Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívőktől kérdezném: Biblia is...

Hívőktől kérdezném: Biblia is tartalmazza, hogy Isten gyógyított. Akkor mi alapján dönti el, hogy a földön kit segít meggyógyítani és kit nem?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy furcsa a kérdésem, így aztán a hitetleneket megkérném, hogy ne válaszoljanak erre a kérdésre.

Arra lennék kíváncsi, hogy ha vannak példák arra, hogy Isten tud gyógyítani, akkor itt a földön mi szerint választja ki, hogy kit gyógyít meg és kit nem? Nyilván, mindenkit nem lehet... érthető.

De akkor mi alapján döntötte el akkor és most, hogy kinek segít meggyógyulni?

Van erre valami magyarázat, ami alapján el lehet ezt fogadni, meg lehet ezt érteni anélkül, hogy Istenben csalódjunk?

2020. dec. 25. 19:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen önkényesen választ, ahogy azt ő jónak látja. Számít az is, hogy az illető küldetése hol tart.
2020. dec. 25. 19:59
 2/23 anonim ***** válasza:
67%

Elsősorban hit alapján. Másodsorban Isten szuverén jóakarata alapján.

Jézus, amikor hozzá fordult egy beteg a kérésével, hogy gyógyítsa meg, viszakérdezett:

-Hiszed-é, hogy meg tudlak gyógyítani? Legyen a te hited szerint!

Ma a keresztény közösségek egy része tanítja a hitből való gyógyulást, a másik része viszont elutasítja. Olyanok is vannak, akik ilyenkor az ördögöt emlegetik, mint Jézus korában a farizeus "szakértők" a csodák láttán szinte mindig.

2020. dec. 25. 20:01
 3/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
90%

mit jelent hogy mindenkit nem lehet?

mindekit meggyogyit Jezus

az orokeletben nem orokke betegeskedni fognak a feltamadottak...

#1 a ketto epp kizaja egymast mert vagy onkenyesen vagy kuldese ut alapjan

2020. dec. 25. 20:02
 4/23 anonim ***** válasza:
78%

Vonatkozó igék:

"Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni."

5

Mikor pedig beméne Jézus Kapernaumba, egy százados méne hozzá, kérvén őt,

6

És ezt mondván: Uram, az én szolgám otthon gutaütötten fekszik, és nagy kínokat szenved.

7

És monda néki Jézus: Elmegyek és meggyógyítom őt.

8

És felelvén a százados, monda: Uram, nem vagyok méltó, hogy az én hajlékomba jőjj; hanem csak szólj egy szót, és meggyógyul az én szolgám.

9

Mert én is hatalmasság alá vetett ember vagyok, és vannak alattam vitézek; és mondom egyiknek: Eredj el, és elmegy; és a másiknak: Jöszte, és eljő; és az én szolgámnak: Tedd ezt, és megteszi.

10

Jézus pedig, amikor ezt hallá, elcsodálkozék, és monda az őt követőknek: Bizony mondom néktek, még az Izráelben sem találtam ilyen nagy hitet.

11

De mondom néktek, hogy sokan eljőnek napkeletről és napnyugatról, és letelepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában:

12

Ez ország fiai pedig kivettetnek a külső sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása.

13

És monda Jézus a századosnak: Eredj el, és legyen néked a te hited szerint. És meggyógyult annak szolgája abban az órában.

2020. dec. 25. 20:03
 5/23 anonim ***** válasza:
Illetve vannak olyan közösségek is, ahol azt mondják, hogy csodák történnek, halottat is feltámasztanak, de csak színjáték az egész. Az egyszerű, csodára áhító embereket pedig könnyen át tudják verni. Általában ez jellemző a keresztény karizmatikus közösségekre, Afrika tele van például ilyen csalókkal.
2020. dec. 25. 20:10
 6/23 anonim ***** válasza:
74%
Aki megengedi neki. Ez nem trollkodás!
2020. dec. 25. 20:12
 7/23 anonim ***** válasza:
54%
A farizeusok mindig csalásokat meg ördögöt emlegetnek, mert az ő felekezetükben nincsen csoda. Nem kell velük foglalkozni.
2020. dec. 25. 20:14
 8/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
80%

valoban ha a beteg nem akarja nem gyogyitja meg

"adakozzanak az ex-leprasnak" brian elete

2020. dec. 25. 20:15
 9/23 anonim ***** válasza:
80%

Jelenleg nem avatkozik bele a gyógyításba. Az emberi szervezettől függ, hogy a gyógyulás útjára lé, vagy nem bírja tovább a szervezet, és feladja a harcot.

Az általa megígért gyógyulás mindenkire érvényes lesz, akik ott lesznek a messiási királyságban. Erre viszont még várni kell egy keveset.

2020. dec. 25. 20:15
 10/23 anonim ***** válasza:
38%

[link]

részlet az olalból:

"»Csodaszerű«: ez az a szó, amelyet mindazok jól értenek, akiknek az élete a Hit Gyülekezetében változott meg" – állítja a svéd újságíró. "Köztük van az 50 éves Kadét Olga is, aki boldog nagymamaként a (Heves megyei) Boldog elnevezésű faluban él. Számára nem kérdés, hogy ami történt vele, az Isten munkája: 1993-ban elhatározta, hogy öngyilkos lesz – akkor már tizennyolc hónapja élt tolókocsiban, miután négy sikertelen gerincsérvműtét sem tudott segíteni rajta. Ekkor már csak a fejét és a karját tudta mozgatni. Az orvosok szerint javulásának esélye egy a százhoz volt. Egy ismerős család elvitte őt a hatvani gyülekezetbe, ahol megtért, majd az egyik istentiszteleten természetfeletti módon tapasztalta meg Isten gyógyító erejét: felkelt a tolószékből és táncolni kezdett. Később saját orvosai is megvizsgálták, és százszázalékosan egészségesnek nyilvánították." (Az asszony gyógyulásáról a Hetek számolt be először 1999. április 24-én, majd írásunk alapján az RTL Klub kereskedelmi televízió Fókusz című műsora készített riportot az esetről, melyet az élénk érdeklődés miatt többször is bemutattak – a szerk.) A Charisma tudósítója több, természetfeletti gyógyulásról beszámoló személlyel beszélgetett látogatása során. Hasonló élményekről számolt be az 56 éves Horváth Gyula is, aki néhány évvel ezelőtt még súlyos szívelégtelenséggel küzdött: elzáródott szívkoszorúerén sem a lézerterápia, sem a gyógyszeres kezelés nem segített. A kórházban, ahol kezelték, már minden előkészületet megtettek az érátültetés végrehajtására. Horváth Gyula azonban hitt az ima erejében. A műtét előtt – legalábbis az orvosok számára – váratlan dolog történt. "Az átültetést megelőző vasárnapon a pásztorom imádkozott értem és megkent olajjal – meséli Horváth Gyula. – Eksztatikus állapotba kerültem. Azt mondják, úgy táncoltam, mint Dávid, én viszont semmire sem emlékszem." Amikor orvosa, aki már hat éve kezelte, a következő reggelen megvizsgálta, igen mérges volt. "A professzor nagyon dühös lett… Azt mondta, hogy nem lát semmit, pedig egy héttel korábban 75 százalékban el volt záródva az artériám. Rám ripakodott, hogy biztos a tudta nélkül Amerikába vagy Németországba mentem megoperáltatni magamat."

2020. dec. 25. 20:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!