általános iskolát?
Akkor nem mondanál ilyen hülyeséget.
"Nem téríteni szeretnék"
Akkor miért nem a vallás kategóriába tetted a kérdésed?
"nem hozok áldozatot semmiért. Csak normálisan élek úgy, hogy közben hiszek, járok templomba, imádkozok"
Tehát ez az időd és energiád, amit erre fordítasz, nem ér semmit.
Adakozni se szoktál soha?
"káromkodás"
Ateistánál nem azt jelenti, hogy hinne. Gondolom, ezt te is tudod.
Nem azt mondtam,hogy nem volt ősrobbanás, hanem azt, hogy ugyanolyan. Lehet, hogy a tudomány bizonyítja,de ennyi erővel ott a biblia. Te is a tudománynak hiszel, nem a saját szemednek. És azt, hogy pontosan hogyan lett, kezdődött el minden, azt senki se tudja. A vallás legalább tud arra alapozni, hogy Isten örökké való. (Nyilván ebbe is bele lehet kötni, de az már nem ide tartozik.) Viszont aki nem hisz Istenben az miben hisz? Erről ennyit. Mindenki gondol amit szeretne, ki a tudománynak, ki a bibliának hisz, bár említettem már, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
Az hogy időt fordítok a vallásra.. még mindig nem veszítek semmit. Őszintén mondd el kérlek, te az alatt az egy óra alatt amíg én szentmisén vagyok, mi értelmesebbet csinálsz? Pont az alatt az egy óra alatt. Adakozni meg nem csak vallásos embereknek szokás tudtommal. És egyébként nem fordítottam figyelmet a témára, sajnálom, nem gyakran használom az oldalt. Nyilván azt azért megnéztem, hogy ne a szerelem témát jelöljem be, de nem erre tettem a lényeget, legközelebb odafigyelek, elnézésedet kérem.
A káromkodásról pedig kedves válaszoló nem tudom, hogy mennyire értetted meg amit írtam, de én megkérdeztem,hogy miért káromkodik valaki aki nem hisz egyáltalán, magyarul ateista? Nem azt mondtam, hogy azt jelenti, hogy hisz, nem értem honnan szedted, egyáltalán minek írtad? Közöltél egy tényt amit én is tudok, de nem válaszoltál a kérdésemre.
Kedves 13. válaszoló! Igen is van ami bizonyítja Isten létét. Több ember is mesél arról, hogy érezte a jelenlétét. Ha te nem, hát sajnálom, viszont megkérlek, hogy jogtalanul ne idiótázz le, mert én se tettem, ez csak téged minősít, hogy így beszélsz. Kulturáltan is lehet kötekedni, mint ahogy az előtted lévő válaszoló tette. Azért van egy kicsi különbség a kettő között:D
"Lehet, hogy a tudomány bizonyítja,de ennyi erővel ott a biblia"
A tudomány bizonyítja a dolgokat, a biblia meg légbőlkapottan állítja, minden bizonyíték nélkül. Nem érzed kicsit idiótának a párhuzamot a kettő között?
"miért káromkodik valaki aki nem hisz egyáltalán, magyarul ateista?"
Ne haragudj, de semmi értelme ennek a kérdésnek, mert a kettő független egymástól. Miért eszik sárgarépát, aki ateista? Kb ennyi értelme van a kérdésednek.
"Több ember is mesél arról, hogy érezte a jelenlétét"
Ahogy ufókat is láttak, meg a jetit is, sőt, gyíkembereket is, meg minden fasságot. Az emberek 1. hazudnak, 2. nem mindig értelmezik jól, amit látnak. Hát még, amit éreznek. Ha istenre lenne bizonyíték, már rég nem folytatnánk ezt a vitát. Nincs bizonyíték rá, csak ilyen gyenge semmi érvek, mint pl hogy emberek mit éreznek. Ne haragudj, de nevetséges ezt bizonyítéknak nevezni. Mellesleg az összes vallásban van ilyen, hogy az emberek érzik a saját istenük jelenlétét.
"Lehet, hogy a tudomány bizonyítja,de ennyi erővel ott a biblia."
Pont ezért kérdeztem, hogy mi a végzettséged?
Mert aki ma itt az ősrobbanásban kételkedik, azzal komoly gondok vannak.
"Te is a tudománynak hiszel, nem a saját szemednek."
Azért van egy aprócska kis különbség.
Itt, körülötted minden a tudomány szerint működik. A telefonod, a számítógép, autó, repülők, gépek, gyógyszerek, kamerák, házak, hidak, ételek, hűtőszekrény, stb.
Ha a tudósok tévednének, akkor ezek is össze-vissza működnének, nem bízhatnál meg bennük.
Másrészt a tudomány bármelyik tételét lehet ellenőrizni, akár személyesen is.
"A vallás legalább tud arra alapozni, hogy Isten örökké való. (Nyilván ebbe is bele lehet kötni"
Ez nem alap, nincs bizonyítva. Ilyen alapon a tudomány is azt mondja (az egyik feltevés szerint), hogy multiverzum van, folyamatos fejlődéssel. Aztán vagy van - vagy nincs. Ez csak egy feltevés - pont ugyanúgy bizonyítás nélkül, mint bármiféle isten.
