Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
"Én egyetlen szóval sem illetnék egy muszlim nőt sem, aki nyugati módon öltözködik, ez az ő döntése, tegye amit jónak lát."
Ez hazugság, hiszen illetted őket szavakkal:
"Azok a muszlimák akik hijabot mások niqabot viselnek teszik ezt azért mert ezzel szolgálják Allahot, alávetik magukat az Ő akaratának, és megőrzik a szépségüket a férjüknek nem pedig tisztességtelenül mutogatják magukat az egész világnak."
Tehát aki nem takarja el magát, az nem szolgálja a hímsoviniszta hamis istenséget, nem veti magát alá akaratának, nem őrzik meg szépségüket férjüknek, hanem tisztességtelenül mutogatják magukat az egész világnak.
Ha egy kérdést megengedsz. Mondjuk 20 éve is így gondoltál azokra a nőkre, akik nem takarják el magukat?
"Köszönöm a könyvajánlókat"
Egyébként szívesen, még van sok. De felesleges akár egyetlen egyet is javasolni, mert ezeket úgy se mered elolvasni, számodra sokkal megnyugtatóbb az az álomvilág, amit te elképzeltél és semmi köze a szomorú valósághoz, ami az iszlám világban uralkodik.
#31:
"Ez hazugság, hiszen illetted őket szavakkal"
Igyekeztem bemutatni az Iszlám vallás egyik lehetséges értelmezését a kérdéssel kapcsolatban. Ahogyan ezt mondtam már korábban is.
Én személyszerint senkit sem piszkálok az öltözködése miatt.
"Ha egy kérdést megengedsz. Mondjuk 20 éve is így gondoltál azokra a nőkre, akik nem takarják el magukat?"
Egészen őszinte leszek, és a válasz nem olyan egyszerű. Először is én nem bántok senkit aki nem az Iszlámnak megfelelően öltözködik, sőt valójában meg sem vetem érte. Tegye amit jónak lát, Magasztos Allah fogja őt megítélni nem én.
De hogy ne kerüljem meg a kérdés belső tartalmát: voltak olyan időszakok az életemben amikor élveztem azt az esztétikai látványt amit nők öltözködése révén láthattam, de voltak olyan időszakok, amikor valahol éreztem belül hogy ez nagyon nincs rendben, itt valami nagyon nem stimmel, ezt nem így kéne... ugyanígy voltam az alkoholfogyasztással is, de akár a bulikkal is. Mindenki élvezte az evilági életet, de én belül éreztem hogy ez így nem jó.
Ezért nekem sohasem volt nehéz elfogadnom az Egyetlen Isten vallását az Iszlámot, hiszen a saját lelkiismeretem már az elején találkozott Allah előírásaival.
" De felesleges akár egyetlen egyet is javasolni, mert ezeket úgy se mered elolvasni, számodra sokkal megnyugtatóbb az az álomvilág, amit te elképzeltél és semmi köze a szomorú valósághoz, ami az iszlám világban uralkodik."
Figyelj, őszintén a feleségemnek is van néhány ilyen könyve, beléjük olvastam, sajnálom ha igaz ami benne van, de nekem feltűnt, hogy lenyomozhatatlan hogy egyáltalán igaz-e a történet ami bennük van.
Álomvilágban te élsz, ha komolyan azt képzeled, hogy minden muszlim férfi uralkodik a feleségén, hát elárulom hogy sok esetben éppen fordítva van. A nő a ház "úrnője", akkora befolyása lehet hogy hihetetlen, főleg hogy saját rokonságára is támaszkodhat.
És -tudom ez fájni fog- de amikor még kultúr keresztény voltam, sohasem értettem, miért engedné meg Isten hogy ilyen hitvány dolgokat tegyenek az emberek, mint a féktelen bulizás, és az alkohol fogyasztása ??
Én ezért is úgy éreztem fiatalon hogy a kereszténység nem lehet az "igazi" vallás.
Sajnos Abdullah, a legnagyobb ellenséged sem állíthatja azt, hogy mindig igazat mondasz.
Alapvetően akkor mondasz igazat, ha az nem vet rád, vagy a vallásodra rossz fényt.
Ha rossz fényt vetne, akkor vagy nem mondod el, vagy torzítasz, ködösítesz, hamisan beszélsz, stb...
tehát lehet veled beszélgetni - csak nem arról, amit az ember nem ismer!
Mert ott alkalomadtán csúnyán beviheted az erdőbe. Nem azt mondom, hogy mindig - de bizony benne van a pakliban.
Nem akarom ezt kivetíteni az összes muszlimra, mert nyilván nem igaz mindre.
