Valóban Lukácsi Katalin katolikus hittantanárnak igaza lehet, hogy Jézus ott lenne a pridon, mert az Isten végtelenül elfogadó, mert szeret mindenkit?
A Biblia alapján nekem nem tűnik úgy, hogy Jézus bármilyen felvonuláson részt venne, legyen az a Pride, vagy akár az ez ellen szervezett családosok felvonulása, viszont abban egészen biztos vagyok, hogy a gyűlölködő ellentüntetőkkel nem szimpatizálna.
A cikk pedig nem más, mint egy politikus ócska lejáratása.
Amúgy katolikus szemmel nézve szerintem Jézus nem támogatná, viszont protestáns egyházi személyek gyakran vonulnak ilyen eseményeken.
Ha a pride-osok azért mennek, hogy hallgassák, akkor igen. Az evangéliumból tudjuk, hogy vámosok és bűnösök mentek hozzá, és Jézus leült velük, sőt evett is velük. De ehhez az kellett, hogy ők menjenek Jézushoz!
Jézus mindenkit meghallgat és mindenkit vár. És azt mondja, hogy térjetek meg és többé ne vétkezzetek. Jézus hozzáállása felől nincs kétségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!