A keresztes háborúkban pl nagyon sok szeretet volt...
2022. ápr. 22. 13:42
12/41 anonim válasza:
Bármiben hihet vagy épp nem hihet egy ateista, az istenhiten kívül. Mivel az ateizmus csak az istenekbe vetett hit hiányát jelenti, mást nem.
2022. ápr. 22. 13:44
13/41 anonim válasza:
11 honnan tudod, hogy azok hívők voltak, és nem csak valami aberrált férgek, akiknek a vallás csak egy jó ürügy volt, hogy kiélhessék a beteges gyilkolási vágyaikat?
2022. ápr. 22. 14:00
14/41 anonim válasza:
Hívők voltak, ne félj.
Akkoriban roppant kevés ateista volt, és ők se hosszú életűek.
2022. ápr. 22. 14:47
15/41 anonim válasza:
14 Te arra gondolsz, hogy keresztény volt, nem hívő. Nem attól hívő valaki, hogy megkeresztelték. Attól még nem hisz.
2022. ápr. 22. 14:50
16/41 anonim válasza:
Nem, én arra gondolok, hogy valóban hívő volt.
Esetleg érvelnél, hogy miért ne lett volna az?
Ja, amúgy kérdező: azt kellene megérteni, hogy egy ateistának NINCSEN szüksége minden helyzetben hitre, mint neked.
Ilyenkor vagy TUDÁSA van, vagy pedig elfogadja azt, hogy az adott dolgot NEM tudja. Nem keres helyette kis rózsaszín felhőcskét.
2022. ápr. 22. 14:54
17/41 anonim válasza:
Gondolj arra kérdező, hogy mi a jó iskolában hiszünk, ami nem jutott ki neked, és a Tudományban, amihez hülye maradtál.
2022. ápr. 22. 14:54
18/41 anonim válasza:
“ Esetleg érvelnél, hogy miért ne lett volna az?”
Pont annyit érveltem amennyit te, hogy miért lett volna hívő. Vagy te megkérdezted tőlük? Ismerted személyesen valamelyiküket, ami alapján levonod a hitük valódiságát?
2022. ápr. 22. 15:45
19/41 anonim válasza:
"Pont annyit érveltem amennyit te, hogy miért lett volna hívő. "
Például mert ők maguk annak vallották maguk? Mert pont a hitük védeleme vagy terjesztése vot a cél? Mert a hitük nevében mentek háborúba?
2022. ápr. 22. 16:16
20/41 A kérdező kommentje:
A keresztes háborúkról sok filmet láttam, de nem a hitről szólt, hanem az aranyról, zsoldosok kaszabolták az embereket, akik a mesés kelet miatt mentek oda fosztogatni. Most is még abból a rablásból él spanyol és Portugália.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!