Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
Na látod, ez ismét csak mellébeszélés volt.
Tudsz válaszolni is a kérdésre?
De leírom hosszabban is, ha ismét hülyének tettetnéd magad:
tehát Allah ENGEDI azt, hogy valaki ne vegye figyelembe az ő parancsát?
(Gy.k: ez NEM a halál utáni büntetésről szól!)
#41:
Allah ha úgy akarja engedi a helytelen cselekedetet, talán azért is hogy az illető még jobban megátalkodjon a bűneiben.
Allah azt tesz amit akar, mindannyiunk sorsát már előre eldöntötte, kivéve hogy felveszed-e az Iszlámot, ez a szabad akaratodon múlik.
Ha olvastad volna Isten szavát a Koránt, most nem sok újat mondtam volna neked.
Allah megtiltja az alkohol fogyasztását, megtiltja a lenge öltözködést, de a Biblia nem tiltja meg ezeket, ezért IS én azt gondolom a keresztények által elképzelt Isten valójában nem valódi, és a Biblia korántsem azt az értékrendet közvetíti ami a jóravaló élethez kell.
Így már érthető voltam ?
Tehát Allah célja lehet az is egyes esetekben, hogy egy félig bűnös emberből legyen igazi, valódi bűnös?
E szerint Allah időnként tud gonosz is lenni. Sőt: elég sokszor!
A keresztények istene soha nem akar ilyet, ő az összes bűnösnek felkínálja a javulás lehetőségét (kivéve annak, aki szándékosan elfordul tőle).
Tehát akkor a kereszténység ennyivel is jobb.
Ha pedig Allah mindenkinek előre eldöntötte a sorsát, akkor milyen jogalapja van a büntetésre?
Elvégre akkor ő okozta a bűnt is, amit az illető elkövet.
Az alkoholt ugyan nem tiltja a Biblia, de a mértéktelenséget igen, és szerintem ez a normálisabb.
Nem tudom, hallottál-e róla, de például a majmok nem bírják az alkoholt.
Az emberiség életét volt olyan, hogy az alkohol mentette meg (csak az még nem ital volt, hanem gyümölcs).
Szóval a Korán ebben is szélsőséges. Itt is változtatni kellene.
"Amennyiben Hatalmas Allah valamit meg akar tenni, akkor nem létezik olyan hatalom az univerzumban ami a Magasztost ebben megállíthatná."
Ez így igaz!
Éppen ez a bajom ezzel a vallással.
Ugyanis ez azt jelenti, hogy Allah AKARTA, hogy a világ pont olyan legyen, amilyen most.
Ő akarta Hitlert és Mengelét is, meg sajnos téged is. Meg az összes szenvedést is, ami idáig történt, meg ezután történni fog.
Ez pedig nem volt szép tőle.
Ő képes lett volna egy tökéletes világot is teremteni, ahol csak jó van.
#44:
Komolyan el kéne olvasnod a Koránt, bár egy alkalom után még sok minden felett elsiklanál sztem.
"Az emberiség életét volt olyan, hogy az alkohol mentette meg (csak az még nem ital volt, hanem gyümölcs).
Szóval a Korán ebben is szélsőséges. Itt is változtatni kellene."
A Korán elismeri, hogy van némi haszon az alkohol fogyasztásában, azonban a kár sokkal több benne mint a haszon ezért haram.
"Ha pedig Allah mindenkinek előre eldöntötte a sorsát, akkor milyen jogalapja van a büntetésre?
Elvégre akkor ő okozta a bűnt is, amit az illető elkövet."
Az előző hozzászólásomban is írtam, hogy bizonyos dolgokban szabad akaratot kaptál mivel ember vagy. Például abban hogy muszlim leszel-e ez rajtad múlik. És ha muszlim leszel kerülni fogod a bűnt.
Azokat az ellenvetéseket amiket felhoztál részben már Mohammednek (béke legyen Vele) is felhozták a hitetlenek, és a Korán választ is ad ezekre.
"ha muszlim leszel kerülni fogod a bűnt"
Ez így nem igaz. Megint hülyének tetteted magad.
Például elég sok muszlim iszik alkoholt. Akkor ők nem kerülik a bűnt?
Hát, EZT a bűnt nem kerülik, képzeld.
De van olyan muszlim, aki más bűnt se kerül.
Szóval ez a válaszod nem stimmel.
A többi kérdésre meg (szokás szerint) meg se próbálsz válaszolni.
Ezt sem szeretem benned. Azon gondolkodom, hogy vajon a többi muszlim is ilyen?
"a Korán választ is ad ezekre"
Na, például ez is terelés, mert vadásszam ugye én a válaszokat 1600 oldalon?
Nem tudod leírni 2-3 mondattal?
A másik lehetőség, amit már régebben is észrevettem: hogy hiába vagy okos, nem vagy túl értelmes, mert a kicsit nehezebb kérdésekre soha nem is tudtál válaszolni. Akkor most ezen is gondolkodom, hogy vajon a muszlimok úgy általánosságban mennyire értelmesek, tájékozottak és tanultak?
#47:
Én pedig azt vettem észre hogy egyszerűen csak nem érted amiről beszélek. Vagy inkább nem akarod érteni, azért hogy gyalàzhasd tovàbb Isten vallàsàt az Iszlàmot.
Nem fogok mindent a szàdba adni, mert akkor 100 oldalt is írhatnék, kicsit gondolkodjàl inkább.
Én sem tudom Allah mit miért tesz pontosan. Honnan is tudhatnàm ?
De szeretem Őt és megbízok Benne. Bízom a döntéseiben és elfogadom azokat.
Allah bölcs és igazsàgos.
És én őszinte vagyok, és az igazat írom most is. Nem beszélek mellé, azt írom amit tudhatok és gondolok In Sha Allah.
Miért legyen valaki keresztény amikor a keresztény Isten engedi a gonoszsàgot a földön, és nem csakhogy engedi még csak MEG SEM TILTJA őket a követőinek ??
Mert az Iszlám tiltja ezeket. Na ez a nagy különbség, és jó lenne ha nem beszélnél félre, és gondolkodnàl. Azon gondolkodom hogy minden keresztény ilyen ? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!