A Korán tartalmaz újszövetségi idézetet? Található benne az Újszövetségre vonatkozó utalás?
Hát persze... :)
Én elfogadom, hogy te ebben hiszel, de nyilvánvaló hazugságokat ne állíts be tényként. Ha pedig tényként akarod kezelni a mitológiát, akkor támaszd alá. Ennyi erővel akkor társaloghatunk Zeusz szerelmi életéről is, mert pont annyira hiteles mitológia.
Mèg jelenleg is több különböző Bibliàt lehet kapni. Erről bàrki meggyőződhet. Ennyit a "kőbe vèsett" szövegekről.
De jàtszd magad tovàbb nyugodtan.
Persze, lehet angol nyelvűt, lehet magyar nyelvűt, lehet szlovák nyelvűt, magyar nyelvűből is lehet Károlyi-féle fordítást, lehet Káldi-féle fordítást, lehet Szent István Társulat fordítását.
De Koránból is sok faját lehet kapni, otthon például két fajta is van.
De játszd magad tovább nyugodtan.
"Sőt olyan prófétákról is ír, amelyek nincsenek benne a Bibliában. (Vagy benne voltak csak a keresztények kivágták belőle...)"
Ja, mint Nagy Sándor... ugyanis az egyik ilyen ismeretlen próféta nagy eséllyel ő. Évszázadokig tartotta magát ez a nézet a muszlimok között, sőt a Mihállfy-féle magyar Korán fordításban is benne van jegyzetként és a Koránban szereplő leírása is stimmel az élete egyes eseményeivel. Csak mostanában ciki lett Nagy Sándort monoteista prófétának tartani, szóval most már megoszlik a muszlimok véleménye ebben a kérdésben. (Bár én biztosra veszem, hogy Nagy Sándorról van szó a Koránban... nem véletlenül maradt fen ez az értelmezési hagyomány.)
A Bibliából nincsenek kivágva, egyszerűen azt se lehet tudni kicsodák. (Az meg egyenesen vicc kategória, hogy a keresztények vágták ki őket. Ószövetségi alakokat az Újszövetségből vagy honnan? Ne legyünk már ennyire tájékozatlanok!) Valószínűleg arab legendákból származnak. Az arab legendáknak és alakoknak meg soha semmi közük nem volt a Bibliához.
#11 és #21 vagyok.
"Még egy kérdés: Az Injil, az szintén a Koránnak a része, vagy pedig egy másik, különálló iszlám vallási könyv?"
Az Injil az Evangélium arab neve. (Szerintem elég vicces, hogy egy görög szóból ered az arab, tekintve, hogy szerintük nem görögül íródott, de ezt akár hányszor próbáltam magyarázni, az oldalon lévő muszlimok nem igazán értették...) Lényeg, hogy szerintük egy Isten által lediktált könyv volt, amit Jézus a próféta kapott. Mohamedet a sorban Jézus előzte meg a prófétaságban és Mohameddel zárultak a kinyilatkoztatások, Mohamed az utolsó próféta. Tehát tulajdonképpen egy ugyanolyan könyv, mint a Korán az Injil. A Korán előtti könyv, ami szintén a Mennyei táblákról volt másolva. Mert mi a Korán és mik voltak az előző szent könyvek? Isten az örökkévalóságban, a világ teremtése előtt leírt mindent és a mennyben ott vannak a szent táblák, amikre minden felvan írva. És a Korán az tulajdonképpen erről a táblákról másolt lapok. Gabriel angyal a mennyben lemásolta, majd lehozta a Földre és Mohamed fülébe súgta a szöveget, aki szóról szóra elmondta. És az előző könyvek is így adattak. A csavar a történetben az, hogy szerintük az Injil, az Evangélium (egyes számban) elveszett.
Tehát, amikor a Korán a Tóráról, Zsoltárról, Evangéliumról beszél, mindig egy olyan könyvre gondol, mint a Korán. És egy olyan könyvről beszél, ami már nincs meg. Tehát a muszlimok csak a Koránt használják, azt ami Mohamed által lett kinyilatkoztatva, mert az a meglévő, változatlan isteni kinyilatkoztatás.
Abdullah, egy jótanács.
Ne vitatkozz a Bibliáról, mert tájékozatlan vagy a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!