Miért jó római katolikusnak lenni?
- meg tudják ismételni Krisztus engesztelő áldozatát, újra és újra bűnbocsánatot szerezve
- közvetlen kapcsolatban állnak Istennel, hiszen földi helytartói
- ezért a pápai tévedhetetlenség
- a visszaesőknek feloldozást tudnak adni a gyónás szentségén át
- Isten anyjával, Máriával is kapcsolatban vannak, az anyai gyengédség és megbocsátásért való közbenjárás pedig minden hívő számára fontos az ítélet napján
- akinek halála előtt nem sikerül a gyónás szentségében részesülni, netán eltávolodott Istentől évekre és bűnös volt, de csecsemőként v. később megkeresztelték, nem a pokolba,hanem a purgatóriumba jut, megtisztulásra
NEM TUDOM ELDÖNTENI, HOGY A KEDVES VÁLASZOLÓ KOMOLYAN ÍRTA-E EZEKET, VAGY KRITIKAKÉNT, DE FŰZNÉK HOZZÁ... :-)
meg tudják ismételni Krisztus engesztelő áldozatát, újra és újra bűnbocsánatot szerezve NEM VOLT ELÉG JÉZUS EGYSZERI ENGESZTELŐ ÁLDOZATA? JÉZUS AZ ÜDVÖZÍTŐ ÉS NEM EGY EGYHÁZ.
- közvetlen kapcsolatban állnak Istennel, hiszen földi helytartói BENNE VAN A BIBLIÁBAN KONKRÉTAN, HOGY ISTEN FÖLDI HELYTARTÓJA A KATOLIKUS EGYHÁZ? A SZÉL FÚJ, AMERRE AKAR, ANNAK ZÚGÁSÁT HALLOD, DE NEM LÁTOD, ÍGY VAN MINDENKI, AKI (SZENT) LÉLEKTŐL SZÜLETETT (JÁN. 3:8)
- ezért a pápai tévedhetetlenség A PÁPA NEM TÉVEDHET? HISZ MÁR HÁNYSZOR TÉVEDETT!!! ÉS AKKOR ISTEN TÉVEDETT? ÉS AMIKOR LECSERÉLIK A PÁPÁT? AKKOR ÚJABB TELJESEN MÁS LÁTÁSOK SZÜLETNEK... HMM
- a visszaesőknek feloldozást tudnak adni a gyónás szentségén át A GYÓNÁS SZENT DOLOG? CSELEKEDETEKBŐL NEM LEHET MEGIGAZULNI (RÓM. 3:20)
- Isten anyjával, Máriával is kapcsolatban vannak, az anyai gyengédség és megbocsátásért való közbenjárás pedig minden hívő számára fontos az ítélet napján JÉZUS A MI FŐPAPUNK, KÖZBENJÁRÓNK, SZÓSZÓLÓNK, NINCS MÁS KÖZBEJÁRÓ (ZSID 4:14)
- akinek halála előtt nem sikerül a gyónás szentségében részesülni, netán eltávolodott Istentől évekre és bűnös volt, de csecsemőként v. később megkeresztelték, nem a pokolba,hanem a purgatóriumba jut, megtisztulásra JÉZUS SZAVAI: KESKENY AZ AZ ÚT, AMI AZ ÉLETRE VISZ ÉS KEVESEN VANNAK, AKIK MEGTALÁLJÁK. AKKOR MOST JÉZUS MÁST MOND, MINT ISTEN A PÁPÁN KERESZTÜL?
SZERINTETEK ISTEN NEM TUD GYENGÉD, KEDVES, SZERETŐ, MEGÉRTŐ ISTEN LENNI? AZÉRT KELL MÁRIA??? AKKOR SZENTNÉGYSÉGRŐL BESZÉLÜNK, NEM SZENTHÁROMSÁGRÓL.
Nos az utolsó válaszoló is rávilágított valamire:
-van aki a kérdés hallatán felsorolja dogmáit és vakhittel követi az egyházat
-van aki gondolkodik és a biblia szerint él
-van aki nagy ívben elveti az egész keresztény ideológiát a visszássága és "földi helytartói"nak álnoksága miatt
Mert ez a vallás az én igényeimnek megfelel. Gyónhatok, ha olyat tettem ami bánt és bűn, persze erősen fogadom, hogy többé nem vétkezem, a gyónást nem lehet "elhülyéskedni"...
Tiszteljük Máriát, ami sok mai vallásban nincs,pedig Mária rengeteget tesz ma is a világért. Gyermekeinek hív minket és gyengéd szeretettel neveli az őhozzá fordulókat.
Pl. a medjugorjei jelenések alkalmával.
itt egy üzenet Tőle:
"Drága gyermekek! Ma ismét köztetek vagyok, hogy megmutassam nektek az utat,
amely segít, hogy megismerjétek Isten szeretetét; Isten szeretetét,
aki megengedte
nektek, hogy Atyának szólítsátok, és Atyaként ismerjétek meg. Azt kérem
tőletek, hogy őszintén tekintsetek a szívetekbe és nézzétek meg, mennyire
szeretitek Őt. Ő az utolsó, akit szerettek? Körülvéve anyagi javakkal,
hányszor árultátok el, hányszor tagadtátok meg, vagy felejtettétek el?
Gyermekeim, ne engedjétek, hogy a földi javak megtévesszenek benneteket!
Gondoljatok a lélekre, mert az fontosabb, mint a test; tisztítsátok meg!
Hívjátok segítségül az Atyát. Ő vár rátok. Térjetek vissza hozzá! Én veletek
vagyok, mert kegyelmében Ő küld engem. Köszönöm."
A medjugorjei jelenéseket (eddig) nem ismerte el az egyház. Sőt épp mostanában robbannak ki a botrányok a "látnok" és ferences lelki vezetője körül.
Érdemes lenne nagyobb fenntartással kezelni Medjugorjét.
Ezek szerint Mária is Isten lenne? Akkor szentnégységről beszélünk?
Én hívő vagyok és nem mondom, hogy csalás a Mária-jelenések, mert természetfeletti jelenség, csak nem mindegy, hogy kitől van, honnan van! Mivel Isten azt mondja, hogy ne legyenek hamis isteneid, ki lehet találni, hogy honnan származnak ezek a jelenések! Pontosan az a cél, hogy még jobban bebolondítsa az embert és hogy ne ismerjék meg az igazságot!
Jézus nem úgy beszélt Máriával, hogy óó, anyám, Te mindenható, te közbenjáró!! Jézus a közbenjáró, nem kell más!
Hol kezdődött el a Mária iránti imádat? Íme:
Luk. 14:27. Lőn pedig mikor ezeket mondá, fölemelvén szavát egy asszony a sokaság közül, monda néki: Boldog méh, a mely téged hordozott, és az emlők, melyeket szoptál.
28. Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok a kik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt.
Jézus sem imádta Máriát (hanem csak ISTENT):
Luk. 8:20. És tudtára adák néki, mondván: A te anyád és atyádfiai künn állnak, téged akarván látni.
21. Ő pedig felelvén, monda nékik: Az én anyám és az én atyámfiai ezek, a kik az Isten beszédét hallgatják, és megcselekszik azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!