Keresztényként mit tartotok nagyobb bűnnek, ha valaki maszturbál, vagy ha nem, de szexel néha csak kaland szándékkal?

Szerintem az önkielégítés problémásabb, mert ott csak a saját örömödet keresed, a másik fél örömszerzése nem cél. Így jobban visz az önzés felé.
A helytlen gyakorlat később korai magömlés kialakulását rögzítheti.
A bűnről csak annyit, hogy én jobban tudom elfogadni a "Szerető/megbocsátó Isten" irányt, mint a "pallossal a kezében ítélkező/lesújtó Isten" képét. Főleg úgy, hogy bizonyos bűnöket az egyház kiemelten ostoroz, más bűnöket sokkal elnézőbben kezel. Ráadásul ez az idők folyamán változik. Pl.: második, a hetedik, a nyolcadik parancs megszegője felett hajlamosabb szemet húnyni/elnézőbb lenni, mint a hatodik, kilencedik felett. Rendszeresen a szexen rugózik az egyház, holott pl. a káromolás gyakorlatilag a napi szlengben folyamatosan jelen van, de erről még egy homíliát sem hallottam. :)

8
És ki volt az első nemi beteg, ha kérdezhetem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!