Milyen jogi adatvédelemi (GDPR) problémákat vett fel hogy az Egyház kérésre sem törli a keresztelési anyakönyvi kivonatból az adataimat, nem sérti ez az adattörlési jogaimat? Emiatt nyernék pert a katolikus egyház ellen?
Más cégeket agyon büntetnék ha kérésre nem történne meg az adattörlés, de gondolom az Egyház szent és neki semmi hátrány nem származik belőle.
Igaz hogy a hatóság sem törölné az adatokat de az Egyház nem hatóság...
Amikor valakit megkeresztelnek, abban automatikusan benne van a beleegyezése a keresztelkedőnek. Hiszen valahova elkötelezte magát.
Az tény, hogy az egyház nem hatóság. Azonban vagy Te vagy a szüleid, ide írattak be, mint megkeresztelt személyt.
Nálunk is ugyan így van.
Nem élhet vissza az adataiddal
Anyakönyvi bejegyzést törölni - legyen az állami, vagy egyházi - nem lehetséges.
Adatokat pedig az anyakönyvből senki másnak nem adnak ki, mint Neked, a saját kérésedre. Az egyházi anyakönyvekben még csak kutatni sem lehet csak akkor, ha a bejegyzéstől számítva 100 (azaz száz) év el nem telt.
4-es vagyok.
Jehova tanúi nyilván ugyanúgy tisztában vannak azzal a ténnyel, amit előző válaszomban leírtam.
Ha az ő szervezetükhöz kívánsz tartozni, úgy gondolom, el kell fogadják a Te saját nyilatkozatodat, miszerint elhagytad az eddigi egyházadat, és hozzájuk szeretnél csatlakozni. Ott nyilván megtörténik a "befogadás", ezt nem tudom milyen procedúrával oldják meg, de megoldják, mert a céljuk nyilván az, hogy minél több követőjük, vagy tagjuk legyen. Ez ennyire egyszerű.
Szia
Csodálkozom a kérdéseden! Főleg azon, amit a #5 hozzászólásodban írtál, mert az fölösleges.
Ezeknek megfelelően kell elhagyni az Istennek nem tetsző imádatot:
2Korintusz 6:14
„Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant”, „és én befogadlak titeket”." - az előtte leírt versek elmondják miért kell ezt megtenni.
vagy:
Jelenések 18:4
"És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok a bűntársai lenni, és nem akartok kapni a csapásaiból!"
ezért:
2Korintusz 7:1
"Mivel tehát ezeket az ígéreteket kaptuk, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat mindattól, ami beszennyezi a testet és a gondolkodást, és miközben mélységesen tiszteljük Istent, váljunk egyre tökéletesebbé a szentségben."
Ameddig nem érted a Bibliának ezeket a tanításait, továbbra is tanulmányoznod kell a Bibliát
az nagyon szomorú, ha valaki a vallási rovatba tudatosan hazugságot ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!