Szerintetek baj, hogy vallásos vagyok és Marilyn Manson-t hallgatok?
Figyelt kérdés
Evangélikus vagyok (Protestáns), de igazából nem vagyok egy megrögzött vallásos valaki (a családom se), de azért néhány dolgot betartok. Anyukám is szereti, de neki elsősorban a zene tetszik, ahogy nekem is, csak érdekelnek a vélemények, mert ugye MM Katolikus családban nőtt fel, akik az elmúlt évszázadokban rengeteg rossz dolgot tettek és a családot sem engedélyezik, mert akkor nem az ő zsebükbe menne a pénz, hanem az utódoknak! De ez egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy maga a Hit is erről szól, pontosan ezt erősítik meg a Protestánsok tanításai, de sajnos a legtöbb Ateista úgy ítéli meg a vallást (tisztelet a kivételnek), ahogy Marilyn is, aki képes volt ezért a Sátán egyházához csatlakozni. Persze attól még szeretem a zenéjét, csak azért a szövegei is nagyon mutatják a vallás gyűlölését, amivel az a baj, hogy szerintem nincs tisztában a vallás minden formájával, ahogy már én is leírtam, csak a Katolikusok-éval! Mindenesetre én vallásos családban élek, de teljesen átlagosban és soha nem vettünk ezzel kapcsolatban semmit véresen komolyan és ugye mondtam már, hogy anyukám is szereti hallgatni, úgyhogy csak a véleményekre vagyok kíváncsi.2015. júl. 31. 14:46
1/4 anonim válasza:
Kicsit érdekes, de én se feltétlenül értek mindig egyet a zene szövegével amit hallgatok, de attól még tetszhet. Ha meg nem veszitek annyira komolyan a vallást, akkor meg bőven belefér.
2/4 A kérdező kommentje:
Valójában nagyjából komolyan vesszük, az más téma, hogy mivel kapcsolatban. Vallás és a hitvallás szempontjából komolyan vesszük, de ha egy filmet nézünk vagy zenét hallgatunk, azt szórakozásból tesszük, így akkor el lehet attól vonatkoztatni. Egyébként igazad van, nem kell feltétlenül egyet érteni egy adott zene szövegével.
2015. júl. 31. 16:43
3/4 anonim válasza:
Ez egy egészséges hit szerintem. Hiszitek a vallás tanait, jártok templomba, imádkoztok, stb. De nem a beszűkülten, bigottan csak az Isten meg a vallás és a pokolba jutsz, ha ezt meg ezt csinálsz típusú. Szerintem ez így van rendjén:)
4/4 A kérdező kommentje:
Így van, köszi :D A Hit egy remek dolog, csak attól függ mire használod, rá erőlteted másokra a te nézőpontodat, vagy megpróbálod pozitív dolgokra fordítani.
2015. aug. 2. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!