Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tênyleg igaz hogy az ószövetsé...

Tênyleg igaz hogy az ószövetségben az is bűn volt ha a férfiak lenyírták az arcszőrzetüket, magyarul leborotválkoztak?

Figyelt kérdés
Illetve a homoszexuális ferfiakat halálra kovezték ami szerintem nem egy jó megoldás erre a problemara mert a homoszexuális férfiak is emberek nem állatok
2021. nov. 28. 10:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
50%
Vedd ezt úgy, mint egy közel keleti népcsoport mesés törvénykönyvét. A szakáll kulturális, identitást erősítő viselet
2021. nov. 28. 10:58
 2/22 A kérdező kommentje:
Illetve leborotválni egy szakállt azt fejezi ki hogy Isten valamit nem jol csinalt es folyamatosan formâlni kell h jo legyen(borotválkozas)
2021. nov. 28. 11:00
 3/22 anonim ***** válasza:
60%
Homoszexuálisan ráadásul nem tudnának diaszpórában minden nép között hatékonyan elterjedni. Ebben a kérdésben keményen fellépve kialakul egy önszabályozó mehcanizmus. A homoszexuális egyének is családot tartanak, kvázi titokheteróként él. Nincs ezzel semmi gond, ha a küldetését teljesíti.
2021. nov. 28. 11:03
 4/22 anonim ***** válasza:
Ha a borotválkozás bűn volna, akkor a földművelés is? Ha megművelem a földet az azt jelenti, hogy az Isten valamit nem jól csinált?
2021. nov. 28. 11:06
 5/22 A kérdező kommentje:
#4 Az nem tilos, kain is foldmuves volt. De itt a testedrol van szó ami a szentlelek temploma
2021. nov. 28. 11:16
 6/22 anonim ***** válasza:
Attól, hogy földműves volt még lehet tilos, nem? Tegyük fel, hogy káin homoszexuális is volt, attól még a honoszexualitás bűn a biblia szerint. Ábel pedig állattenyésztő volt, de erre nem volt szükség, ugyanis a homoszexualitás tilos, így nem is bántak úgy a homoszexuálisokkal, mint az állatokkal. A homoszexuálisok felvették a törvény szokásait, így nem kellett megkövezni, és álattokként bánni velük. Ábel halála tehát nem értelmetlen.
2021. nov. 28. 11:28
 7/22 A kérdező kommentje:
#6 sehol nem irja a biblia hogy a munka tjlos sot az eloskodoket belyegzi meg szoval ezt a temat ne firtassuk
2021. nov. 28. 11:36
 8/22 anonim ***** válasza:
67%
Ha ennyire ismered a bibliát akkor miért kérded? Fárasztó vagy.
2021. nov. 28. 11:39
 9/22 A kérdező kommentje:
#8 nem is toled kerdeztem hanem ertelmes emberektol
2021. nov. 28. 11:44
 10/22 anonim ***** válasza:
57%

“Tênyleg igaz hogy az ószövetségben az is bűn volt ha a férfiak lenyírták az arcszőrzetüket, magyarul leborotválkoztak?”

Ha nem tévedek a pajeszt nem volt szabad lenyírni (ezért van az ortodox zsidóknak olyan jellegzetes pajeszuk, mert betartják a Mózesi törvényt).

“Illetve a homoszexuális ferfiakat halálra kovezték ami szerintem nem egy jó megoldás erre a problemara mert a homoszexuális férfiak is emberek nem állatok”

Azokat kövezték halálra akik homoszexuális kapcsolatban vettek részt, aki homoszexuális volt de nem élte meg azt nem kövezték meg. Tudom hogy ez sovány vigasz, csak pontosítani akartam.

2021. nov. 28. 12:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!