Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
#20:
Az Iszlámnak nem célja a nők elnyomása, hanem a két nemnek gyökeresen eltérő szerepeket szán. Egyáltalán nem könnyű a férfiak szerepe egy muszlim társadalomban, amennyiben komolyan veszik kötelességeiket.
Az Iszlám az a vallás, ahol tényleg komolyan veszik a szemérmességet, a nők elkendőzik magukat, és a férfiak sem járnak például térd fölé érő rövidnadrágban. Ahogyan ezt Jézus is elvárta az emberektől.
Lehet nem célja a nők elnyomása, akkor mondjuk úgy, hogy eszköze. Mert az tagadhatatlan, hogy férfi és nő nem egyenrangú a muzulmán világban.
Igen, elkendőzik magukat, mert adott nő a férfi tulajdona, az elkendőzés is ezt, illetve az alárendeltséget szimbolizálja. Isten sose kért ilyet az embertől, a nőktől sem, legfeljebb egy hamis istenség. Jézus nem beszélt arról, hogy kell viselni egy rövidnadrágot. Olyat se tanított, hogy a nők elkendőzve járjanak az utcán. Sok iszlám országban a nő utcára se mehet egyedül. S szerinted én egy ilyen vallásra vagyok irigy? :D Ugyan... Inkább rendkívül sajnálom azokat, akiket behálóz.
Az iszlám kb. olyan, amilyen a kereszténység volt 500 éve.
Én erre nem lennék büszke.
Reméljük, hogy majd kinövik, de ez sajnos elég lassan megy. Mi már biztos nem érjük meg.
Ezzel vitatkoznék. 500 éve voltak keresztény uralkodónők, a keresztény nőknek nem kellett egész testüket (sokszor arcukat) eltakaró ruhába járni, a keresztény nők tanulhattak (sok iszlám országban nem, vagy korlátozottan lehet). S lehetne sok példát hozni. Igazából a kereszténység sosem volt olyan, mint az iszlám.
Egyébként számomra mindig tekintélyt parancsoló ha egy hölgy az Iszlám előírásainak megfelelően öltözködik. Egy ilyen Hölgynek valóban tekintélye van, és nem bocsátja áruba a szépségét idegen szemeknek.
Dicsőség Allahnak !
Nem.... ők sokszor azért teszik, mert ebbe születnek bele, mert nem tehetnek mást, ezt nevelik beléjük. Pedig nagyon sok van, aki szabadulna tőle, sokan menekülnek nyugatra is (már az a kevés, akinek sikerül). Természetesen nem csak a ruha miatt, hanem az elől a szörnyű elnyomás elől, aminek te úgy tapsolsz pár ezer km távolságból.
Van számos jó könyv, amiben ezek a nők leírják a szomorú valóságot, például "Én vagyok Malala", "Nujeen", "Apám a halálomat akarja".
Lehet, hogy egy hímsoviniszta, nőhabzsoló ember által kitalált hamis istenség ezt az elnyomást várja el, de egy igazi Isten ezzel pont ellenkezőleg, egyenlőnek tekinti a férfit és a nőt, nem alázza meg a nőt, nem tekinti a nőt a férfi tulajdonának. Erre pedig jól rá is világítottál "megőrzik a szépségüket a férjüknek". Hiszen a nő a férfi tulajdona az iszlámban. Az se véletlen, hogy míg egy férfinek lehet sok felesége, egy nőnek csak egy férje lehet. A tulajdoni viszony jól determinált.
#27:
Köszönöm a könyvajánlókat, de magyar muszlimák pozitív véleményeit is van szerencsém ismerni a hijab viseléséről.
Illetve "pár ezer kilométer" távolságban élő muszlimák véleményeit szívesen olvasom vallási kérdésekben muszlim közösségi csoportokban. Többek között öltözködési kérdések kapcsán is, hiszen ez számukra is fontos része az életüknek.
Tudod, Abdullah, én téged régebben sokra becsültelek, mert értelmes vagy, ami a hívők között elég ritka.
De azóta rájöttem, hogy sajnos nagyon sunyi is vagy. A vallásod jó oldalát remekül ismered, és folyamatosan hirdeted is - ez még nem probléma.
De az fel se merülhet, hogy a rossz oldalát egyáltalán észrevedd!
Ha pedig szóba kerül, akkor tagadod az egészet. Nem is létezik.
Márpedig így sose fog megjavulni!
Az szép dolog, ha egy nő szemérmes, és védi az erkölcsét.
DE ha véletlenül nem tenné, és például felvesz egy rövid szoknyát, akkor nálatok addig verik korbáccsal, amíg mozdulni tud!
Egy szerelmes párt, akiknek csak az a volt a bűnük, hogy nem voltak házasok - EZER korbácsütésre ítéltek, a férfi bele is halt. A nő azért nem halt bele, mert - félelemből - ő jelentette föl magukat, ezért szétosztották neki hónapokra úgy, hogy még éppen ne haljon bele az ezer korbácsütésbe. De hogy mi lett az életével, azt már nem lehet tudni.
SZERINTED ez így rendben van?
#29:
Én nem vagyok sunyi, de az nem alattomos dolog inkább, hogy egyes cselekedeteket kivetíted az egész muszlim többségű világra ?
"DE ha véletlenül nem tenné, és például felvesz egy rövid szoknyát, akkor nálatok addig verik korbáccsal, amíg mozdulni tud!"
Látod én is sokra becsülnélek ha nem tennél ilyen buta és szándékosan degradáló kijelentéseket mint ez.
Én azt gondolom, hogy általában véve mindenkinek a lelkiismeretére kell bízni hogyan öltözködik. Én egyetlen szóval sem illetnék egy muszlim nőt sem, aki nyugati módon öltözködik, ez az ő döntése, tegye amit jónak lát.
Igyekeztem neked kicsit megvilágítani, milyen okai vannak a kendő viselésének az Iszlámban ennyi történt, hogy ne csak az általad idézett könyvekből tájékozódj, amelyek azért is készülnek hogy minél többet eladjanak belőle, de általában nem lehet bizonyítani hogy a benne szereplők egyáltalán létező emberek voltak-e valaha is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!