Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg így van ?

Tényleg így van ?

Figyelt kérdés
Azt tanultam hogy hiába jó ember valaki. Tehát a jó emberek hűségesek párjukhoz. Nem bántanak senkit. Kedvesek, segítőkészek. De ha nincsenek megtérve ők ugyan úgy a Sátán , Ördög gyerekei. Ha jok akkor is. Csak attól kezdve Isten gyermeke valaki amikor megtér, hìvővè válik. Mikor Elismeri hogy bűnös, hátat fordít saját életének, és Isten parancsait, törvényei szerint kezd el élni. De amíg valaki jó emberként él, Nem hívőként addig az Ördög gyermeke addig míg megnem tér. Tehát most akkor anyum, vagy a nagymamám akik szeretnek engem meg jókat tesznek másokkal de nem hívők akkor most anyum meg a mama Ördög gyerekei?
2022. márc. 31. 12:11
1 2
 11/20 Isti22 ***** válasza:
15%

ma 08:42

Nem. A vallásos ember, amikor jót cselekszik, tudja, hogy jót cselekszik, ezért teszi, nem (közvetlenül) a jutalomért vagy a büntiért. Ha ez lenne a motivációja, akkor félelemből vagy nyereségvágyból tenné, nem istenhitből.

Aki nem vallásos, az viszont nem jót cselekszik, hanem amihez kedve van, hiszen nincs semmilyen erkölcsi alapja az ő jócselekedeteinek.

2022. ápr. 1. 09:44
 12/20 anonim ***** válasza:

"Aki nem vallásos, az viszont nem jót cselekszik, hanem amihez kedve van"

a ketto miert zarja i egymast? mi van ha nekem ahhoz van kedem hogy jot cselekedjek? nem lehet? ha ket ember ugyanazt cselekszi (mondjuk segitenek egy idos embernek atmenni a zebran), az egyik vallasos, a masik nem, akkor csak a vallasos ember tett jot?

2022. ápr. 1. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:

"A vallásos ember, amikor jót cselekszik, tudja, hogy jót cselekszik, ezért teszi, nem (közvetlenül) a jutalomért vagy a büntiért."

Az ateista is tudja hogy jót cselekszik.

"Ha ez lenne a motivációja, akkor félelemből vagy nyereségvágyból tenné, nem istenhitből."

Az istenhitnek a része az is hogy Isten megítél a halál után. Pont hogy a része a jutalom és a büntetés.

Pont ez az. Bármit is tesznek ott van mindig mögötte az hogy ha jót tesznek jutalmat kapnak/elkerülik a poklot/ezt várja el tőlük.

Nem az a jó ember akinek kellenek ezek ahhoz hogy jót tegyen hanem az aki ezek nélkül is jót tesz.

Segít például mert akar. Mert boldog lesz ha másoknak jó és nem szereti ha az emberek szenvednek.

2022. ápr. 1. 09:54
 14/20 Isti22 ***** válasza:

ma 09:47

Amikor segítesz egy idős embernek ateistaként, miért teszed?

ma 09:54

Azt írod, amit én is, csak rosszul következtetsz :)

2022. ápr. 1. 10:55
 15/20 anonim ***** válasza:

"Amikor segítesz egy idős embernek ateistaként, miért teszed?"

Mert rászorul.

Mert nem akarom hogy a másik embernek rossz legyen.

Mert azt akarom hogy jó legyen neki.

"Azt írod, amit én is, csak rosszul következtetsz :)"

Akkor vagy azt nem érted amit én írok vagy azt amit te.

2022. ápr. 1. 11:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Isti: mert jo erzes segiteni. es forditott esetben nekem is jol esne ha segitene valaki
2022. ápr. 1. 12:13
 17/20 Isti22 ***** válasza:

ma 11:26 és ma 12:13

De miért akarod, hogy neki valamilyen legyen? Miért jó érzés segíteni?

2022. ápr. 1. 16:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Amikor segítesz egy idős embernek vallásosként, miért teszed?
2022. ápr. 1. 16:33
 19/20 anonim ***** válasza:

"De miért akarod, hogy neki valamilyen legyen? Miért jó érzés segíteni?"

Miért szereted a túrós tésztát? vagy miért nem?

2022. ápr. 1. 16:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Isti: ezt is leirtam. forditott eseten nekem is jol esne a segitseg es a torodes. feltetelezem hogy azok az emberek is igy gondoljak akiknek segitek. egy faj vagyunk, egy emberiseg, miert ne segitenenk egymast? foleg mikor semmibol se tart ramosolyogni valakire es megkerdezni hogy kell-e nekik segitseg
2022. ápr. 1. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!