Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként mit tartotok...

Keresztényként mit tartotok nagyobb bűnnek, ha valaki maszturbál, vagy ha nem, de szexel néha csak kaland szándékkal?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 10. 16:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
37%
Mindkettő bűn és a gyehenna a vége, de a paráznaság következményei sokkal súlyosabbak.
2022. ápr. 10. 16:58
 2/17 anonim ***** válasza:
47%
A második súlyosabb. Ott gyakorlatilag használja egy másik ember testét (és végső soron a lelkét is).
2022. ápr. 10. 17:20
 3/17 anonim válasza:
66%
Egyiket sem
2022. ápr. 10. 17:44
 4/17 anonim ***** válasza:
27%
Mindkettőt egyformán.
2022. ápr. 10. 19:50
 5/17 anonim ***** válasza:
64%
Egyik sem bűn.
2022. ápr. 11. 06:33
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem az önkielégítés problémásabb, mert ott csak a saját örömödet keresed, a másik fél örömszerzése nem cél. Így jobban visz az önzés felé.

A helytlen gyakorlat később korai magömlés kialakulását rögzítheti.

A bűnről csak annyit, hogy én jobban tudom elfogadni a "Szerető/megbocsátó Isten" irányt, mint a "pallossal a kezében ítélkező/lesújtó Isten" képét. Főleg úgy, hogy bizonyos bűnöket az egyház kiemelten ostoroz, más bűnöket sokkal elnézőbben kezel. Ráadásul ez az idők folyamán változik. Pl.: második, a hetedik, a nyolcadik parancs megszegője felett hajlamosabb szemet húnyni/elnézőbb lenni, mint a hatodik, kilencedik felett. Rendszeresen a szexen rugózik az egyház, holott pl. a káromolás gyakorlatilag a napi szlengben folyamatosan jelen van, de erről még egy homíliát sem hallottam. :)

2022. ápr. 11. 09:05
 7/17 anonim ***** válasza:
65%
Miért lenne bűn, a szex? Az önkielégítés segít megismerni a testedet, amellett jó is esik. A "néha" szexel sem bűn, ha független emberekkel történik, s egyik sincs tartós kapcsolatban.
2022. ápr. 13. 08:16
 8/17 anonim ***** válasza:
22%
Mert így terjedtek el a világon a nemi betegségek, hogy ‘ez csak szex’.
2022. ápr. 13. 13:01
 9/17 anonim ***** válasza:

8

És ki volt az első nemi beteg, ha kérdezhetem?

2022. ápr. 13. 13:09
 10/17 anonim ***** válasza:
5%
Azt hogy hogyan alakult ki egy adott betegség azt nemtudom. Lehet hogy állattal fajtalankodott az illető vagy olyan helyre dugta a farkát ami nem épp a legtisztább (ember vagy állat végbele) és elkapott valamit ami mutálódott. Ha a keresztény kategóriában vagyunk még azt is írhatom hogy az Isten büntetése volt ami aztán elterjedt. De abban biztos vagyok hogy ha az emberek nem cserélgették volna a partnereiket (“csak szex”) akkor nem terjedt el volna egyik se.
2022. ápr. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!