"nem veszítek semmit"
Ha te így éled meg, akkor rendben van.
De más meg nem így éli meg.
"ne a szerelem témát jelöljem be, de nem erre tettem a lényeget, legközelebb odafigyelek"
Köszönjük!
Sajnos jár erre elég sok sunyi hívő térítő, kordában kell őket tartani.
"miért káromkodik valaki aki nem hisz egyáltalán"
A káromkodás nem a hittel kapcsolatos, hanem egyfajta feszültséglevezetés. Nagyjából mindenki csinálja. Miért csodálkozol rajta?
"ne idiótázz"
Elnézést kérek helyette is. Sajnos van itt pár olyan ember, akinek kijár ez a jelző, biztos ezekkel kevert össze.
"van ami bizonyítja Isten létét. Több ember is mesél arról, hogy érezte a jelenlétét."
Ez nem bizonyíték.
Nekem is van ilyen élményem: olyan ragyogó fényt láttam, hogy ha hívő lennék, ezt egyértelmű jelnek venném.
De én ennél jobban ismerem az agy működését.
Megkérdezhetem, hogy milyen iskolát végeztél?
Mellesleg vannak hívő tudósok is, és nincs tudományos bizonyíték Isten létére, de azt sem mondták, hogy nem létezik. Te hogyan bizonyítod azt, hogy nem létezik?
Aki tisztában van ezekkel a dolgokkal, annak a káromkodás nem egyenlő egy csúnya szóval. Van a csúnya szó és van amikor Istent káromolja az ember,tehát az ő nevét is belefoglalja a csúnya beszédbe. És azt szerettem volna kérdezni, hogy aki ateista, az mért teszi? De ha számodra nem egyértelmű, esetleg értelmetlen a kérdés,sajnálom.
A "fasság" mindent elárul. Na de mint mondtam, a tudománynak hiszel, nem a saját szemednek. Te döntöd el, hogy az szerinted úgy van-e. De saját magad nem tudod bizonyítani. A bibliát is emberek írták, a tudománnyal is emberek foglalkoznak. Mi a különbség? Egyébként meg ez a beszélgetés értelmetlen, mert teljesen párhuzamosak vagyunk egymással. Mindegy, én imádkozom érted! Minden jót!:D
Itt egy kicsit mellébeszélésbe kanyarodtál, kérdező.
Ez nem szép dolog.
Persze: vannak hívők, akikből aztán később tudós lett. De a hitet nagyon nehéz elhagyni.
Fordítva meg igencsak kevés olyan van, aki előbb volt tudós, aztán lett hívő.
Az istenek közül a keresztényeké nem létezik, sok másikról nem tudjuk. De a tudomány általában nem tudja az istenek létét vizsgálni, szóval nem is tesz ilyet.
Aki a káromkodásában isteneket említ, ezt a kultúrája miatt teszi, nem a hite miatt. A kultúra pedig nagyon lassan változik: 2-3 nemzedék még kevés hozzá.
A 2. mellébeszélés: de, igen - saját magamnak is van lehetőségem bizonyítani az ÖSSZES tudományos tételt. NAGY KÜLÖNBSÉG!
Csak nem egyszerre, és nagyon sokat kell tanulni némelyikhez.
Sokadszorra említem, hogy jó lenne tudni a végzettséged. Jól sejtem, hogy humán, és nem túl magas?
A 16. kommentet nem láttam, de válaszolok arra is,még mindig nem azt mondtam, hogy kételkedtek az ősrobbanásban, sajnálom ha még mindig nem érted.
Én igazából azt nem értem, hogy mért dobálózik össze-vissza az ő nevével az is, aki nem hisz. Mást is mondhatna helyette.
Az, hogy érzem a jelenlétét az nem ilyenekben jelenik meg. Egyik nap lusta voltam egy házit megcsinálni és azt terveztem hogy hajnalban felkelek,de elfelejtettem ébresztőt állítani. Mégis felébredtem hajnali 3-kor, úgy hogy még csak nem is aludtam túl sokat, hogy ne legyek fáradt. Persze ez olyan nagy dolog vagy olyan nagy bizonyítás, de én nagyon kevés véletlenben hiszek.
És ennyi erővel ha minden körúlöttünk tudomány, mért van ennyi hívő?
Na de köszönöm szépen a válaszod, és ha nem probléma én úgy gondolom, hogy nem feltétlen a suli határoz meg valakit. Nyilván ad egy képet az illetőről, de mindenhol vannak kivételek. A kor sem feltétlen számít, 50 évesen is lehet hülyeségeket beszélni vagy írni. Azért sem szívesen mondom, mert nem állítottam, hogy nem volt ősrobbanás így nem értem, hogy mért érdekel. De ha annyira szeretnéd tudni, akkor egy annyit elmondok, hogy nyugodtan lenézhetsz, mert fiatal vagyok még, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!