A Sátán tênyleg létezik?
Igen, ezt a nevet kapta. Ő egy angyal, a rangját tekintve a legmagasabb rangal, Kérub.
Mivel nem ember és nem fizikai teste van, ezért szellem személy, szemünk előtt láthatatlan. Most már a Föld vonzás körében van korlátozva a hatalma.
Sátán
Héber eredetű szó, mely azt jelenti, hogy ’ellenálló’. Amikor az eredeti nyelven határozott névelő áll előtte, az Ördögre, Isten fő ellenségére utal.
Jób 1:6
" Aztán elérkezett az a nap, amikor az igaz Isten fiai eljöttek, hogy megjelenjenek Jehova előtt. Sátán is eljött.
Máté 4:10
" Akkor Jézus így szólt hozzá: „Menj innen, Sátán! Mert meg van írva: »Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”
Jelenések 12:9
"Ledobták hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt."
A Biblia úgy írja le Sátánt, mint egy gonosszá vált angyalt, aki rengeteg bajt, bánatot okoz ma is az embernek - jó hír, már nem sokáig :-) Ezt teszi Krisztus hamarosan vele:
Jelenések 20:1-3
"Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. Megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és 1000 évre láncra verte. A mélységbe dobta, bezárta és lepecsételte azt fölötte, hogy ne vezesse félre többé a nemzeteket, míg véget nem ér az 1000 év. Ezek után el kell hogy engedjék egy kis időre."
Időpont ma 16:00
Én úgy tudom, hogy a Gliese 229 A csillag a Sátán birodalma, ezt írja a SzEnT kÖnYvEm, tehát igazam van! Te eretnek!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!