Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a volegenyem katolikus es...

Ha a volegenyem katolikus es templomi esküvőt is szeretne akkor meg kell keresztelkedjek?

Figyelt kérdés
Semmit nem tudok a vallásról es hidegen hagy az egesz, ha szeretne es lehetseges akkor persze megkeresztelkedem de jobb lenne ha kikerülheto lenne :)
2021. márc. 22. 23:34
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Jó kérdés szerintem papfüggő, van ahol protestánst és katolikust sem adnak össze, nagymamáméknak anno úgy kellett papot találni aki megteszi, szóval nagyon pap meg felekezetfüggő, de ha annyira szeretitek egymást akkor meg is keresztelkedhetsz, valószínűleg hasonló az értékrendetek.
2021. márc. 22. 23:49
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Tisztaztatok mar a jovoben megszuleto gyerekek neveleset? A vallas teged hidegen hagy, a parodat melyen erinti (eskuvo).

A "hasonlo ertekrend"-bol legalabb egy nagyon komoly dolog hianyzik. En boritekolom a 10 even beluli valopert.

(Ami ugye "lehetetlen, mert akit Isten osszead, ember szet nem valaszthatja")

2021. márc. 23. 02:44
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Nem kell, kánonjogilag összeházasodhat egy katolikus és nem megkeresztelt is.

Fel fogják ajánlani, hogy a házasság előtt felkészülés után megkeresztelkedj, de ez nem kötelező. Ez nem papfüggő: vagyis ha valaki ettől eltér, az nincs tisztában az egyházjoggal, vagy azzal ellentétesen cselekszik.

Neked annyi kötelességed van, hogy aláírsz egy nyilatkozatot, hogy tudomásul veszed, hogy a férjednek házassági ígéretéhez híven kötelessége lesz a születend gyermek/ek katolikus keresztény nevelése.

2021. márc. 23. 08:52
 4/6 anonim ***** válasza:
47%

3. Oké hogy klinikailag már nem választják el az Aspergenest meg Kannert, hanem egybe veszik, de ettől az Ateista meg az Autista még mindig nem egy, bár gyári munkások körében előfordul a tévedés.

Persze újabban már klinikai halál sincs mint olyan, de minden szakkönyv így tárgyalja, meg így tanítják szóval ezt már nem veszik el az emberektől (ezt tanulom csak azért tudom)

De az autizmusnak nincs köze a valláshoz..

2021. márc. 23. 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem amugy tetszik a kozosseg meg a hozzaallas amit a páromnal es csaladjanal, baratainal latok. A gyerekeimet is szivesen neveltetnem erre
2021. márc. 23. 12:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem amugy tetszik a kozosseg meg a hozzaallas amit a páromnal es csaladjanal, baratainal latok. A gyerekeimet is szivesen neveltetnem erre"

Sok boldogságot!

2021. márc. 23. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!