A hittantanár miért mondja azt, hogy nem szabad ítélkeznünk M. Richárd felett? Igaza van neki?
Szóba került a hittanon, hogy most meghalt ez az M. Richárd, aki egy minden hájjal megkent, aljas bűnöző volt. Megkérdeztem a hittantanárt, hogy egyetért-e abban sokakkal, hogy megérdemelte a sorsát, biztosra vehetjük, hogy elkárhozott, nem szabad megbocsájtani neki.
Erre azt felelte, hogy ez nem csupán fekete vagy fehér. Azt mondta, hogy a cselekedeteit, életmódját nyugodtan elítélhetjük, azonban magát az embert soha nem ítélhetjük meg, ahogy Jézus is mondta a Hegyi beszédben. Ő borzalmasan megveti az olyan viselkedést, amikor valaki örül egy ember kárának, csak azért, mert az illető bűnös volt. Szerinte minden ember bűnös, és higgyem el neki, hogy én is ugyanolyan bűnös vagyok, mint ő. Azt mondta, hogy aki ilyet mond az nem keresztény. Azt mondta, hogy egy igazi keresztény imádkozik M. Richárdért is. Soha nem tudhatjuk, hogy ő mit élt át az utolsó óráiban. Lehet, hogy mindent megbánt, és a tettein gyötrődött végig. Soha nem tudhatjuk, hogy mi vezette őt erre az életre. Akár elnyerheti az üdvözséget is. Egyedül Isten tudja ez megítélni. Meg kell látni benne is az embert, ő is Isten gyermeke és a fekete bárányt mindig vissza kell fogadni. A legfontosabb, hogy mindig bocsájtsunk meg, aki megbánta a bűnét. Sok bűnünk van nekünk is, és igen nagy esély van arra, hogy mi vagy bárki ne ugorja meg a lécet. Így lesz ez az utolsó napon is. Az Istentől távol pedig majd mutogathatunk egymásra, hogy: "Te rosszabb voltál, mint én!".
Tényleg imádkozni kellene egy ennyire undorító dolgokat elkövetett bűnözőért? Tényleg van esélye üdvözülni?
#32.
A kereszténység szeretet és nem rajongást, szerelmet hirdet. Az édesanya akkor is szereti a gyermekét, amikor rácsap egyet a fenekére, és jó hangosan leszidja valamiért.
Tudom, hogy a pogányság is vallás. Nem is akármilyen. Az egyiptomi, illetve sumér/asszír vallásokban sok hasonlóság van a kereszténységhez, de a püthagoraszi görög vallás is filozófiailag sok kérdésben hasonlít a kereszténység filozófiai gondolataival.
Pusztán azt szemléltettem, hogy a valódi kereszténység jó viszont ápol a többi hozzá hasonló vallással.
Nem én vagyok az, aki retorika nélkül, néha szavak borzalmas helyesírásával írogat...
Igen azt hirdeti de te mégsem vagy képes semmiféle szeretetre illetve elfogadásra max ha elnézőek vagyunk akkor szarul vagy nem vagy képes kimutatni ezt. Te kampányolsz itt keresztes lovagként akkor ez is a mérce ebben.
A továbbiakban nem látom (de eddig se) annak az értelmét, hogy bármit is írjak mert a hülye sírig is az. Visszatérve, na ezért nem érdemes neked egy érv se. Borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!