Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
"Ők tilalmasak a tagadóknak, s azok tilalmasak nekik."
Ha jól értem, akkor itt mondja ki, hogy a hívő muzulmán nőket nem vehetik el tagadók?
Hol lehet arról olvasni, hogy pontosan mit jelent a "tagadók", kik ők?
#72:
Mind a 4 vallásjogi iskolánk (Hanafi, Maliki, Shafi'i, Hanbali) tudomásom szerint azon a véleményen van, hogy muszlim lány nem mehet feleségül a könyv népéhez tartozó férfihoz.
Ha nagyon szeretnéd, adok neked másik magyar nyelvű fordítást, de sztem ha onnan közelítem meg, hogy az Iszlám egyébként is több mint a Korán szövegeinek puszta értelmezése, akkor elég egyértelmű hogy a 'mainstream' Iszlám felfogásban egyetértés van erről a kérdésről.
Na igen, Adullah.
És pontosan MI IS az oka ennek?
#75:
Ennek az az oka, hogy nálunk fényévekkel bölcsebb vallástudósok, több mint 1000 évvel erre a következtetésre jutottak az Iszlám forrásait gondosan tanulmányozva.
De annyira már nem voltak bölcsek, hogy ennek az okait is leírják.
Ez a tekintélyre hivatkozás érvelési hiba részedről.
#77:
Figyelj google a barátod, én nem végeztem sajnos Iszlám egyetemet. Természetesen mindennek meg van az oka, amit könyvekben ki is fejtettek már részletesen. De te csak egy kötekedő vagy, aki úgy okoskodik itt, hogy még a Koránt sem hajlandó elolvasni.
Arról már ne is beszéljünk, hogy mikor válaszolsz a korábban feltett kérdésemre...
Most nincs kedvem részletesen összeszedni a dolgokat, hogy te aztán egy jót ködösíthess róla.
Például, ha ezt már részletesen kifejtették, ÉS te pedig írtál róla - nem lehetett volna pár szóban leírni a magyarázat lényegét is?
Na látod, EZ a különbség köztünk: én leírtam volna.
Neked meg valahogy nem szokott ez összejönni még akkor se, ha külön kérjük.
Ezt a meglepetést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!