Mózes első könyvében szerepel: "Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra..." Akkor az ember miért nem hibátlan és tökéletes, mint az isten? Vagy ez a teremtő kudarca lenne?
"de mi nem mindig élünk ezzel a lehetőséggel"
Tehát akkor eleve nem vagyunk tökéletesek.
Másrészt az isten teremtette a bűnt, a bűnre való lehetőséget és a késztetést is.
Aztán ezeket bele is tette az emberbe (is).
"Tehát akkor eleve nem vagyunk tökéletesek."
Valóban nem, Isten egyedül tökéletes.
De Isten a saját képére és HASONLATOSSÁGÁRA teremtette az embert. Hasonlónak lenni meg nem azt jelenti, hogy ugyanolyan.
A Teremtő Isten megszólítja itt Jézust, a fiát, akivel együtt teremtettek:
Isten Őt alkotta meg a legkorábbi műveként réges-régen.
Példabeszédek 8:23-31
" Ősidők óta a helyemen állok,kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva. Akkor születtem, mikor még nem voltak mély vizek,
mikor még nem voltak vízzel teli források.
Még mielőtt a helyükre kerültek a hegyek és a dombok, akkor születtem én,
mikor még nem alkotta meg a földet és a mezőket,sem a föld talajának első rögeit.Ott voltam, amikor az eget készítette,mikor kijelölte a horizontot a víz színén Amikor megalkotta a felhőket fent,amikor létrehozta a mélység forrásait,amikor határt szabott a tengernek,hogy a vizek meg ne szegjék a parancsát,és amikor lefektette* a föld alapjait, akkor mellette voltam mint mestermunkás,bennem gyönyörködött nap mint nap,én pedig mindig vidám voltam őelőtte.Örömömet leltem a földjében, mely lakható,és különösen az embereket szerettem"
És a Kolossé 1:15-17
" Ő pontosan olyan, mint a láthatatlan Isten,és ő az egész teremtés elsőszülöttje, mert általa lett megteremtve minden más az égben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, legyenek azok trónok vagy uralmak vagy kormányzatok vagy hatalmak. Minden más őáltala és őérte lett megteremtve. Ezenkívül ő már minden más előtt létezett, általa lett létrehozva minden más..."
"tökéletesre, hibátlanra teremtette. Tudjuk a beszámoló folytatásából, hogy az ember saját akaratából döntött úgy, hogy"
Ez a két állítás üti egymást.
Egy tökéletes soha nem dönt rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!