Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
Ha tényleg elmész a muszlimokhoz, làtni fogod hogy az előttem lévők -esetleg a 2-es hozzàszóló kivételével- azt sem tudják miről beszélnek. Ne foglalkozz az itteni keresztények fúrkàlódàsàval, ők végsősoron tévelygők.Az Iszlám a béke vallàsa.
Leveledre pedig később mindenképpen vàlaszolok.
Hát persze, a keresztények a tévelygők és nem egy 700 évvel később alapított vallás, amit a zsidó-keresztény tanokból, arab mondavilágból és a zoroasztrizmusból tákoltak össze. Nem véletlen, hogy a Korán legalább fele a Biblia átirata.
A békét pedig jól látjuk saját szemünkkel is...
A másik meg az, hogy vallást nem azért veszünk fel, mert valakibe szerelmesek vagyunk, hanem azért, mert ez a szívből jövő őszinte meggyőződésünk. Rendkívül szomorú, hogy a kérdés alatt egyesek kapva az alkalmon próbálnak téged belerángatni valami olyasmibe, amit lehet csak a rózsaszín köd miatt tennél meg.
Ha a lány nem tud téged elfogadni keresztény vagy más vallású férfiként, akkor ő rendkívül szűklátókörű, valószínűleg fanatikus és meg se érdemel téged. Ez a tolerancia minden hiányát mutatja.
Kereszténységen belül is akadt régen olyan, hogy vidéken mondták (de nem volt ilyen hivatalos tanítás, ezt hangsúlyozom, csak helytelen népszokás), református ne vegyen el katolikust, vagy fordítva, de ezt a kereszténység sok évszázada kinőtte. Ideje lenne az iszlámnak is felnőnie kicsit.
Nyilván a te nézőpontodból nincs benne semmi rossz, mert egy megtéríthető gyaurt látsz benne. De mit ér az érdekből való hit? Amikor valaki csak azért vesz fel egy adott vallást, mert szerelmes valakibe? Az iszlám szerint lehet sokat, ezért hoztak ilyen alávaló gonosz szabályokat. A keresztények szerint semmit sem ér. A Biblia például engedi a más vallású emberekkel való házasságot. A judaizmus is engedi egyébként.
#18:
Először meg lehet ismerni valamit, és utána majd eldől hogy megszereti -e az illető.
De pontosan azért vagy ideges, mert nagyon jól tudod, hogy az Iszlámot könnyen meg lehet szeretni mert az igazság vallása igazam van ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!