Számomra nem teljesen egyértelmű, Jézus valójában Isten földi megnyilvánulása lenne?
Sziasztok,
keresztény neveltetésben részesültem, de nem igazán éltem a vallást. Közben belefolytam a new age-be, keleti tanokba, meditációkba, de sok rossz dolgot hoztak az életembe. Ezért egy belső sugallat útján elkezdtem tanulmányozni a keresztény tanokat, és a Bibliát. Számomra nem egyértelmű viszont, hogy Jézus csak Istennek a legfőbb "tanítványa" volt, aki által megváltást nyerünk vissza igaz Istenünkhöz, vagy pedig ennek az Isteni természetnek a legelső manifesztációja?
Ezt olvasva Jézust Istennel egyenlővé teszik.
Mikor imádkozom, úgy érzem Istenhez szóló imám ( nem betanult imákat mondok, hanem beszélgetés szerűen imádkozom hozzá ) olykor célba ér és meghallgatásra talál. Viszont mikor már Jézushoz imádkoznék, vagy ő felé fordulnék, hogy is mondjam: nem jön szívből, nem érzem azt a nagybetűs Erőt és Kegyelmet, amit akkor érzek, mikor csak és kizárólag Istenben mélyen hívőként hozzá fordulok segítségért, vagy neki adok hálát.
Segítsetek pontosítani, hogy a ti megélésetek és tapasztalataitok által valójában ki Jézus Krisztus?
Köszönöm!
36/F
De értsétek meg hogy saját magát nem hívta Atyjának. Itt 3 dolog lehetséges:
1. Nem egy hanem 3 isten van és ezért volt Jézus keresztelojen ott a galamb meg szólalt fel az Atya mert 3 Isten. Máskent mind a 3 nem jelenthet meg egy időben ha egy isten. Én én vagyok és Nagyváradon vagyok akkor belőlem hogy lenne Kolozsváron is mikor Váradon vagyok?
2. Egy isten van és 3 megtestesülése. Mikor az egyik megjelenik a másik nem működik hanem angyal van a helyén.
3. Az Atya saját magát elszakítja és nem hal meg mert halhatatlan és a darabjaiból csinálta a Fiút és a Szentlelket, akiket a földön megjelentetett. És amikor eljön az ítélet napja akkor megszűnik a fiú meg a Szentlélek és az emberek csak az atyát látják. Mióta olvastam az unitárius konfirmaciós könyvet egyre inkább azt hiszem hogy egy isten van. Jézus az isten fia. Jézus öröktől fogva születik az arcáról tehát csak a harmadik variáció az igaz hogy Isten magából kivesz és abból csinálja. Gondoljatok már bele, nincs 3 Isten mert az bálványimádás. Az ortodixok furcsa módon értelmezik az egész Bibliát. Lehet kiragadják egy részletet és a többit nem is érik mint a szektasok. Én a Facebookon össze is vesztek egy ortodox ismerőssel mert azt írta hogy az unitárius ők eretnejek én meg leírtam nekik hogy egy isten van.
A keresztény tanítás és gyakorlat szerint Jézus és Isten ( az Atya) ugyanaz a személy és egyenrangúak!
Sőt !!! Sok gyülekezetben még ezt is túllépik, és Jézust magasabbra helyezik, mint az Istent. ( Vagy szinte elfelejtik, hogy Isten is van, és egyedül Jézust teszik a helyére !)
Erről mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!