Csak engem szomorít el a tudat ha arra gondolok hogy esetleg tènyleg semmi sincs a halál után?
Ha Isten csak egy tündèrmese is én hinni akarok benne. Mert mi értelme lenne úgy az èletnek vagy abban a tudatban leèlni az életed hogy egyszer csak a sok szenvedés után amit itt eltűrsz nyomtalanul eltůnsz a föld szìnèről ès pár évtized után pedig mar senki sem fog rád emlèkezni. Szóval szerintem az embernek kell egy ilyen dolog amiben hinni tud és remènyt ès erőt ad neki minden nap hogy talán nem hiába vagyunk itt.
Nem igazán èrtem hogy az ateisták hogyan èlnek ìgy hogy ùgy gondolják csak ez a pár èvtized èvük van hogy lètező gondolkozó lènyekkènt működjenek aztán pedig elporladnak.
Ti mit gondoltok erről?
A testnek nics, de "lélek" megmarad, persze tenni kell érte.
Tanítani, úgy élni, tenni, hogy sokáig emlékezzenek Rád, példának hozzanak.
Ez még persze lehet negativ is...
Einstein, Wagner, Bach. Elmúltak? Nem..
Engem vallásosként neveltek, 23 éves koromig hittem istenben.
Voltam első áldozó, bérmálkozó, minden vasárnap ministráltam valamikor hétköznap is.
Mikor jobban elmerültem a vallásomban akkor kezdtem észrevenni hogy itt valami nem stimmel, mikor olyan munkám volt ahol volt idő könyveket olvasni volt köztük pár olyan ami nem éppen a vallások ellen szólt se hozzásegített hogy ateista legyek.
Mikor tudatosult bennem hogy valójában az lesz velünk mint mielőtt megszülettünk vagy 1 hónapig olyan depressziós állapotban voltam mint mikor egy komolyabb szakítást él át az ember.
Szoktam itt olvasgatni az istenhívők válaszait és néha csak fogom a fejem hogy egyáltalán végiggondolják e a válaszukat amilyen képtelenségeket írnak...
Szia!
Pontosan ilyesmiken gondolkodtam mostanság és tegnap teljesen véletlenül szembe jött velem a neten a Prédikátor könyve a Bibliából.
Abszolút nem vagyok bigott keresztény,de így is azt mondom,hogy érdemes rászánni azt a 10 percet.
# 5
Neked meg ajánlom a "Leo Taxil Szórakoztató Biblia" művét!
Ezen könyv valláskritikának is tekinthető, amely a zsidó-keresztény Biblia ószövetségi részét elemzi ironikus, szarkasztikus stílusban, de igen mélyre menő részletességgel és alapossággal. Ez alapján a szerző elmélyülhetett az Ószövetség tanaiban.
# 7
És ezeket mégis mire alapozod?
Az ember nem cssk tedt hane! lelek es szellem.
Alegertelemesebb dodlog ebbena z eletben kereeni Istent es tole venni a belesseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!