Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meglehet valahogy oldani?

Meglehet valahogy oldani?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?

Kérlek segítsetek ebbe.

2022. ápr. 8. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
5%

Ha tényleg elmész a muszlimokhoz, làtni fogod hogy az előttem lévők -esetleg a 2-es hozzàszóló kivételével- azt sem tudják miről beszélnek. Ne foglalkozz az itteni keresztények fúrkàlódàsàval, ők végsősoron tévelygők.Az Iszlám a béke vallàsa.

Leveledre pedig később mindenképpen vàlaszolok.

2022. ápr. 8. 15:17
 12/80 anonim ***** válasza:
83%

Hát persze, a keresztények a tévelygők és nem egy 700 évvel később alapított vallás, amit a zsidó-keresztény tanokból, arab mondavilágból és a zoroasztrizmusból tákoltak össze. Nem véletlen, hogy a Korán legalább fele a Biblia átirata.

A békét pedig jól látjuk saját szemünkkel is...

2022. ápr. 8. 16:20
 13/80 anonim válasza:
100%
Mondta neked hogy azért nem akar együtt lenni veled mert nem vagy muszlim? Mert ha nem mondta és te miatta felvennéd a vallását, de nem szeret téged akkor annak pofáraesés lesz a vége.
2022. ápr. 8. 16:30
 14/80 anonim ***** válasza:
91%

A másik meg az, hogy vallást nem azért veszünk fel, mert valakibe szerelmesek vagyunk, hanem azért, mert ez a szívből jövő őszinte meggyőződésünk. Rendkívül szomorú, hogy a kérdés alatt egyesek kapva az alkalmon próbálnak téged belerángatni valami olyasmibe, amit lehet csak a rózsaszín köd miatt tennél meg.

Ha a lány nem tud téged elfogadni keresztény vagy más vallású férfiként, akkor ő rendkívül szűklátókörű, valószínűleg fanatikus és meg se érdemel téged. Ez a tolerancia minden hiányát mutatja.

Kereszténységen belül is akadt régen olyan, hogy vidéken mondták (de nem volt ilyen hivatalos tanítás, ezt hangsúlyozom, csak helytelen népszokás), református ne vegyen el katolikust, vagy fordítva, de ezt a kereszténység sok évszázada kinőtte. Ideje lenne az iszlámnak is felnőnie kicsit.

2022. ápr. 8. 16:35
 15/80 anonim ***** válasza:
100%
Abdullah azt állítja azt sem tudom miről beszélek. Csakhogy vele ellentétben én forrásokkal is alá támasztottam. Mindegyik hadísz amit bemásoltam megtalálható a [link] weboldalon. Ez egy muszlim weboldal hadísz gyűjtemények keresésére, beírsz egy keresési kifejezést és kiadja a releváns hadíszokat. #5-ös vagyok.
2022. ápr. 8. 19:18
 16/80 A kérdező kommentje:
Azért nem akar velem lenni mert nem vagyok muszlim de szeretjük egymást mindennél jobban. Ha megkérhetlek titeket ne vitatkozzatok. Köszönöm sok jó tanácsot.
2022. ápr. 9. 00:19
 17/80 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem abban az égvilágon semmi rossz dolog nincs, hogy valaki éppen egy másik ember iránti érzelmei miatt ismeri meg az Iszlámot.
2022. ápr. 9. 13:08
 18/80 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván a te nézőpontodból nincs benne semmi rossz, mert egy megtéríthető gyaurt látsz benne. De mit ér az érdekből való hit? Amikor valaki csak azért vesz fel egy adott vallást, mert szerelmes valakibe? Az iszlám szerint lehet sokat, ezért hoztak ilyen alávaló gonosz szabályokat. A keresztények szerint semmit sem ér. A Biblia például engedi a más vallású emberekkel való házasságot. A judaizmus is engedi egyébként.

2022. ápr. 9. 16:45
 19/80 anonim ***** válasza:
0%

#18:

Először meg lehet ismerni valamit, és utána majd eldől hogy megszereti -e az illető.

De pontosan azért vagy ideges, mert nagyon jól tudod, hogy az Iszlámot könnyen meg lehet szeretni mert az igazság vallása igazam van ?

2022. ápr. 9. 20:13
 20/80 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem vagyok ideges, szerintem az iszlám nem szerethető vallás, hiszen vallási elnyomás van, az iszlám államokban a nőket elnyomják, a nő nem egyenjogú a férfival. Pont a kérdés is ezt bizonyítja, hiszen egy muzulmán férfi elvehet egy keresztény nőt, fordítva már nem lehetséges, a nők joga csorbul ebben a vallásban. Én ilyen istent nem akarnék követni, aki egy hímsoviniszta. De nem is kell, mert van egy igazi Isten, aki számára minden ember, férfi és nő is egyenlő.
2022. ápr. 9. 20:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!