A Korán tartalmaz újszövetségi idézetet? Található benne az Újszövetségre vonatkozó utalás?
#11 vagyok. Válaszolok helyette.
"És - gondolom - akkor nemcsak az ószövetségi személyekkel kapcsolatban van így, hanem ez a fajta összeállítás jellemző az egész könyvre.(?) Tehát szerepelhet benne egy helyen valami az ószövetségből, majd folytatja egy újszövetségi alakkal, aztán megint visszatér az ószövetséghez... és így tovább. Jól mondom?"
Hasonló, bár változó. Egy szúrában van egy téma. Mondjuk úgy kezdődik, hogy az akkoriak nem hisznek Mohamednek. (Ebből van egy pár.) És akkor a fejezet elkezdi mesélni, hogy mennyire jellemző az, hogy nem hisznek Mohamednek, mert nem hittek Mózesnek sem, meg XY-nak sem, (túlzás nélkül, mivel néha meg sincsenek nevezve a próféták, akikről szó van) és Jézusnak sem. És a felsorolásuk közben mond róluk kb. két mondatot. Aztán jön egy teljesen másik fejezet (szúra) és megint elkezd beszélni mondjuk a muszlimok hitetlenségéről úgy, hogy megint példának hoz régmúlt prófétákat és így megint vagy elmeséli róluk ugynaazt, vagy pár mondattal kiegészíti. Van hogy egy-egy fejezet csak egy személyre koncentrál és így hosszabb szakaszon keresztül tárgyalja kifejezetten csak annak az egy embernek az életének egy részét, van hogy rövidebben, pár sorban esik róla szó egy felsorolásban. És így, ha végig olvasod az egész Koránt, akkor össze tudod mozaikozni a próféták életét, akikről itt-ott szó volt.
Értsd meg Kérdező, hogy a Koránnak nem célja, hogy ezeknek az embereknek az életét elmesélje. Egyszerűen mindig csak példaként vannak felhozva valamivel kapcsolatban. Vagy azért, hogy párhuzamot vonjon az ő életük és Mohamedé között vagy mert kérdeztek róla az akkori muszlimok, vagy hogy a muszlimok és az akkori emberek között vonjon párhuzamot. Igazából csak példák, hogy folytonosságot teremtsen Mohamed és a múlt között.
Éppen ezért a történetek nem is mindig egyeznek azzal, ahogy azok a Bibliában megtalálhatók, mert tulajdonképpen a mondanivalóhoz vannak igazítva. (Persze egy hívő számára ez nem így van. Hanem a Biblia lett meghamisítva. Rosszul emlékeznek a történetre és a Korán meséli el jól.)
A Koránban a legtöbb szó mint prófétáról Mózesről esik.
Sőt olyan prófétákról is ír, amelyek nincsenek benne a Bibliában. (Vagy benne voltak csak a keresztények kivágták belőle...)
Egyes muszlimok Buddhát azonosítják az egyik ilyen prófétával, bár én ezzel nem igazán értek egyet.
Érdemes elolvasni.
Nagyon jól, plasztikusan lefestetted a képet; nagyon köszönöm a kisegítést!
Még egy kérdés: Az Injil, az szintén a Koránnak a része, vagy pedig egy másik, különálló iszlám vallási könyv?
Ahogyan a 4-es válaszomból is látszik az Injil vagyis az Evangélium nem áll rendelkezésünkre eredeti formájában. Mivel azt a keresztények már meghamisították.
Tehát az Iszlámnak NEM SZENTKÖNYVE AZ INJIL, és nem is része a Koránnak, ha mégis vannak belőle idézetek nem tudjuk melyek azok mert NEM ÁLL RENDELKEZÉSÜNKRE AZ EREDETI EVANGÉLIUM.
Le lehet pontozni nyugodtan, de én muszlim álláspontot mondok, a többiek nem tudom micsodát.
#26:
Igen az evangélium az iszlám egyik szent könyve VOLT. De most nem áll rendelkezésünkre eredeti formájában, ráadásul az újabb kinyilatkoztatás a Kegyes korán úgymond "hatályon kívül" is helyezte az evangéliumot.
Ugyanígy a Tóra is illetve a Zsoltárok is szent könyvek/kinyilatkoztatások voltak, de ezek már csak hamisított formában vannak meg a zsidóknál és a keresztényeknél.
Nem muszáj ezt elfogadnod, de ez az Iszlám tanítása, én így ismerem. In Sha Allah.
Hiszünk abban hogy a Tóra, a Zsoltárok és az Evangélium (Injil) Kegyelmes Allah kinyilatkoztatásai !
Azonban ezeket nem tudjuk hol találhatnánk meg eredeti formájukban.
Magasztos Urunk azonban elküldte nekünk a Koránt útmutatás és világosság gyanánt, hogy ne kelljen tévelyegnünk.
Dicsőség és hála Allahnak a Könyörületesnek és a Gondviselőnek !
Ezekhez azért tegyük hozzá, hogy az iszlám mitológia szerint, mert a történelmi tények ezt cáfolják. Például a kumráni leletek között nagyon ősi tekercseket találtak zsoltárokkal és más ószövetségi könyvekkel, semmi eltérést nem mutatnak a későbbiekhez képest. Semmit.
"Le lehet pontozni nyugodtan, de én muszlim álláspontot mondok, a többiek nem tudom micsodát."
A többiek történelmi tényeket, amiket forrásokkal lehet igazolni és bizonyítani.
"Például a kumráni leletek között nagyon ősi tekercseket találtak zsoltárokkal és más ószövetségi könyvekkel, semmi eltérést nem mutatnak a későbbiekhez képest. Semmit."
Ha egyàltalàn igaz az àllítàsod, akkor bizonyàra màr az is egy hamisított verzió volt.
Senki nem mondta hogy tegnap írtàk àt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!