Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engem szomorít el a...

Csak engem szomorít el a tudat ha arra gondolok hogy esetleg tènyleg semmi sincs a halál után?

Figyelt kérdés

Ha Isten csak egy tündèrmese is én hinni akarok benne. Mert mi értelme lenne úgy az èletnek vagy abban a tudatban leèlni az életed hogy egyszer csak a sok szenvedés után amit itt eltűrsz nyomtalanul eltůnsz a föld szìnèről ès pár évtized után pedig mar senki sem fog rád emlèkezni. Szóval szerintem az embernek kell egy ilyen dolog amiben hinni tud és remènyt ès erőt ad neki minden nap hogy talán nem hiába vagyunk itt.

Nem igazán èrtem hogy az ateisták hogyan èlnek ìgy hogy ùgy gondolják csak ez a pár èvtized èvük van hogy lètező gondolkozó lènyekkènt működjenek aztán pedig elporladnak.

Ti mit gondoltok erről?

2018. márc. 15. 21:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%

"Nem igazán èrtem hogy az ateisták hogyan èlnek ìgy"

Úgy, hogy mi EZERSZER JOBBAN TISZTELJÜK a valós ÉLETET, a szépséget.... nekünk az élet és a tudat megnyilvánulása maga az isten... akár egy másik emberben, akár egy madárban... akár az élet megóvásában (pl. orvoslás).

Nem lötyizzük el a dolgot, mondván : ááá, én hiszek egy amúgy magát kvrvára okosnak tartó, de amúgy inkoherens filozófiába burkolózó vérszomjas és velejéig igazságtalan istenben... és akkor már meg vagyok mentve, végtelen életem van. Egyet itt-ott elcseszek, úgysincsen gond. Még a kisujjamat se kell mozdítanom, csak fejben kigondolom, hogy "hiszek" és én vagyok a jófiú.

=(

Nekünk van igazságérzetünk.

És nem, ez még BAROMIRA NEM azt jelenti, hogy "csak a mának élnénk"!!

2018. ápr. 14. 23:13
 22/30 anonim ***** válasza:

# 21

Ott a pont!

2018. ápr. 15. 08:37
 23/30 anonim válasza:
62%
Az atomjaid halálod után is ittmaradnak a Földön.
2018. ápr. 18. 20:10
 24/30 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Kérdező,

Jó hír, hogy a földi halál után van élet Isten Beszéde szerint azoknak, akik hit által elnyerték az örök életet. A hitetlenek semmit nem tudnak kezelni, buták mint a tök, hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, mennek a Föld gyomrában lévő pokolba, majd a Gyehennába, a tűz tavába.

A pokolban van most George Michael, Vlagyimir Iljics Uljanov (mozgalmi neve Lenin volt), John Lennon (most már nem tudja elképzelni, hogy nincs pokol), és az ide beírók hitetlenül meghalt nagyszülei is.

2018. jún. 4. 05:12
 25/30 anonim ***** válasza:
Sajnos sokan gondolják úgy,hogy kitalált barátunk van,azaz Isten. Elég szomorú hogy így vélekednek Róla. Bár hallottam már hogy sok ateista megtért Istenhez ami örvendetes. Én hiszek Istenben,mert annyi mindent kimunkált már bennem,annyi mindenben megváltoztam,Dicsőség neki! Csak kérni kell és ad hitet is,hogy higgyünk benne. Kérdésedre a válasz: A halál után a lélek még tovább él,ami vagy Istenhez kerül örök életre vagy a kárhozatba az örök kínokba. Minden embernek ad és adott Isten esélyt hogy hozzá térjen,sokan éltek is vele de sokan nem. Ő nem kényszerít rá hogy Őt válasszuk,mi a saját döntésünk alapján kerülünk a túlvilágon Istenhez vagy Isten nélküli helyre,ami a pokol. Nem szeretnék itt vitázni ezekről a dolgokról aki nem ért vele egyet,ezért nem is fogom elolvasni a többi válaszokat,csak leírtam,hogy én mit gondolok és mit hiszek. És tudom hogy Ő létezik. Nem hiszem hanem tudom. Üdv: Enikő
2018. jún. 4. 11:42
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Tündérmese azoknak, akik elutasítják az igazságot. A Jézus Krisztusról szóló írások nem mesék, hanem tanúvallomások.

Kéne tájékozódni, mielőtt butaságokat beszéltek.

Szánjatok időt erre.

[link]

2018. jún. 4. 22:14
 27/30 anonim ***** válasza:

NEM!

Elégszer jöttetek már ezzel, hogy "szánjatok időt rá", "olvassátok el a Bibliát"... aztán meg "még egyszer olvasd el, mert nem figyeltél rá elég jól"...

FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL! EZ A NAGY HAZUGSÁG!

És elég legyen abból, hogy a hazugságotokra mi figyeljünk oda, még jobban meg még jobban oda, amíg el nem hisszük.....

Hát a qva élet! Így én is bármilyen kitalációt, marhaságot vagy átverést lenyomok bárkinek a torkán!!

Most már TI szakítsatok időt végre, hogy a mi oldalunkat, a mi indíttatásainkat megismerjétek!

És arra, hogy a kínos kérdéseket megválaszoljátok! Tehát MEGVÁLASZOLJÁTOK!

Nem abból a ki....... Bibliából idéztek, nem Jehovista szólás-mondásokat másoltok be, NEEEM elterelitek a szót a kérdés elől!!! Hanem megválaszoljátok.

És ha újabb kérdés merül fel, akkor az alól sem lesz kibúvó az, hogy "hááát egyre már írtam valamit, akkor innentől mindenkinek mars Istenben hinni"...

Kezdjük pl. egyel:

Ha van Isten, akkor miért az erőszak és az elmúlás uralja a TELJES VILÁGEGYETEMET? (nem a földre, nem az emberekre gondolok (ezeket most tekintsük elhanyagolható mikroszkopikus részleteknek), magára a teljes 13,7 milliárd éves fizikai világegyetemre)

2018. jún. 5. 23:20
 28/30 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg kedves kérdező, ezt senki nem tudja feldolgozni, csak elterelni tudod a figyelmedet róla.

Viszont ha valakinek csupa szenvedés az élete, annak bizonyára pozitív lesz amikor véget ér ez az egész.

2018. jún. 6. 10:58
 29/30 anonim ***** válasza:

27.

Ha a Bibliát Isten szavának tekintjük, nem mi kell okoskodjunk, hogy megválaszoljuk a kérdéseidet. A kérdésedre van válasz a Bibliában.

Idézem.

Római levél 8-as rész

18.

Mert azt tartom, hogy a miket most szenvedünk, nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, mely nékünk megjelentetik.

19.

Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.

20.

Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette.

21.

Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára.

22.

Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.

23.

Nemcsak ez pedig, hanem magok a Lélek zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.

2018. jún. 6. 14:30
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves kèrdező.

Egy néhány èrv az Isten számából.

1Korintusz.15:12.Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan van az, hogy nèmelyek köztetek azt mondják, nem támadnak fel a halottak?

Olvasd:1.kor.15:21-24.

Összesègèben el lehet olvasni az egèsz 15 rèszt.

2018. dec. 19. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!