Keresztényként mit tartotok nagyobb bűnnek, ha valaki
maszturbál, vagy ha nem, de szexel néha csak kaland
szándékkal?
10
Az állatokkal való közösülésre tippelek én is...
De az ugye megvan, hogy két egészséges ember (nemtől függetlenül) nem tud "létrehozni" egy szexuális betegséget csak azért, mert nem papírozták le a dolgokat, mielőtt ágyba bújtak. Egészséges(!) emberek keresztül-kasul szexelhetnének egymással, oda dugnák a pélót, ahova csak értik, és akkor sem kapnak el semmit.
És hát igen... Most olyan emberekről beszélek azért, akik számára nem ismeretlen a "zuhanyzás" fogalma. Nyilván van az a dzsuva, amiben maguktól is kialakulnak fertőzések.
2022. ápr. 13. 13:41
Igen, ha két egészséges ember normális módon (kuki a nuniba) csinálja a dolgot csak egymással, akkor nem fog kialakulni semmi, ebben egyetértek. De ha már análisan csinálják akkor az aktív fél elkaphat egy jó kis alsó húgyuti fertőzést, hiába volt egészséges a másik. Aztán meg visszatérnek a normális aktushoz és át is adta a nőnek. És valjuk be, 100 de lehet hogy még 50 évvel ezelőtt se volt divat a beöntés hogy kitisztítsák a hátsójukat. Így szerintem ki tud alakulni egy nemi betegség.
2022. ápr. 13. 15:01
12
A hugyúti fertőzés elkapható nemi úton, de nem tipikus nemi betegség. Van, aki közvécében, van aki uszodában szedi össze, és van, aki csak simán felfázik. A nők nagy része élete során legalább egyszer átesik rajta, és gyerekeket is érint.
Azért nem éppen egy AIDS.
2022. ápr. 13. 15:31
Egyik se bűn,mindkettő rendben van
2022. ápr. 15. 11:40
15/17 stevesmith válasza:
Mint teológiát tanult ember mondom, ha kizárólag a keresztény bibliát vesszük alapul, akkor mindkettő a paráznaság (házasságon kívül bármi nemű szexualis aktivitás) kategóriába tartozik, ami a hét főbűn egyike. A hét főbűn egyikét elkövetve egyenes út vezet a pokolba, hacsak őszintén meg nem bánjuk a bűnünket... Az emberek 99%a maszturbál vagy szexel legalább egyszer az életében házasságon kívül, amit nyilván nem bán meg őszintén, tehát ha a Bibliának nevezett zagyvaságot vesszük alapul, elég nagy tömeg lehet a pokolban.(És a többi bűnről még nem is beszéltünk... :)))
2022. ápr. 15. 17:37
16/17 stevesmith válasza:
15ös vagyok, nem 7 főbűnt akartam írni, hanem tízparancsolatot. Tehát a ne paráználkodj az egyik a tíz parancsolat közül.
2022. ápr. 15. 17:42
Én nem érzem bűnnek a maszturbálást. Az különbözteti meg az embert az állattól, hogy az ember tud az ösztönei felett uralkodni. Ha nincs lehetősége nővel csinálni, mert pl úgy néz ki, hogy már a pillantását is zaklatásnak veszik a nők, vagy olyan műszaki érdeklődése van, hogy nem találna közös beszédtémát a legtöbb nővel, és nem tud ismerkedni, akkor muszáj lesz magának csinálnia. Ha nem csinálja, akkor valami betegség előbb-utóbb úgyis kialakul (hererák, prosztatarák) amellett, hogy agyilag nem lesz ép az örökös megvetés miatt. És egy ilyen roncs már mindenki számára csak teher lesz. Megbízhatatlan és antiszociális, és nincs vesztenivalója.
2022. ápr. 16. 06:52
Kapcsolódó kérdések: