Számomra nem teljesen egyértelmű, Jézus valójában Isten földi megnyilvánulása lenne?
Sziasztok,
keresztény neveltetésben részesültem, de nem igazán éltem a vallást. Közben belefolytam a new age-be, keleti tanokba, meditációkba, de sok rossz dolgot hoztak az életembe. Ezért egy belső sugallat útján elkezdtem tanulmányozni a keresztény tanokat, és a Bibliát. Számomra nem egyértelmű viszont, hogy Jézus csak Istennek a legfőbb "tanítványa" volt, aki által megváltást nyerünk vissza igaz Istenünkhöz, vagy pedig ennek az Isteni természetnek a legelső manifesztációja?
Ezt olvasva Jézust Istennel egyenlővé teszik.
Mikor imádkozom, úgy érzem Istenhez szóló imám ( nem betanult imákat mondok, hanem beszélgetés szerűen imádkozom hozzá ) olykor célba ér és meghallgatásra talál. Viszont mikor már Jézushoz imádkoznék, vagy ő felé fordulnék, hogy is mondjam: nem jön szívből, nem érzem azt a nagybetűs Erőt és Kegyelmet, amit akkor érzek, mikor csak és kizárólag Istenben mélyen hívőként hozzá fordulok segítségért, vagy neki adok hálát.
Segítsetek pontosítani, hogy a ti megélésetek és tapasztalataitok által valójában ki Jézus Krisztus?
Köszönöm!
36/F
Igen, egy 19. században alapított vallás szerint (Jehova Tanúi, vagy másnéven Őrtorony társaság) a sátántól jön. Mondjuk ezt nem mindig gondolták így, pár évtizede szerintük is járt Jézusnak az emberek imádata, viszont náluk rendszeresen változik a tanítás.
Mivel ebben a kérdésben is a Biblia az irányadó, amikor kutattam a Bibliát, és ezt olvastam: "Ha leplezett a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elpusztulnak, akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét, amely Krisztusról szól, aki teljesen olyan, mint Isten." 2Korintusz 4:3,4
Nos megvizsgáltam, ENGEM mivel vezet félre Sátán? A Biblia megmutatta, milyen tanításokkal, szokásokkal teszi ezt.
Mivel a Biblia MINDEN embernek íródott, ezért ezt személyesen kell megvizsgálnia mindenkinek, kit, mivel vezet félre.
Egyébként az Istennek nem tetsző vallásokat nagy Babilonnak nevezi a Jelenések könyve, mivel az ókorból eredtek, amikor összezavarta Bábelnél annak a népnek a nyelvét, amelyre nem tekintett helyeslően az 1Mó 11:5–9szerint.
Te vizsgáltad meg személyesen az Őrtorony nélkül, vagy irányított "vizsgálás" volt ez? Nagyon nagy különbség. Hiszen a Bibliában azt is olvashatjuk, hogy "nincs Isten". Akkor tényleg nincs? Vagy csak hiányzik az idézet egy része, hogy a balga ember szerint nincs?
Pont ezt csinálja az Őrtorony is, kiragadott részletek alapján tanít. Mondjuk most már oda is eljutott, hogy Isten szavát, a Bibliát hamisítják sajnos.
a személyes tanaidat hirdeted, és meg sem látod az írásomnak, a válaszomnak a lényegét...sajnálom. Az előítélet nem visz téged előbbre. Ez teljesen bizonyos.
Nekem nincs saját tanom, ráadásul imént semmit se hirdettem, egyszerűen feltettem egy kérdést, ami elől szépen kitértél.
A bibliahamisítás sem saját tanom, hanem egyszerűen egy sajnálatos tény, amire több kérdésnél is számos példát hoztam már, összehasonlítottam az eredeti görög szöveget az Őrtorony társulat Új Világ "fordításával".
De ez sem előítélet, hanem tény...
Nagyon jól imádkozol, igen Istenhez kell. Nincs igazábol Jézus ima, ő is Istenhez imádkozott.
Pont azért ne legyen zavar.
Egy az Isten nem kell kétfelé imádkozni.
(katolikusoknál kialakult az, hogy Szűz Mária Krisztushoz viszi az imáinkat. Bizonyára Krisztus meg az Atyához. Jákob lajrorján fel és alá járnak az angyalok. )
Létezik Jézus ima, sivatagi atyák imádkozták kezdetben.
https://www.youtube.com/watch?v=GzduFfQxuCY
Volt aki alatt perzselni kezdett állítólag a föld ima közben, meggyulladt alattuk a fű, olyan erővel ható imádság. Sokuknak megjelentek a Szentlélek ajándékai: pl. a gyógyítás, természeti erők mozgatása ( Pl. Mózes mikor kettéválasztja a tengert ). Mivel Jézus Isten Fiú "személye", ha mondjuk a Jézus imát: "Uram Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam bűnösön!" olyan mintha a Mindenható Isten-en belül az Atyát szólítanánk meg.
#27 nincsenek varázsszavak, se varázsimák, amit jobban meghallgat Isten, mintha egyszerűen, hívőként, beszélsz Hozzá. A kulcs nem az ima bevezetés módja, speciális szövege, hanem hogy legyen hited a Fiában.
A Jézusban való hit nyitja az utat az Atya felé való imádkozáshoz.
Ezt én se tudom felfogni. Egyre inkább nem érzem, pláne mióta olvastam hogy az unitárius ők is azt mondják nincs Szentháromság. Kezdem én is úgy gondolni reformátusként. Gondoljatok bele, hát ha Jézus az Isten volt akkor saját magához hogy imádkozott? Miért nem tudta elmondani a tanítványoknak mikor lesz az igéjét napja hanem azt mondta hogy csak az atya tudja.....ha ő volt az atya is? Miért nevezi atyámnak saját magát? A Facebookon is megkérdezték egy ortodox fiút és elmondtam neki ezt amit leírtam ide és letiltott. Pedig így igaz. Állítólag van olyan hogy kiüresitette magát Jézus....De ha ember lett értünk akkor Isten hogy nem lett ember hanem élt tovább? Minél tovább gondolkozik valaki annál inkább rájön hogy sántít ez a Szentháromságtan.
A jelenések is azt írja hogy a fiú aláveti magát az atyának. Ha isten egy akkor saját magának hogy veti ala magát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!