De azért gyanús, hogy a Korán erre tanítja a híveit. Vannak benne ilyen passzusok.
Míg a Bibliában például sehol sincs olyan, hogy ne mondj igazat bárkinek is.
#34:
Köszönöm ezt az építő jellegű hozzászólást, de igazán nem tudom mi volt ennek az értelme ?
Az Iszlám kapcsán pontosan ti vagytok azok akik beleviszitek a naiv embereket az erdőbe. Minden szót kiforgattok, csak azért hogy gonosznak állítsátok be az Iszlámot, és azoknak a buta sztereotípiáknak megfeleltessétek amiket ismertek innen onnan.
"De azért gyanús, hogy a Korán erre tanítja a híveit. Vannak benne ilyen passzusok."
Szerintem éppen ideje lenne értő módon elolvasnod ha már ennyit beszélsz róla.
Ne általánosíts.
Én nem tartom gonosznak az iszlámot (kis i).
Szerintem nem gonosz, csak a középkorban ragadt, ezért túl erőszakos és elmaradott a mi korunkhoz. Ezért mondom azt, hogy olyan, mint 500 éve a kereszténység volt. Nem tételesen, hanem a szellemében.
Elkezdődött már valami fejlődés, de rettenetesen lassan megy, és egyáltalán nem minden országban.
Ja, és jó lenne, ha meg tudnád különböztetni a válaszolókat.
#36:
"Szerintem nem gonosz, csak a középkorban ragadt, ezért túl erőszakos és elmaradott a mi korunkhoz. Ezért mondom azt, hogy olyan, mint 500 éve a kereszténység volt. Nem tételesen, hanem a szellemében."
A pejoratív jelzőket nem nézve amiket használsz, nem tekintve az Európában élő muszlimok legalább fele erősen világias életet él. Szóval sokan átveszik a nyugatias életstílust.
Másrészt abból kifolyólag hogy a Korán Allah kinyilatkoztatása az emberek felé, nem tudom hogy várhatod bárkitől is, hogy ne vegye figyelembe az előírásait, anélkül hogy a pokolba kerülést kockáztatná. Nem először hívom már fel erre a figyelmet itt a fórumon.
"Ja, és jó lenne, ha meg tudnád különböztetni a válaszolókat."
Használj valami nevet végre, és jobban fog menni.
Mitől lenne pejoratív?
Elolvashatnád végre normálisan, indulatoktól mentesen. Tudom, hogy neked nehéz, mert a Korán mást mond, de azért megpróbálhatnád.
Az pedig, hogy a muszlimok mennyire tartják be az előírásokat, szerintem nem a legfontosabb dolog ebben a kérdésben. A középkorban is sok keresztény volt, aki igencsak szabadon értelmezte a vallást, ezzel együtt meggyőződéses hívő volt.
Most is van ilyen hívő, muszlim is.
Én inkább arra gondolok, hogy maga a hitrendszer elmaradott és erőszakos.
Az, hogy egy rendes hívőnek hogyan kellene viszonyulni MA a Koránhoz és a muszlim előírásokhoz... hát... tényleg nem egyszerű kérdés.
Nyilván nem lehet csak úgy eldobni dolgokat - DE! A mai világban már nem lehet ragaszkodni az ókori, barbár erőszakhoz.
Ez olyan dolog, hogy például a Bibliában is benne van, hogy aki lenyírja a szakállát, vagy kétféle anyagból készült ruhát visel, vagy szombaton dolgozik, azt meg kell kövezni.
DE ma már ezt egyetlen hívő sem így gondolja, és a törvény is másképp szól! És például már NINCSEN olyan erőszakos büntetés, hogy kövezés! Míg a muszlimoknál ott a halálra korbácsolás ma is.
A Korán hasonló parancsait vagy betartják, vagy pedig csak sunyiban nem tartják be, egyébként érvényesek lennének.
EZÉRT elmaradott.
Meg kellene reformálni, csak nehéz megmondani, hogyan lehetne jól. De ha így marad, az egyértelműen rossz.
Szívesen használnék nevet, csak tudod itt volt már olyan, akit pár nap alatt 9%-ra húztak le így. Törölnie kellett magát, mert így nem lehet itt létezni.
"sohasem értettem, miért engedné meg Isten hogy ilyen hitvány dolgokat tegyenek az emberek, mint a féktelen bulizás, és az alkohol fogyasztása ??"
Szerinted Allah nem engedi?
#39:
Allah megparancsolja azt ami helyénvaló, és megtiltja a gyalázatos cselekedeteket. Allah szavát megváltoztatni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!