Az ateisták miben hisznek?
Én azzal érveltem, hogy akkoriban kb. nem voltak ateisták.
A jó emberek is hívők voltak, meg a rossz emberek is.
A te érved mi?
“Például mert ők maguk annak vallották maguk?”
Vallani lehet sokmindent.
“Mert pont a hitük védeleme vagy terjesztése vot a cél?”
Pont úgy lehetett az a cél, mint az amerikaiaknak a békefenntartás olyan országokban ahol sok volt az olaj.
“Mert a hitük nevében mentek háborúba?”
Pont erről beszélek. Valami olyan nevében mentek, aminek az egyik alappillére, hogy “Ne ölj!”.
“ jó emberek is hívők voltak, meg a rossz emberek is.
A te érved mi?”
Az én érvem az, hogy ha már mindenképpen csak binárisan gondolkodunk, jóban és rosszban, akkor számomra a rosszak nem hívők, hanem csak vallásosak, szektatagok, megkereszteltek stb.
Indokokat ld. egyel feljebb.
Aki hisz, az a tanítás szerint él. Aki nem, annak a neve mellett az R.K. Nem azt jelenti, hogy római katolikus, hanem hogy régen keresztelkedett (de ugye minek).
Lol, tehát az érved mindössze annyi, hogy akárki akármit tart a saját hitének, majd te eldöntöd mindenki más helyett hogy ki miben hisz. Ez azért már a fanatizmusnak is egy szokatlanul mély szintje...
kerdezo erre csak azt tudjuk valaszolni hogy miben nem: istenekben
ezen kivul barmi mas megfoghatatlan dologban hihetnek, pl asztrologia, ufok, lapos fold
aki ezek kozul egyikben se hisz az a materialista
"számomra a rosszak nem hívők, hanem csak vallásosak"
Hívőnek én azt nevezem, aki hisz (istenben).
Te kit nevezel annak?
"Aki hisz, az a tanítás szerint él. "
Lehet te ebben hiszel. De attól még ez nem így van.
“ Hívőnek én azt nevezem, aki hisz (istenben).”
Szerinted aki hisz istenben, megtagadja a parancsolatát?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!