Meglehet valahogy oldani?
Az a helyzet hogy beleszerettem egy muszlim lányba ismerem valamennyire a muszlim vallást. És a lány nem akar velem együtt lenni. A lány azért utasít el engem mert nem vagyok muszlim. Valahogy meglehet oldani hogy együtt legyünk?
Kérlek segítsetek ebbe.
Meglehet?
4. osztályban miért akarsz házasodni?
Mindegy... majd történelemből vagy a hittanon elmondják.
Csak akkor lehet legálisan megoldani, ha áttérsz.
"ha a lány elhagyja a vallását"
Akkor az a halálos ítéletet jelenti neki. Neked is azt jelentené, ha muszlim lennél.
Az iszlám vallás pontosan megmondja ezt is.
Na, szerinted - ezek után - miért nem akar veled lenni?
"Akkor az a halálos ítéletet jelenti neki."
Sajnos igazad van.
It was narrated that Al-Hasan said: "The Messenger of Allah (ﷺ) said: 'Whoever changes his religion, kill him.'" (Sunan an-Nasa'i 4063)
It was narrated from Ibn`Abbas that the Messenger of Allah (ﷺ) said: “Whoever changes his religion, execute him.” (Sunan Ibn Majah 2535)
Narrated `Ikrima: (...) I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger (ﷺ), 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'" (Sahih al-Bukhari 6922)
Röviden összefoglalva:
Ne foglalkozz az előttem lévő okostojàs hozzàszólókkal. Ez a kettesre nem vonatkozik, neki igaza van.
Szerintem térj vissza az Iszlàmhoz (vagyis vedd fel Isten vallàsàt), rengeteg pozitív szemléletű, becsületes embert ismersz majd meg. Az Iszlám a lejobb vallàs a világon. ;)
Allah vàr téged, a döntés ebben a tiéd. Ember vagy ebben szabad akaratot kaptàl a Kegyelmestől.
Elsőkörben a helyedben megkérdezném a lànyt, melyik közösségbe jàr, és őket keresném meg. Biztosan szívesen segít neked, ha szeretne a jövendőbeli feleséged lenni.
Egyébként keresd fel valamelyik magyar muszlim közösséget, akàr e-mailben akàr személyesen a mecsetükben. Szívesen segítenek majd neked. :)
Igen, például megtéríted a lányt, hogy keresztény legyen. Az üdvösségét tekintve ő is jól jár és hálás lesz érte, hogy nem a kárhozat útján jár tovább.
De a lány példáján láthatod, hogy nem jó egy ilyen vallásba tartozni, ahol ilyen förtelmes és istentelen szabályok vannak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!