Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mit jelent katolikusnak...

Nektek mit jelent katolikusnak lenni?

Figyelt kérdés

Gondolkozom azon hogy 16 évesen megkeresztelkedjek. Születésemkor apám nem engedte, és nem szeretném a családomban ezt a vonalat megszakítani( anyai ágon a családom régóta vallásos). Azota valamiért nem foglalkoztunk ezzel a kérdéssel, talán azért mert anyám is csak névlegesen katolikus.

Nektek mit jelent most 2018-ban kereszténynek lenni? Miért tartjátok jónak, mit ad hozzá az életetekhez, miért lenne jó belépnem?

Előre is köszi

2018. márc. 13. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
39%

"Nektek mit jelent most 2018-ban kereszténynek lenni? Miért tartjátok jónak, mit ad hozzá az életetekhez, miért lenne jó belépnem?"

Hit a teremtő Istenben, a halál utáni életben, Jézus tanainak követése, törekedés a másokért való élésre, egymás megsegítésére.

Én katolikusnak vagyok keresztelve, de most készülök áttérni unitáriusnak.

2018. márc. 13. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Tegnap hallottam egy prédikációt a Sola Rádióban:

A kereszténység lényege nem a templom sűrű látogatása, meg az egyház dogmáinak szóról-szóra való betartása, a kereszténység lényeg a másokért való élés művészetének elsajátítása. A Szentlélek jóságos áldásának megtapasztalása, hogy az az önzetlen életre, a mások felé való kedvességre és jócselekedetekre ösztökéljen minket.

2018. márc. 13. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Számomra kereszténynek, katolikusnak lenni azt jelenti, hogy Jézus meghalt értem a kereszten, hogy élhessek, megváltott, és megszabadított a bűneimtől, és újra és újra megteszi. Nem számít mit követtem el, ő mindig visszafogad. Csodálatos egy gyónásban megtapasztalni az ő megbocsátó szeretetét.

Igyekszem Jézus tanítasai szerint élni, irgalmasnak lenni másokhoz, naponta imádkozom, olvasom a Bibliát, és igyekszem befogadni a szivembe Isten igéjét.

Szerintem a kereszténység ma, 2018-ban is ugyanolyan fontos, sőt az embereknek talán nagyobb szükségük van Istenre, mint valaha.

2018. márc. 13. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Mit jelent számomra katolikusnak lenni? Azt, hogy ezzel Krisztus Szent Testének, az Egyháznak része lehetek. Hogy Krisztussal egyesülhetek valóságosan az Eukarisztiában, mely jelent számomra egyszerre lelki és testi táplálékot is, erőt ad a mindennapokban.

Talán ez a legfontosabb számomra.

Csak bátorítani tudlak, keresztelkedj meg, az Eukarisztia vétele által pedig légy része egyszerre ennek a 2000 éves közösségnek és Krisztusnak.

Bár készülj fel, hogy sok negatív választ is fogsz kapni, ahogy már kaptál is. Ne hagyd magad eltéríteni :)

2018. márc. 13. 17:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2018. márc. 13. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Mikor még katolikus voltam és hittem Istenben azt hittem hogy egy igaz vallásban hiszek aztán rájöttem idővel hogy mekkora kamu az összes!
2018. márc. 13. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!