Miért jó római katolikusnak lenni?
A tanitással nincs is probléma, csak a szokásokkal. A katolikus vallásban nagyon könnyelműen veszik például a bűnök megbocsájtását. Elmegyek a templomba, meggyónom bűneimet, a pap felold, és aztán minden mehet a megszokott kerékvágásban (tiszteletet érdemelnek azok, akiknek nem elég ennyi, hanem lelkiismeretfurdalásuk van, őszintén megbánják és igyekeznek nem elkövetni többet rosszat, viszont a túlnyomó többség nem igy cselekszik).
Azt is helytelenitem, hogy a gyermeket már kiskorában bekeresztelik a katolikus egyházba, hollott ő még döntésképtelen, ezért is van rengeteg hivő, akik valójában nem is hivők.
A gyermekeknek kötelezővé teszik az istentisztelet látogatását(nem lehetsz elsőáldozó, majd bérmálkozó, ha nem jársz, ha pedig ezek nincsenek meg, akkor nem házasodhatsz templomban, stb.). Ezzel csak az a probléma, hogy általában, ami kötelező, az nem is érdekel. Mikor én is jártam templomba semmi érdemlegeset nem tanulhattam, mert minden korlátok közé van szoritva: az éneklés, borivás, Krisztus teste felvétele, felállás, leülés. Talán az egyetlen érdemleges dolog, hogy a Bibliából felolvasnak egy részt, viszont ezt nem magyarázzák meg.
Tehát a legfontosabbat: Isten szavát, a Bibliát háttérbe szoritják, holott ez lenne a legfontosabb, olvasni, tanulmányozni, megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!